Het Nationaal Oldtimer Festival

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Het Nationaal Oldtimer Festival. Elk jaar biedt het Oldtimer Festival een unieke ervaring door de diversiteit aan auto’s en activiteiten. Van het Concours d’Élégance, waar de crème de la crème van de oldtimerwereld tentoongesteld wordt, tot interactieve paddocks waar clubs en individuele liefhebbers hun trots presenteren. De jaarlijks veranderende locatie voegt een extra laag van beleving toe aan het evenement, waardoor bezoekers niet alleen kunnen genieten van de auto’s, maar ook van een diepere duik in de geschiedenis van de automobiel.

In deze blog nemen we een kijkje in wat het Oldtimer Festival zo bijzonder maakt. We bespreken hoe (en of) je kunt deelnemen, wat de hoogtepunten zijn, en geven een voorproefje van wat je kunt verwachten wanneer je het festival gaat bezoeken. Of je nu een trotse eigenaar van een oldtimer bent, een fervent verzamelaar, of gewoon een liefhebber van klassieke auto’s, dit festival biedt voor ieder wat wils. 

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze nieuwste selecties

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Wat is het oldtimer festival?

Het Oldtimer Festival is een jaarlijks evenement welke zich richt op eigenaren en liefhebbers van oldtimers. Het is een unieke gelegenheid waar mensen uit heel Nederland samenkomen om hun passie te delen. De essentie van het festival ligt in de tentoonstelling van een divers scala aan oldtimers. U ziet Volvo oldtimers, Mercedes, BMW en nog vele andere merken, elk met zijn eigen verhaal en karakter.

Deze voertuigen, variërend van zeldzame klassiekers tot geliefde volksauto’s, zijn meer dan alleen auto’s; ze zijn een deel van een afgesloten tijdperk. Elk jaar trekt het festival duizenden bezoekers, waaronder verzamelaars, restaurateurs, en gewoon liefhebbers van oldtimers. De auto’s worden dusdanig geselecteerd om een breed spectrum van de automobielgeschiedenis te vertegenwoordigen, waardoor bezoekers een blik kunnen werpen op de evolutie van auto-ontwerp en -technologie door de jaren heen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoogtepunten van het oldtimer festival

Een hoogtepunt van het festival is het Concours d’Élégance, waar de meest elegante en best bewaarde voertuigen strijden om erkenning. Deze competitie trekt de aandacht van zowel kenners als nieuwkomers in de oldtimerwereld, en de winnaars worden gevierd voor hun toewijding aan het behoud van deze rijdende kunstwerken. Daarnaast bieden de paddocks een meer interactieve ervaring, waar eigenaren en liefhebbers hun verhalen en kennis delen.

Het festival omvat tevens educatieve segmenten, workshops, en lezingen over verschillende aspecten van oldtimerbezit en -onderhoud. Deze sessies bieden waardevolle inzichten voor zowel ervaren verzamelaars als voor degenen die net beginnen met hun avontuur in de wereld van klassieke auto’s.

Buiten het bovenstaande is er altijd ruimte voor sociale interactie en netwerken. Het festival brengt mensen met gemeenschappelijke interesses samen, waardoor vriendschappen en zakelijke relaties ontstaan. Het is een plek waar verhalen en ervaringen worden gedeeld met mede liefhebbers!

 
 
 
 
 
 

Kan ik meedoen met het oldtimer festival?

Ja, deelnemen aan het Oldtimer Festival is mogelijk voor iedereen met een geschikte klassieke auto. Of u nu een oldtimer of een youngtimer bezit, u kunt zich opgeven om met uw auto op het evenement te staan. Optioneel kunt u meedoen aan het Concours d’Elegance en kans maken op de titel Best of Show. Mocht u niet in het bezit zijn van een oldtimer welke voldoet aan de criteria, dan bent u uiteraard van harte welkom als bezoeker om de prachtige auto’s te bewonderen. Voor deelname aan het evenement met een klassieke auto, kunt u zich van tevoren aanmelden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het volgende oldtimer festival

Ieder jaar proberen de organisatoren van dit grote oldtimer evenement een nieuwe editie te organiseren voor én door oldtimerliefhebbers. Ieder jaar worden er weer unieke punten georganiseerd, passend bij de locatie van het evenement. Op circuits denk je aan rondes op de baan onder de noemer “Concours d’Élégance”, soms houden ze een “Show en Tell” waarin het publiek de oldtimer en de eigenaar kunnen leren kennen, en noem zo maar op. Wat ze voor de eerstvolgende editie in gedachten hebben lees je op de website van het Nationaal Oldtimer Festival. Neem een kijkje en geef je op! Heeft u nog een oldtimer nodig om het festival mee toe te treden? Dan kunt u uiteraard een kijkje nemen in onze collectie. Of neem contact op voor eventuele vragen over de aanschaf van uw volgende auto.

 
 
 
 
 
 

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.