Jaguar Daimler te koop

Double Six Century V12 1/100 - 2 Owners

Transmissie

Automaat

Tellerstand

79.200 km

Vermogen

318 / 234

Prijs

€24.950,-

Merk

Jaguar

Model

Daimler

KM stand

79.200 km

Datum eerste toelating

21-06-1996

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

BLAUW

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Jaguar Daimler?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Jaguar Daimler te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Ter aanvulling op onze collectie van bijzondere Daimler- en Jaguar modellen denken wij met de nieuwste toevoeging het absolute nec plus ultra te kunnen aanbieden. Deze Daimler Double Six 'Century' Long Wheel Base is zodanig uniek dat wij erg getwijfeld hebben om tot publicatie over te gaan…

Het illustere merk Daimler, niet te verwarren met het Duitse Daimler-Benz werd opgericht door H.J. Lawson, die omstreeks 1896 een fabriek begon in Coventry.
Diens bedrijf kocht het recht op het gebruik van de naam Daimler gelijktijdig van Gottlieb Daimler en Daimler Motoren Gesellschaft uit Duitsland, maar door financiële moeilijkheden werd de Daimler Motor Company al in 1910 overgenomen door BSA (Birmingham Small Arms Company) dat voor aanvang van de Tweede Wereldoorlog ook auto's onder eigen naam produceerde.
In 1933 kocht BSA de Lanchester Motor Company waardoor er een dochteronderneming ontstond van de Daimler Company.
Daimler was al in 1902 hofleverancier geworden van het Britse koninklijk huis maar verloor dit privilege in de jaren vijftig aan Rolls Royce.
In diezelfde periode probeerde Daimler haar aantrekkingskracht te vergroten door naast de verregaand exclusieve modellen ook kleinere auto's en sportauto's te gaan produceren.
Dit alles resulteerde er alsnog in dat eigenaar BSA het merk Daimler in 1960 verkocht aan Jaguar, die op haar beurt van de welbekende MK2 een Daimler variant voorzien van de welbekende 2.5 V8 op de markt bracht.
Via overnames van Jaguar door respectievelijk British Motor Corporation in 1966 en British Leyland in 1968 werd Daimler louter een luxevariant van de bestaande Jaguarmodellen met uitzondering van de unieke Daimler DS420 limousine die tot 1992 nog in productie bleef.
Na de overname van Daimler en Jaguar in 1990 door de Ford Motor Company bleven er tot medio 2008 nog Daimlerversies van de Jaguar XJ geproduceerd worden. Hier kwam na de overname van Jaguar door het Indiase Tata Motors definitief een einde aan.
Om het 100-jarig jubileum van Daimler in 1996 te vieren ontwikkelde Jaguar op basis van de toenmalige Daimler Six- en Double Six modellen een zeer exclusief jubileummodel. Geproduceerd in een oplage van slechts 200 stuks (100 stuks 'Six' en 100 stuks 'Double Six') stond de Daimler Century voor het mooiste wat Daimler op dat moment te bieden had.
De in de basis al zeer luxe uitgevoerde Six- en Double Six modellen werden met de Century nog luxer. Het exterieur onderscheidde zich met verchroomde lichtmetalen wielen voorzien van gouden Daimler logo's en op de voorschermen werd een speciale zwart/goudkleurige jubileum badge aangebracht.
In het interieur waren de verschillen met de reguliere Daimlermodellen nog veel groter. In plaats van het gebruikelijke 'Connolly' leer werd voor de Century gekozen voor het nog zachtere 'Autolux' leer waarmee niet alleen de stoelen maar ook de middenconsole, deurpanelen en kaartentassen bekleed werden.
Uniek waren ook de twee afzonderlijk elektrisch verstelbare- en verwarmbare stoelen achterin die pas twee jaar later, in de zogeheten X308 (V8) generatie van de Jaguar XJ- en Daimler modellen haar intrede als optie deed.
De prachtige houtafwerking van het interieur werd ter hoogte van het dashboardkastje ook voorzien van het Centurylogo. Datzelfde dashboardkastje werd van binnen ook voorzien van een goudkleurige plaquette om maar aan te geven met welk oog voor detail deze uitvoering ontwikkeld werd!
Bij weinigen bekend is dat de Daimler Century de enige variant is waarbij zowel de bestuurder- alsmede de passagiersstoel voorzien zijn van memoryfunctie.
Ook het in de auto aanwezige 240W sterke Harman Kardon audiosysteem was voor die tijd uniek en werd geroemd om diens zeer hoge geluidskwaliteit.

Het is 21 juni 1996. Op deze dag levert toenmalig Jaguardealer 'Blankespoor' uit Wassenaar de hier door HooG Selections aangeboden Daimler Double Six 'Century' af aan diens eerste eigenaar, een gerenommeerd makelaar uit Oegstgeest. Diens nieuwe aanwinst is uitgevoerd in de prachtige kleurcombinatie van 'Sapphire Blue' met een 'Mushroom' interieur en voorzien van de welhaast turbineachtige 6.0 V12 het absolute summum wat Jaguar op dat moment te bieden heeft.
Na een periode van zes jaar heeft de Century nog geen 20.000 kilometer gereden en wordt deze met pijn in het hart maar ten faveure van een Italiaans raspaard weer ingekocht door Blankespoor.
Deze verkoopt de Daimler al snel aan de tweede en laatste eigenaar, die er vervolgens met ongelofelijk veel zorg en toewijding in de volgende 20 jaar maniakaal goed voor gezorgd heeft. Altijd garage gestald en louter gebruikt voor lange ritten van- en naar La Douce France had de Century in januari van dit jaar nog maar 79.000 kilometer gereden en leek de gelegenheid te ontstaan om, hoe moeilijk ook afscheid te nemen. Niet omdat de liefde voor dit meer dan schitterende exemplaar voorbij was, absoluut niet. Wel omdat de tijd nu eenmaal voortschrijd en auto's als deze geen baat hebben bij lange stilstand. Iets wat wel leek te gaan gebeuren door aanschaf van een andere automobiel. Zodoende werd ons, na een grondige ballotage toevertrouwd eigenaar te worden van de Daimler als we maar de belofte deden er net zo goed voor te zorgen. Dat is ons als team van liefhebbers wel toevertrouwd….

Naast de hierboven al deels beschreven geschiedenis leek het ons aardig om nog even in te gaan op de onderhoudsgeschiedenis van deze Century. Al het door de fabriek voorgeschreven onderhoud is uitgevoerd door officiële Jaguardealerbedrijven, in de vorm van Blankespoor, Jager Auto Blankespoor en Romijn Jaguar Land Rover. De laatste onderhoudsbeurt is nog geen 1.000 kilometer geleden uitgevoerd en aan alles valt op te merken dat dit exemplaar in absolute topconditie verkeert. Door altijd garage gestald geweest te zijn is van corrosie geen sprake. Zelfs de onderzijde van de auto is als nieuw en lijkt welhaast niet gebruikt te zijn. Het in 'Sapphire Blue' uitgevoerde lakwerk glimt nog net zo mooi als op die bewuste 21 juni 1996, om over de staat van het interieur nog maar te zwijgen. Het 'Autolux' leer is feilloos en zelfs de zeer bijzondere en speciaal voor de Century geproduceerde lamswollen vloermatten zijn nog even dik en mooi van kwaliteit.
Wij raden iedere rechtgeaarde Daimler- en Jaguarliefhebber aan een afspraak te maken met onze specialist, Sjoerd Knotter. Hij zal u met veel liefde nog veel meer over deze Daimler Century kunnen vertellen…

OVERIGE COLLECTIE

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.