COLLECTIE

Ferrari oldtimers

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Ferrari oldtimers bij HooG Selections

Ferrari oldtimers zijn de jongensdroom van vele volwassenen. Iedereen vond een Ferrari uit zijn jeugd geweldig. Voor de hedendaagse dertigers is dat de Testarossa, de f355 of de 348. Voor anderen is dit de Ferrari 512 en voor kinderen nu is dat de Ferrari 458, 488 of de sf90. Iedere jonge autoliefhebber vond een Ferrari geweldig en de volwassenen van nu kopen graag hun droomauto van toen.

Ferrari oldtimers vertegenwoordigen hierdoor niet alleen een rijke geschiedenis van het merk, maar betekenen voor velen het écht beleven van hun stoute dromen. En dit is logisch! Want Ferrari’s staan al decennia bekend om het sportieve gevoel, de exclusiviteit en karakteristieke uitstraling van haar modellen.  Bezitters van Ferrari oldtimers zien hun auto dan ook vaak als meer dan een voertuig. Het is een stukje kunst op wielen dat veel in je los kan maken. 

In dit blog gaan we in op de populairste Ferrari oldtimers en bespreken wij de betrouwbaarheid van deze klassieke modellen. Onderaan de pagina is ons huidige aanbod van Ferrari oldtimers te zien! 

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

image00001 (2)

Populairste Ferrari modellen

De Ferrari 250 GTO uit 1962 wordt algemeen beschouwd als een van de meest gewilde Ferrari-modellen ooit gemaakt. Dit model is de duurste Ferrari ooit met een waarde die wij in dit blog behandelen. De veilingwaarde van de 250 GTO komt voort uit de exclusiviteit en de historie in de racegeschiedenis. Meer betaalbare modellen zijn Ferrari oldtimers zoals de 308 GTB, geïntroduceerd in 1975, en de Testarossa uit 1984. Deze auto’s vertegenwoordigen de evolutie van Ferrari’s benadering van zowel weg- als raceauto’s. De 288 GTO, eveneens gelanceerd in 1984, en de 550 Maranello uit 1997 zijn andere voorbeelden van populaire Ferrari oldtimers.  Samen representeren deze modellen een groot deel van de verschillende kanten van Ferrari. 

Betrouwbaarheid van Ferrari oldtimers

Bij het overwegen van de aanschaf van een Ferrari oldtimer, komt geregeld de vraag naar voren: zijn deze auto’s betrouwbaar of sta je ieder seizoen voor €10.000,- aan onderhoudskosten af te tikken bij uw oldtimer garage? Het antwoord varieert per model en hangt sterk af van de historie en het onderhoud van de specifieke auto. Over het algemeen vereisen klassieke auto’s, en zeker Ferrari’s, een hoger onderhoudsniveau dan hedendaagse voertuigen. Dit komt door de leeftijd van de onderdelen en de technologie die destijds beschikbaar was. Echter, een goed onderhouden Ferrari kan u altijd verrassen. Goed onderhoud bij oldtimers is de sleutel tot rijplezier, in plaats van sores. Een Ferrari oldtimer kan daarom betrouwbaar zijn, mits men bereid is te investeren in regulier en deskundig onderhoud

De aanschaf en het bezit van een klassieke Ferrari gaan vaak gepaard met plezier en trots, welke de nodige kosten aan onderhoud en reparaties die de potentiële kosten en inspanningen ruimschoots compenseren. Liefhebbers en eigenaren zijn het er vaak over eens dat het bezit van een stukje autogeschiedenis, met zijn unieke karakter en de sensatie van het rijden, veel waard is.

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze collectie Ferrari oldtimers

"Wij kopen graag uw Ferrari oldtimer of andere bijzondere auto. Voor onze collectie zijn wij altijd op zoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers!"