Oldtimer shows

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Oldtimer evenementen, een leuke bijeenkomsten waar gepassioneerde eigenaren van klassieke voertuigen samenkomen om hun interesse te delen én te voeden, vormen een leuk onderdeel van autoliefhebberijen in Nederland, én in het buitenland. In dit blog vertellen we u over diverse oldtimer shows in binnen- en buitenland, wat je op die shows kan verwachten en wat ervoor nodig is om oldtimer evenementen te organiseren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze nieuwste selecties

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Soorten oldtimer shows

Oldtimer evenementen komen in allerlei vormen en maten en vinden op verschillende plekken plaats. Op een circuit of in het centrum van een stad en alles er tussenin. Sommigen bestaan uit rally’s, andere uit een meeting op een locatie. Of beide, zoals het Nationaal Oldtimer Festival welke deze combineert. In Nederland worden vaak oldtimer evenementen georganiseerd in Castricum, Roermond, Mijdrecht, of Zandvoort.

Er worden algemene oldtimer evenementen georganiseerd, zoals het hiervoor benoemde “Nationaal Oldtimer Festival“. Maar er worden, weliswaar kleinschaliger, veel evenementen gehouden voor een bepaald type auto of oldtimer. Denk hierbij aan een categorie “modified“, of juist een meeting van een specifiek merk. De specifieke genres binnen de oldtimer evenementen maken het leuker en toepasselijker voor de eigenaren om met gelijksoortige auto’s samen te komen. Daarnaast zijn er ook shows gewijd aan specifieke oldtimers of landen, zoals Italiaanse auto’s of Japanse auto’s op het populaire Japfest. Hoewel veel van deze “merkshows” niet enkel voor oldtimers zijn, worden de klassiekers van het desbetreffende merk vaak gewaardeerd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grootste oldtimer evenementen in Europa

Europa herbergt enkele van ‘s werelds meest bekende oldtimer evenementen, waar duizenden enthousiastelingen en eigenaren samenkomen om de sfeer en de auto’s mee te maken. Van de legendarische Retromobile in Frankrijk (Parijs) tot het sfeervolle Concours d’Elegance in Villa d’Este, deze evenementen trekken jaarlijks een internationaal publiek van autoliefhebbers aan. Andere voorbeelden zijn onder meer de Techno-Classica Essen in Duitsland, Auto e Moto d’Epoca in Italië en de Goodwood Revival in het Verenigd Koninkrijk. Met hun uitgebreide verzamelingen klassieke auto’s, races en elegante presentaties, beloven deze shows een onvergetelijke ervaring voor iedereen die dezelfde passie deelt als wij.

 
 
 
 
 
 

Community

Een van de leukste aspecten van oldtimer shows is voor velen de gemeenschap die zich rond deze evenementen vormt. Het is een kans om leuke voertuigen te bekijken en andere mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen voor oldtimers. Geregeld ontstaan er vriendengroepen waar kennis en ervaring wordt gedeeld over hun auto’s en mogelijke problemen waar ze tegenaan lopen. Ieder evenement zie je elkaar weer terug. Of u nu een doorgewinterde oldtimer fan bent of net om de hoek komt kijken in de wereld van klassieke auto’s, de mensen op de evenementen staan vaak open om je alles te laten zien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zelf een oldtimer show organiseren

Het verzorgen van oldtimer evenement vereist de nodige planning en organisatie, maar kan zéker een leuke ervaring zijn. Kies je ervoor een rally te organiseren, kan dat vrij laagdrempelig met een klein clubje auto’s. Hoewel hier officiëel een vergunning voor aangevraagd moet worden (dit raden wij ook zeker aan), kan een klein ritje met vrienden geen kwaad. Wilt u het groter aanpakken en een terrein afhuren of een parkeerplaats vol zetten met auto’s, zult u meer rekening moeten houden met de nodige regulering in de omgeving waar u het evenement wilt houden. Uiteraard is dit allemaal afhankelijk van het formaat en locatie van de show.

Het eerste wat u moet doen, is een geschikte locatie vinden, zoals een ruim parkeerterrein, of een pittoresk kerkplein, afhankelijk van de omvang van het evenement. Vervolgens moet u nadenken over parking, vergunningen en eventuele andere wettelijke vereisten, afhankelijk van de locatie en het formaat van de show. Het samenstellen van leuke activiteiten, zoals een klassieke auto rally of een concours d’elegance, kan de aantrekkingskracht van uw evenement vergroten en bezoekers enthousiasmeren. Vergeet niet om voorzieningen te treffen voor eten, drinken en entertainment, zodat bezoekers een gezellig dagje uit kunnen beleven. Door de juiste mix van planning, promotie en passie kunt u uw eigen oldtimer show tot een leuk succes maken en een blijvende indruk achterlaten op de bezoekers!

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.