Goedkoopste oldtimer

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Bent u op zoek naar de goedkoopste oldtimer die past bij uw budget en doeleinden? Bij het vinden van een betaalbare oldtimer moet u verder kijken dan alleen de initiële aanschafprijs. Onderdelenbeschikbaarheid, onderhoudskosten en waardestijging zijn bijvoorbeeld factoren die meespelen en de definitie van “goedkope oldtimer” al volledig veranderen. In dit blog gaan we dieper in op de aspecten van betaalbare oldtimers, benoemen we enkele goedkope kanshebbers (mits in goede staat) en gaan we in op hoe je deze auto goed onderhoud om de waarde vast te houden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze nieuwste selecties

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

De goedkoopste oldtimer bepalen

Wilt u de goedkoopste oldtimer op de kop tikken, gaat het niet alleen om de initiële aanschafprijs, maar ook om de lange termijn. Zoals bij veel auto’s, beginnen de échte kosten pas na de aanschaf. Bij moderne auto’s zit dat hem in wegenbelasting (afhankelijk per exemplaar), en bij oldtimers zit dat hem onder andere in onderhoud en restauratie. Sommige merken, zoals Mercedes Benz en BMW, zijn nog toegankelijk met een scala aan betaalbare oldtimers die in goede staat verkeren. Het is belangrijk om nette exemplaren te zoeken met een lage kilometerstand, en waar veel onderdelen voor beschikbaar zijn tegen lage prijzen. Ook belangrijk is te letten op oldtimers die erg roestgevoelig zijn. Voor deze auto’s is stalling namelijk zwaar aan te raden, wat het bezit weer duurder maakt. Door geduldig te zijn en te zoeken naar de juiste goedkoopste oldtimer voor u, kunt u een waardevol bezit vinden dat zowel betaalbaar als betrouwbaar is.

Het kan lastig zijn de juiste klassieker tegen te komen. Sommige modellen kunnen moeilijker te vinden zijn in goede staat, terwijl andere misschien meer onderhoud nodig hebben dan u aanvankelijk had verwacht. Houd daarom realistische verwachtingen en neem eventueel een technische kenner mee om de auto in kwestie te beoordelen. Met de juiste inspanning kunt u een betaalbare oldtimer vinden die perfect past bij uw gebruiksdoeleinden en budget.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 Bijzondere, en toch betaalbare oldtimers

Wanneer wij nadenken over een aantal goedkope oldtimers, komen er enkele opties naar voren vanwege hun betaalbaarheid en beschikbaarheid van onderdelen. Enkele populaire keuzes zijn onder meer de Volkswagen Kever, de Citroën 2CV en de Volvo Amazon. Deze auto’s zijn vaak relatief goedkoop in aanschaf, worden vrijgesteld van wegenbelasting vanwege de bouwjaren van deze modellen, en hebben een grote gemeenschap van liefhebbers die kennis en ervaringen met hun auto’s delen. Door te kiezen voor een van deze modellen, kunt u genieten van de charme van een oldtimer zonder de bank te breken, terwijl u toch toegang heeft tot de benodigde onderdelen en kennis voor onderhoud en reparaties indien nodig. De Volkswagen Kever bijvoorbeeld is een iconische auto die wereldwijd geliefd is vanwege zijn eenvoudige constructie en betrouwbare prestaties. De Citroën 2CV staat bekend om zijn unieke (grappige) ontwerp en lage onderhoudskosten, terwijl de Volvo Amazon wordt gezien als duurzaam en comfortabel. Naast deze opties, zijn er uiteraard meer voorbeelden te noemen. Kijk hiervoor bij merken als Opel, Audi of BMW. De aanschaf van deze modellen liggen geregeld hoger, maar ook daarin zijn uitzonderingen te vinden! Door te kiezen voor een van deze klassiekers, kunt u een betaalbare oldtimer vinden waar u nog jaren plezier aan kunt beleven. 

 
 
 
 
 
 

Waardestijging maakt de goedkoopste oldtimer

Wanneer u kijkt naar “goedkoop” bezit van een oldtimer, is er maar één ding beter dan lage aanschaf en onderhoudskosten, en dat is een waardestijging.  Sommige oldtimers, zoals enkele modellen van Mercedes, hebben een reputatie voor het behouden of zelfs verhogen van hun waarde na verloop van tijd. Door te investeren in een oldtimer die bekend staat om zijn stijgende prijzen, kunt u mogelijk een waardevolle investering doen die zichzelf terugbetaalt in de loop van de tijd. Op deze manier heeft u geen goedkope aankoop gedaan, maar bent u goedkoper uit dan dat u een oldtimer met een lage aanschafprijs uitzoekt, maar waar u tóch geld aan verliest.

Uiteraard is het belangrijk te onthouden dat het aantal oldtimers dat daadwerkelijk in waarde stijgt niet zo hoog is. Daarom raden wij u aan zelf onderzoek te doen en kennis in te winnen bij experts uit de branche. Waardestijging is namelijk geen garantie en is en afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de algehele staat van de auto, de zeldzaamheid en de vraag op de markt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onderhoud van uw oldtimer

Het onderhouden van uw oldtimer is belangrijk om hoge kosten in de toekomst te voorkomen. Dit omvat regelmatig onderhoud en reparaties, evenals het gebruik van originele onderdelen waar mogelijk. Mercedes Benz, of BMW bijvoorbeeld, hebben nog zo veel oldtimers rijden, dat het gemakkelijker is om aan originele onderdelen te komen voor deze auto’s. Dit maakt het tevens betaalbaarder wanneer u iets nodig heeft om uw klassieker te onderhouden. Het is ook belangrijk om uw oldtimer regelmatig te controleren op roest en andere tekenen van slijtage, en indien nodig actie te ondernemen om deze problemen aan te pakken. Met de juiste zorg en aandacht kan uw oldtimer vele jaren meegaan en blijven rijden als een zonnetje. 

Onder regelmatig onderhoud vallen de standaard zaken. Denk hierbij aan het regelmatig vervangen van olie, filters en bougies, evenals het controleren van remmen, banden en andere essentiële onderdelen die constant slijten. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u problemen vroegtijdig opsporen en aanpakken voordat ze ernstiger worden en leiden tot dure reparaties.

Betaalbare youngtimer of klassieker kopen

Bij HooG Selections hebben wij een voorraad voor jong en oud, bestaande uit allerlei merken en modellen van iedere prijsklasse. Wij geven je inzicht in de (onderhouds)historie van het voertuig. Onze bedoeling is immers om een auto met passie en plezier te verkopen aan nieuwe eigenaren die het leuk vinden om een stukje geschiedenis aan te schaffen. Bent u benieuwd naar onze voorraad, of heeft u een aanvraag voor een youngtimer of andere klassieker die wij op dit moment niet in onze voorraad hebben? Kom bij ons langs in de showroom! Of bekijk onze voorraad online en neem contact met ons op. Wij kijken ernaar uit u te spreken.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.