COLLECTIE

Duurste Ferrari

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Ferrari is een iconisch merk dat al decennia bekend staat om de snelheid, sportiviteit en exclusiviteit van hun auto’s. Sinds de oprichting door Enzo Ferrari in 1929, heeft het bedrijf zich gepositioneerd als een pionier in de wereld van autosport en luxe automobielen. Met een nadruk op vakmanschap en prestatie, hebben Ferrari’s zich altijd onderscheiden als symbolen van status, rijkdom, en pure automotive passie. Hun geschiedenis is vol van competitieve overwinningen en technologische innovatie, waardoor elke Ferrari niet alleen een voertuig is, maar een stukje van een veel grotere verhaal.

Bij HooG Selections hebben wij geregeld Ferrari oldtimers in het assortiment. Wij delen de passie en liefde voor het merk en verkopen hun modellen graag. De auto waar dit blog om gaat, de duurste Ferrari aller tijde, is een model waar iedere autoliefhebber warm van wordt. Hieronder leggen wij u er alles over uit!

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze nieuwste selecties

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

De duurste Ferrari

De Ferrari 250 GTO is het model dat de titel draagt van de duurste Ferrari ooit verkocht. Het bouwjaar van de meest waardevolle 250 GTO is 1962, en van dit model zijn slechts 36 exemplaren geproduceerd, wat bijdraagt aan zijn zeldzaamheid en hoge waarde. De veilingwaarde van de 250 GTO heeft in de loop der jaren verschillende records gebroken, met een piek in 2018 toen een exemplaar werd verkocht voor €48,4 miljoen euro bij een veiling van RM Sotheby’s. Echter, rapporten suggereren dat een 250 GTO privé is verkocht voor een bedrag rond de $70 miljoen dollar, wat de fascinatie en de bereidheid van verzamelaars onderstreept om recordbedragen te betalen voor deze iconische auto.

De specificaties van de 250 GTO spreken tot de verbeelding: een V12-motor met een vermogen van 296 pk, een topsnelheid van meer dan 280 km/u, en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 6,1 seconden. Deze technische eigenschappen, gecombineerd met de exclusiviteit en het erfgoed van het model, verklaren zijn ongeëvenaarde status en waarde in de wereld van klassieke auto’s.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De geschiedenis van deze auto

De Ferrari 250 GTO werd ontwikkeld met een focus op competitie in de GT-racerij. Onder leiding van de beroemde ingenieur Giotto Bizzarrini en met input van Enzo Ferrari zelf, werd de 250 GTO ontworpen om de beste in zijn klasse te zijn. De auto debuteerde in 1962 en won bijna direct grote races, waaronder de beroemde 24 uur van Le Mans.

De succesvolle racehistorie van de 250 GTO, gekoppeld aan zijn beperkte productie, heeft bijgedragen aan de legendarische status en hoge waardering door verzamelaars. Elk exemplaar van de 250 GTO draagt een uniek verhaal met zich mee, van persoonlijke verhalen op het circuit tot de zorgvuldige bewaring door verschillende eigenaren. Deze geschiedenis, samen met de geweldige staat waarin veel van deze auto’s verkeren, maakt elk van hen tot een groot stuk motorsportgeschiedenis van enorm hoge waarde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Investeren in Ferrari oldtimers

De aankoop van een Ferrari oldtimer is voor sommigen meer dan alleen een hobby of passie voor klassieke auto’s. Door enkelen worden deze machines steeds meer gezien als een slimme objecten om vermogen in te steken. De markt voor deze oude Ferrari’s, vooral voor beroemde modellen zoals de 250 GTO, blijft hierdoor in leven. En naast het financiële aspect, zijn de auto’s tevens mooi bezit om van te genieten en naar te kijken.

Het unieke en zeldzame karakter van deze auto’s, samen met hun indrukwekkende geschiedenis en topprestaties, trekt verzamelaars aan. Daarnaast geeft het bezitten van zo’n auto u iets speciaals dat je niet in geld kunt uitdrukken. Het idee dat u een stukje autogeschiedenis bezit, dat ook nog eens laat zien wat mensen technisch in die tijd konden bereiken, spreekt veel mensen aan.

Het leuke is dat zo’n investering niet alleen goed kan zijn voor je bankrekening, maar het geeft u tevens iets tastbaars en bijzonders. Het is best uniek dat een investering zowel uw financiële situatie als uw persoonlijke interesse kan verrijken.

 
 
 
 
 
 

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.