Een oldtimer of youngtimer kopen:
doe uw voordeel met een goed aankoopadvies

Het is een jeugddroom van velen: het kopen en opknappen van een oldtimer (een auto die ouder is dan 25 jaar) of youngtimer (een auto van 15-25 jaar oud). Toch is er slechts een selecte minderheid die het daadwerkelijk doet. Niet zo vreemd. Oldtimers en youngtimers zijn vaak niet goedkoop, terwijl het opknappen en onderhouden van zo’n klassieke auto best een intense en kostbare klus is waar wel wat vrije uurtjes in gaan zitten.

Omdat zeker een oldtimer een kostbaar project van passie is, verdient het aanbeveling om bij de aanschaf van een dermate bijzonder voertuig niet over één nacht ijs te gaan. Een goed aankoopadvies helpt u bij het kopen van de oldtimer die u een leven lang plezier verschaft.

Aankoopadvies voor een oldtimer:
handige tips

De zoektocht naar de klassieke wagen van uw dromen is niet altijd een makkelijke. De aanschaf kan een flinke hap uit uw spaarrekening nemen, terwijl het onderhouden van een oldtimer veel werk is. Met een goed aankoopadvies voor een oldtimer haalt u het maximale plezier en rendement uit uw klassieke auto. Doe uw voordeel met de volgende aankooptips en -trucs.

Goed voorbereid op pad bij het kopen oldtimer

Ga goed voorbereid op pad als u start met het zoeken naar een mooie oldtimer of youngtimer. Onderzoek welke auto optimaal aansluit bij uw smaak, budget en de tijd en moeite die u in het opknapwerk wilt steken. Vervolgens is het zaak om de juiste informatie in te winnen. 

Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn. Websites, internetfora, blogs en natuurlijk het deskundige advies van dealers en andere autoliefhebbers: zeker in het digitale tijdperk is het makkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een weelderig informatielandschap.

Categoriseer oldtimers

Het helpt vaak ook om bij het aankoopadvies voor een oldtimer of youngtimer auto’s in te delen in categorieën die iets zeggen over de staat en kwaliteit. Vaak gaat het om de onderstaande categorieën:

De perfecte auto. Deze vertoont weinig tot geen sporen van roest of beschadiging en heeft niet enorm veel kilometers op de teller.

Een zeer goede auto heeft misschien iets meer kilometers op de teller staan en vertoont lichte gebruikssporen, maar heeft geen mega-opknapbeurt nodig.

Een goede auto heeft wat slijtagesporen en wellicht behoorlijk wat kilometers op de teller, maar is voor de fanatieke restaurateur nog om te bouwen tot een nagenoeg perfecte auto.

Een auto in redelijke staat is volgens ons aankoopadvies voor oldtimers eigenlijk de ondergrens. Met veel liefde en aandacht is er nog iets moois van te maken, maar het is verstandig om af te zien van auto’s die lager op de kwaliteitsschaal staan.

Tip: "Breng een expert mee bij aanschaf oldtimer"

Breng een expert mee bij het kopen van een oldtimer of youngtimer. Zo iemand kent alle ins en outs van een auto en kan de prijs veelal flink drukken, zodat u meer tijd en geld overhoudt om onder de motorkap te kruipen.

Veel beginnende kopers schrikken bijvoorbeeld terug voor oldtimers of youngtimers die veel kilometers op de teller hebben. Toch zegt dit niet alles. De kwaliteit van een merk of model is vaak bepalender.

Pluk de vruchten van een goed aankoopadvies

Een goed aankoopadvies voor een oldtimer of youngtimer kan u behoeden voor een slechte aankoop en zorgen voor de ideale match tussen u en de gewenste auto. Hopelijk helpen de bovengenoemde tips en trucs u een flink eind op weg! 

Wilt u een goed aankoopadvies van de experts? Dan bent u bij HooG Selections aan het juiste adres. Bel naar 0031 85 043 05 86 of stuur een mailtje naar info@hoogselections.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.