Porsche 911 te koop

CARRERA 3.0

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

25.765 km

Vermogen

0 /

Prijs

€89.950,-

Merk

Porsche

Model

911

KM stand

25.765 km

Datum eerste toelating

01-01-1977

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

WIT

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Porsche 911?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Porsche 911 te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Zojuist heeft HooG Selections weer een zeer bijzondere Porsche 911 aan haar collectie mogen toevoegen, en wat voor een….
Met ingang van modeljaar 1976 introduceerde Porsche een nieuwe variant van de 911. Dit werd de Carrera 3.0, welke direct herkenbaar was aan de bredere achterschermen en de optioneel te leveren 'whaletail' achterspoiler.
De Carrera 3.0 werd voorzien van in de basis dezelfde motor als de 930 Turbo, echter zonder diens turbocompressor. Door grotere in- en uitlaatkleppen produceerde de Carrera 3.0 200 pk, meer dan de 911 SC waarbij de motor ook nog eens lichter was.
Naast bovengenoemde wijzigingen waren het carter en de versnellingsbakbehuizing gemaakt van aluminium in plaats van magnesium voor een hogere mate van betrouwbaarheid. Magnesium had de neiging uit te zetten naarmate de cilinderinhoud vergroot werd en de warmteontwikkeling van de motor toenam.
Heel bijzonder is dat het vliegwiel en de krukas identiek zijn aan die van de meer dan legendarisch geworden Carrera RS uit 1973, wat er in resulteerde dat de prestaties van de Carrera 3.0 dezelfde zijn als die van de Carrera RS. De bekende 0-100 km/h sprint duurt daardoor slechts 6,1 seconden en ook de topsnelheid van 236 km/h was eender aan die van de RS.
Een leuk weetje is dat de acceleratie van 0-200 km/h slechts 27 seconden in beslag nam. Ook vandaag de dag nog geen cijfer waarvoor deze zeldzame 911 zich hoeft te schamen!
Gedurende de twee productiejaren werden er maar iets meer dan 2.500 exemplaren van de Carrera 3.0 Coupé gebouwd wat het vandaag de dag met recht een zeldzaamheid maakt.

Over naar het jaar 2022. HooG Selections is er bijzonder trots op u een prachtig exemplaar van de Carrera 3.0 aan te kunnen bieden. Gespoten in 'Grandprix Wei?' en voorzien van 'Fuchs' velgen in 16 inch (7J voor, 8J achter) heeft dit exemplaar niet alleen een fantastische maar ook correcte en originele uitstraling.
Het interieur, voorzien van 'sports sitze' uitgevoerd in een combinatie van zwart kunstleer en de zo bekende 'Tartan' ruit als inzet verkeert in topconditie en is geheel origineel.
Deze Carrera 3.0 werd nieuw verkocht in Duitsland en voor het eerst geregistreerd in het voorjaar van 1978, op 28 april om precies te zijn. In het voorjaar van 1986 vond de 911 zijn weg naar Amerika waar deze tot vorig jaar verbleef totdat wij de auto op het spoor kwamen hebben kunnen invoeren in Nederland. Nu, 44 jaar na diens eerste registratie in Duitsland en na een zeer uitgebreide en liefdevolle behandeling door onze Porschespecialist is deze Carrera 3.0 weer geheel in de oude luister hersteld en klaargemaakt voor de volgende liefhebbende eigenaar.

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

OVERIGE COLLECTIE

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.