Oldtimers te koop

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Welke oldtimers staan er te koop? En welke moet u kopen? Het kopen van een oldtimer is een unieke ervaring die passie voor auto’s en waardering voor (ouderwets) vakmanschap combineert. Of u nu een oldtimer zoekt als investering, hobby of dagelijks vervoermiddel, het is essentieel om goed voorbereid te zijn. Deze blog neemt u mee in de wereld van de oldtimer verkoop in Nederland, biedt nuttige tips en helpt u bij het vinden van de klassieke auto die bij uw dromen past

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze nieuwste selecties

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Bekijk onze voorraad
van Old- en Youngtimers

Verschillende soorten oldtimers

Bij HooG Selections bieden we een diverse selectie van oldtimers te koop aan in Nederland. Onze collectie omvat een breed scala aan klassieke auto’s, variërend van iconische merken zoals Mercedes-Benz, Jaguar, Porsche, tot zeldzame en exclusieve modellen zoals de Shelby Cobra of de klassieke Bugatti. Of u nu op zoek bent naar een stijlvolle cabriolet om van de zon te genieten, een krachtige muscle car om de weg mee te domineren, een elegante sedan om in stijl te reizen, of een zeldzame sportwagen die de harten van autoliefhebbers sneller doet kloppen, bij HooG Selections hebben we voor elk wat wils.

Onze ervaren team van oldtimerliefhebbers heeft een scherp oog voor zeldzame en unieke voertuigen, waardoor u de mogelijkheid heeft om iets speciaals te bezitten. We zoeken voortdurend naar verborgen schatten in de wereld van oldtimers en bieden onze klanten de kans om deze unieke voertuigen te verwerven. Of u nu op zoek bent naar een klassieker om uw verzameling uit te breiden, een droomauto uit uw jeugd wilt herbeleven, of gewoon de unieke ervaring van het bezitten van een oldtimer wilt ontdekken, HooG Selections heeft de perfecte oldtimer voor u.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diverse prijsklassen

Bij HooG Selections geloven we dat oldtimers er zijn voor mensen met verschillende budgetten. Oldtimers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, variërend van betaalbaar tot extreem duur. Aan de top van de lijst staat de duurste oldtimer ter wereld, een Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955 , die voor maar liefst 135 miljoen dollar is geveild in 2022. Deze zeldzame Mercedes-Benz vertegenwoordigt de absolute top van de markt en is een waar kunstwerk op wielen.

Hoewel wij deze crème de la crème bewonderen, vindt u bij HooG Selections oldtimers die bij uw budget passen. Webieden een diverse selectie van oldtimers in verschillende prijsklassen. Onze collectie omvat betaalbare klassiekers die perfect zijn voor beginners in de wereld van oldtimers, maar ook exclusieve en hoogwaardige investeringsmodellen voor verzamelaars.

Wij helpen u graag de perfecte oldtimer te vinden die zowel aan uw wensen als uw financiële mogelijkheden voldoet. Ons doel is om u te helpen bij uw zoektocht, ongeacht uw budget.

 
 
 
 
 
 

De staat van het voertuig

Bij het kopen van een oldtimer is het van cruciaal belang om aandacht te besteden aan de staat van het voertuig. Een grondige inspectie door een specialist is essentieel om verborgen gebreken te identificeren en ervoor te zorgen dat u een betrouwbare oldtimer koopt. Bij HooG Selections zorgen we ervoor dat al onze oldtimers zorgvuldig zijn geïnspecteerd en gedocumenteerd, zodat u met vertrouwen kunt kopen, wetende dat u een kwaliteitsvoertuig ontvangt.

Bij de beoordeling van de staat van een oldtimer zijn er verschillende belangrijke factoren om in gedachten te houden. Een van de eerste dingen om te overwegen is het aantal gereden kilometers. Lage kilometerstanden kunnen de waarde van een oldtimer verhogen, maar het is ook belangrijk om te controleren of de kilometerstand authentiek is. Documentatie, onderhoudsregistraties en eventuele revisies zijn cruciaal bij het beoordelen van de geschiedenis en conditie van een oldtimer.

Een ander essentieel aspect is de carrosserie en de lak. Roest kan een ernstig probleem zijn bij oudere voertuigen, dus inspecteer grondig op tekenen van corrosie, met name op verborgen plekken zoals de bodemplaat en de wielkasten. Originaliteit is vaak een belangrijke factor in de waarde van een oldtimer, dus zorg ervoor dat de auto zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat verkeert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zorgen voor uw aankoop

Het bezitten van een oldtimer vereist speciale zorg en aandacht om de auto in nette staat te houden en de waarde van uw investering te behouden. Hier zijn enkele tips om voor uw oldtimer te zorgen:

a) Overdekt stallen: Het is van belang om uw oldtimer binnen te stallen, bij voorkeur in een droge, goed geventileerde en temperatuur-gecontroleerde omgeving. Dit minimaliseert de blootstelling aan weersinvloeden en voorkomt roestvorming. Het gebruik van een autohoes kan tevens helpen om uw oldtimer te beschermen tegen stof en vuil.

b) Regelmatig onderhoud: Een van de sleutels tot het behoud van de prestaties van uw oldtimer is regelmatig onderhoud. Zorg ervoor dat u een ervaren monteur aan de auto laat werken die bekend is met klassieke auto’s en vertrouwd is met het merk en model van uw voertuig. Routineonderhoud omvat olie verversen, het controleren van de remmen, banden, en het inspecteren van alle bewegende delen. Dit houdt uw oldtimer in topconditie en vermindert het risico op kostbare reparaties in de toekomst.

c) Roestpreventie: Ondanks het overdekt stallen kan vocht een probleem vormen voor oldtimers. Zorg ervoor dat de opslagruimte goed geventileerd is om condensatie te minimaliseren. Het gebruik van vochtvreters kan helpen om vocht uit de lucht te absorberen en roestvorming te voorkomen. Controleer regelmatig op tekenen van roest en pak deze indien nodig snel aan om verdere schade te voorkomen.

d) Originele onderdelen: Als u onderdelen moet vervangen, probeer dan altijd originele of replica-onderdelen van hoge kwaliteit te gebruiken. Originele onderdelen behouden de historische nauwkeurigheid en waarde van uw oldtimer, terwijl minderwaardige vervangingsonderdelen de waarde kunnen verminderen.

 
 
 
 
 
 

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.

Neem contact met ons op

Wilt u graag meerdere klassiekers of een prachtige klassieke auto kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van de classic car van uw dromen. Bij ons moet u zijn om klassieke auto’s te kopen die voldoen aan uw wensen. Wilt u meer weten over onze diensten en collectie? Of wilt u eens een kijkje nemen in onze showroom om klassieke auto’s te kopen? Kom dan langs of plan ene afspraak in.