Bugatti oldtimer

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Bugatti oldtimer bij HooG Selections

Bent u een liefhebber van klassieke auto’s en heeft u een zwak voor nostalgische charme? Dan zullen de Bugatti oldtimers zeker een speciale plaats in uw hart hebben. Bugatti, een van de meest gerenommeerde en legendarische autofabrikanten ter wereld, heeft door de jaren heen een indrukwekkende reeks iconische voertuigen geproduceerd die tot op de dag van vandaag nog steeds bewonderd worden door verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld. In dit blog gaan we dieper in op de populairste Bugatti modellen (de Bugatti type 35, de Bugatti type 57 atlantic, de type 41 en de type 55) gaan in op de betrouwbaarheid van de oldtimers van dit merk en bespreken de beschikbaarheid van deze exclusieve auto’s.

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

image00001 (2)

Populairste Bugatti oldtimer modellen

Als we het hebben over iconische Bugatti oldtimers, denken wij al snel aan de legendarische Bugatti Type 35. Dit iconische racemonster, geproduceerd van 1924 tot 1931, domineerde de racecircuits van zijn tijd en wordt nog steeds beschouwd als een van de meest succesvolle raceauto’s aller tijden. Met zijn kenmerkende blauwe lak en gestroomlijnde ontwerp was de Bugatti Type 35 een waar kunstwerk op wielen en blijft hij een favoriet onder liefhebbers van klassieke auto’s.

Een ander iconisch model dat niet onvermeld kan blijven, is de Bugatti Type 57 Atlantic. De Type 57, ontworpen door Jean Bugatti en geproduceerd in de late jaren 1930, wordt beschouwd als een van de meest elegante en exclusieve auto’s ooit gebouwd. Met zijn opvallende lijnen, luxe interieur en relatief krachtige motor was de Bugatti Type 57 Atlantic een statussymbool voor de elite van zijn tijd en blijft hij een van de meest begeerde klassieke auto’s ter wereld. De Bugatti Type 57 Atlantic is slechts één model van de reeks auto’s die onder de noemer Type 57 vallen. Zo heb je de Bugatti Type 57 T, de Type 57 C, de Type 57 C Tank, en nog vele anderen. Het model van de auto is echter in ieder type te herkennen. De 57 atlantic blijft echter de icoon en de duurste van allemaal. 

Betrouwbaarheid van een Bugatti oldtimer

Een veelgestelde vraag als het gaat om de aanschaf van een reguliere oldtimer: zijn deze voertuigen betrouwbaar? Het antwoord op deze vraag is in het geval van een Bugatti oldtimer minder van belang. Niet omdat deze auto’s altijd betrouwbaar zijn of omdat de auto’s in bezit zijn van vermogende mensen die het tóch wel kunnen betalen, maar vooral ook omdat de meeste van deze Bugatti oldtimers weinig asfalt meer zullen zien.

Veel van deze auto’s worden weggezet in collecties of worden aangekocht voor de handel. Uiteraard staat één ding vast, heb je eens iets met jouw Bugatti oldtimer, dan mag je ervan uit gaan dat je een hoge prijs betaald voor de reparatie. Dat gooien we dan maar onder de noemer: ‘risico van het vak’.

Bugatti oldtimer te koop

Als u op zoek bent naar een Bugatti oldtimer om aan uw collectie toe te voegen, gaat u een leuke uitdaging aan. Hoewel lastig, is het namelijk niet onmogelijk om er een te vinden. Op de markt zijn er sporadisch Bugatti oldtimer modellen te vinden die te koop worden aangeboden. De Bugatti Type 35, type 43, Type 44 en de Bugatti Type 57, zijn bijvoorbeeld nog aan te komen, zij het in beperkte aantallen vanwege hun zeldzaamheid en exclusiviteit. Daarnaast kunt u ook modellen zoals de Bugatti Type 41 Royale en Bugatti Type 51 tegenkomen, die allemaal hoog gewaardeerd worden door verzamelaars en liefhebbers van klassieke auto’s. Wij helpen u graag met uw aanvraag en zoeken met u mee naar de juiste auto, voor de juiste prijs. Op onze website vindt u meer informatie over ons bedrijf. Wij verkopen ieder merk en zijn gespecialiseerd in oldtimers.

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze collectie oldtimers