Oldtimer evenementen

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Oldtimer evenementen zijn gelegenheden waarin eigenaren en liefhebbers van klassieke auto’s genieten van hun bezit en dat van anderen. Voor hen zijn deze evenementen een kans om zich te omringen met gelijkgestemden, kennis uit te wisselen en natuurlijk de klassiekers te bewonderen. In dit blog verkennen we de meest bijzondere oldtimer evenementen, zowel lokaal als internationaal, waar u de charme van deze historische voertuigen kunt ervaren.

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze nieuwste selecties

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Nationaal Oldtimer festival

Het Nationaal Oldtimer Festival, een jaarlijks evenement dat jaarlijks op variërende locaties plaatsvindt, is een groot en bekend evenement voor oldtimerliefhebbers. Dit festival presenteert een indrukwekkende verzameling van zowel Old- als Youngtimers. Een speciale gebeurtenis is de Concours d’Elegance, waar de meest voortreffelijke oldtimers worden tentoongesteld. Afhankelijk van de locatie van het evenement, worden deze klassieke voertuigen in een betoverende omgeving getoond. Op het circuit of in een mooie, ruime hal. Met gratis toegang voor bestuurders van oldtimers is dit festival een must-visit evenement voor elke autoliefhebber. Bezoek zeker even de website van de organisatie en geef je op voor de volgende editie!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oldtimer evenementen in Nederland

Nederland is rijk aan oldtimer evenementen. Van de InterClassics in Maastricht tot het Meifeest in Aalten, elk biedt een unieke ervaring. Bezoekers kunnen een reeks klassieke auto’s en andere voertuigen bekijken, zoals bij de Nationale Oldtimerdag in Lelystad.
Veel van deze evenementen zijn toegankelijk voor zowel eigenaren als gewone bezoekers, wat zorgt voor een inclusieve sfeer waar iedereen de passie van oldtimers kan beleven en waarderen. Deze evenementen zijn niet alleen een kans om prachtige klassiekers te zien, maar ook om deel uit te maken van een levendige community.

 
 
 
 
 
 

Internationale oldtimer evenementen

Internationaal gezien zijn er vele oldtimer evenementen die de aandacht trekken van autoliefhebbers wereldwijd. Deze evenementen variëren van elegante shows tot adembenemende races. Zoals de AvD Oldtimer Grand Prix, een evenement dat de geschiedenis van de autosport viert met een scala aan historische raceauto’s die strijden op het legendarische circuit. Het Goodwood Festival of Speed, gelegen in het pittoreske Engelse landschap, combineert de opwinding van motorsport met de elegantie van klassieke auto’s, waarbij bezoekers worden getrakteerd op zowel moderne als historische races.

Een ander opmerkelijk evenement is de Le Mans Classic, die de beroemde 24-uurs race herleeft met een verzameling van de meest iconische raceauto’s uit verschillende tijdperken. Dit evenement biedt een unieke kans om de geschiedenis van de endurance-racerij te ervaren. Voor diegenen die een meer verfijnde sfeer zoeken, is de Amelia Island Concours d’Elegance in Florida een must-visit. Hier worden enkele van de meest zeldzame en prachtige oldtimers tentoongesteld, omgeven door de luxe en grandeur van het Amelia Island.

Deze internationale evenementen bieden niet alleen een kijkje in de rijke geschiedenis van de auto-industrie, maar brengen ook enthousiastelingen uit alle hoeken van de wereld samen. Ze vieren de tijdloze schoonheid van oldtimers en bieden een ongeëvenaarde ervaring voor iedereen die deel uitmaakt van de oldtimer gemeenschap.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toegankelijke oldtimer evenementen voor iedereen

Voor diegenen die op zoek zijn naar toegankelijke oldtimer evenementen, biedt Nederland verschillende opties. De Nationale oldtimerdag in Lelystad en het Noordhollands Oldtimer Festival in Venhuizen zijn perfecte voorbeelden van familievriendelijke evenementen. Het Internationaal Historisch Festival in Panningen en het Historisch Festival in Vreeland bieden een breed scala aan voertuigen en activiteiten, geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Deze evenementen zijn een uitstekende manier voor liefhebbers en nieuwkomers om te genieten van de charme van oldtimers in een ontspannen en feestelijke sfeer.

Ook het Nationaal Oldtimer Festival is voor eigenaren van oldtimers gratis toegankelijk en voor bezoekers van het evenement is het een betaalbare entree, variërend tussen €15,- en €27,50 tot dusver. Wat dat in de toekomst gaat zijn, weten wij uiteraard niet!

 
 
 
 
 
 

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.