Oldtimer kopen?

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Bent u zich aan het verdiepen in de wereld van oldtimers en denkt u erover om een oldtimer te kopen? In dit blog nemen wij u mee in de mogelijke vragen die u heeft voor, tijdens én na het aankoopproces van uw oldtimer. Zo behandelen wij redenen om een oldtimer aan te schaffen, belangrijke punten waar u op kunt letten bij het selecteren van uw oldtimer vertellen wij u over eventuele inspectie voorafgaand aan de aankoop en lopen wij met u door de mogelijke kosten voor het rijden en onderhoud van de auto. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze nieuwste selecties

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Waarom een oldtimer kopen?

Het kopen van een oldtimer gaat verder dan alleen het uitzoeken van een voertuig. Omdat deze auto’s andere emoties opwekken, andere waarde hebben en op een andere manier moeten worden behandeld hebben de geïnteresseerde kopers vaak een reden waarom ze een oldtimer willen kopen. Voor sommigen is het een nostalgische reis terug in de tijd, terwijl anderen de unieke stijl en het vakmanschap van voorgaande decennia waarderen. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen die wij voorbij zien komen waarom mensen een oldtimer kopen:

  1. Nostalgie: Veel eigenaren van oldtimers hebben een speciaal gevoel bij een specifiek merk of model, vaak geïnspireerd door herinneringen aan hun jeugd.

  2. Investeringspotentieel: Sommige oldtimers zijn waardevolle investeringen waar vermogende mensen hun geld graag in steken. Deze auto’s kunnen namelijk goed hun waarde behouden of zelfs in waarde stijgen.

  3. Unieke stijl: Oldtimers onderscheiden zich door hun tijdloze ontwerpen en elegante uitstraling, wat ze aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van klassieke modellen.

  4. Community en evenementen: De oldtimerwereld heeft een bloeiende gemeenschap van mensen die een passie met elkaar delen en biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan evenementen en bijeenkomsten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het selectieproces

Welke oldtimer past bij u? Het selecteren van de juiste oldtimer kan lastig zijn. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat u de juiste oldtimer vindt die aan uw verwachtingen voldoet. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

  1. Budget: Bepaal hoeveel uw bereid bent te investeren in een oldtimer. Houd rekening met de aankoopprijs en mogelijke restauratiekosten.

  2. Gewenste specificaties: Denk na over het merk, model, bouwjaar en andere specifieke kenmerken die u zoekt in een oldtimer.

  3. Doel van de aankoop: Wilt u de oldtimer vooral voor plezier en rijden gebruiken, of ziet u het als een investering die u wilt restaureren, behouden en later verkopen?

  4. Onderzoek en expertise: Doe grondig onderzoek naar het specifieke model dat u overweegt en raadpleeg experts zoals wij of forums voor advies.

 
 
 
 
 
 

Inspectie en aankoop

Bij het overwegen van de aankoop van een oldtimer zijn er enkele cruciale factoren om in gedachten te houden. Allereerst is de kilometerstand van de auto van groot belang. Het verifiëren van de authenticiteit van de kilometers is belangrijk aangezien hier nog weleens mee wordt gerommeld. 

Daarnaast dient u aandacht te besteden aan de documentatie van de auto, waaronder onderhoudsrecords en originele handleidingen. Deze documenten bieden inzicht in de geschiedenis en het onderhoud van de oldtimer. Het aantal vorige eigenaren kan tevens een indicatie zijn van hoe goed de auto is verzorgd. Over het algemeen geldt dat een auto met weinig eigenaren vaak beter is onderhouden.

Het inspecteren van de schadehistorie en het uitvoeren van een grondige mechanische inspectie zijn ook aan te raden om eventuele verborgen problemen op te sporen. Door al deze aspecten zorgvuldig te overwegen, kunt u met vertrouwen uw keuze maken bij het kopen van een oldtimer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kosten en onderhoud

Het bezitten en onderhouden van een oldtimer brengt diverse kosten met zich mee, en deze kunnen sterk variëren afhankelijk van het specifieke voertuig en uw eigen wensen. Naast de aanschafprijs dient u rekening te houden met kosten voor stalling, aangezien oldtimers vaak veilig en droog moeten worden opgeslagen om schade door weersomstandigheden te voorkomen. Bovendien kan het nodig zijn om roestpreventie toe te passen om de carrosserie in goede staat te houden. Daarnaast is het belangrijk kosten te reserveren voor onderhoud. Aangezien originele onderdelen voor oldtimers soms lastig te vinden zijn, kan dit de kosten voor het onderhoud behoorlijk opkrikken

Wel prettig is dat er voor het bezit van een oldtimer geen wegenbelasting gerekend wordt. In Nederland kunnen eigenaren van oldtimers aanspraak maken op de oldtimer regeling wat de financiële lasten van het hebben van een oldtimer aanzienlijk verlaagd. Het is handig om u bewust te zijn van deze regelingen en hoe ze van toepassing kunnen zijn op uw specifieke situatie bij het plannen van de kosten van het bezit en onderhoud van uw geliefde klassieker. Om hier meer over te lezen verwijs ik u door naar dit blog!

 
 
 
 
 
 

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.