Opel oldtimers

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Opel oldtimers bij HooG Selections

Bent u een oldtimer liefhebber en bent u fan van de lijnen van Opel uit de jaren 70, 80 en 90? Dan zullen deze oldtimers zeker een leuke optie bieden voor uw volgende bezit! Opel, een van de meest vooraanstaande en langst bestaande automerken ter wereld, heeft door de jaren heen een indrukwekkende reeks iconische voertuigen geproduceerd welke tot op de dag van vandaag nog steeds bewonderd worden door verzamelaars en autoliefhebbers over de wereld. In dit blog gaan we dieper in op de populairste Opel modellen en behandelen wij de betrouwbaarheid van Opel oldtimers. 

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

image00001 (2)

Populairste Opel oldtimer modellen:

Als we het hebben over een iconische Opel oldtimer, is het zover wij weten onmogelijk om niet te beginnen met de Opel Kadett. Dit model, nieuw geproduceerd vanaf de jaren 1930 tot de jaren 1990, was een van de meest populaire modellen van Opel met een reeks aan varianten van estate tot coupé. Door zijn kenmerkende ontwerp en praktische eigenschappen werd de Kadett, evenals de Rekord, veel verkocht. En nog steeds zijn deze modellen tweedehands veel in de verkoop.

Een ander iconisch model dat niet onvermeld kan blijven, is de Opel Manta. Dit sportieve coupémodel, dat werd geproduceerd van de jaren 1970 tot de jaren 1980, was een van de sportiefste auto’s van Opel op de weg destijds. Met zijn stoere uitstraling en, destijds, krachtige prestaties was de Opel Manta een goed voorbeeld van de sportieve rijervaring welke Opel kon bieden..

Betrouwbaarheid van Opel oldtimers:

“Is een Opel oldtimer betrouwbaar?” Over het algemeen staan Opel oldtimers niet bekend om een onbetrouwbaar imago. Daarnaast zijn er veel Opel oldtimers gebouwd in de jaren 60/70/80, waardoor er veel onderdelen te koop worden aangeboden. Verder is het antwoord op die vraag uiteraard, zoals bij iedere auto uit die tijd, afhankelijk van factoren als onderhoud, gebruik van originele onderdelen van de desbetreffende auto, etc.

Het beste is om een oldtimer te vinden met een goede onderhouds- en schadehistorie zodat inzichtelijk is of het reguliere onderhoud tijdig is uitgevoerd en er netjes met de auto is omgegaan. Dit is geldt voor alle Opel modellen, zo ook de Opel Rekord, Opel Kadett en Opel Manta.

Als het gaat om de kostbaarheid van het bezitten van een Opel oldtimer, is het zo dat sommige modellen hogere onderhoudskosten met zich meebrengen dan andere. Zeldzamere modellen kunnen bijvoorbeeld duurder zijn om te onderhouden vanwege de moeilijkheid om vervangende onderdelen te vinden.

Opel oldtimer te koop

Als u op zoek bent naar een Opel oldtimer om aan uw collectie toe te voegen, bent u bij ons aan het juiste adres. Op de markt zijn er verschillende populaire Opel modellen te vinden die regelmatig te koop worden aangeboden. Vooral de eerder genoemde Opel Kadett en Opel Manta zijn relatief veel beschikbaar, dankzij hun lange productiegeschiedenis en grote populariteit. Daarnaast kunt u ook modellen zoals de Opel Rekord en Opel Olympia tegenkomen, die allemaal geliefd zijn bij liefhebbers van klassieke auto’s.

Zoals eerder vermeldt is de beschikbaarheid van de onderdelen die te koop worden aangeboden per oldtimer verschillend. Ga het aantal resultaten per pagina na van het aanbod van een specifieke oldtimer en tegen welke prijs om voor uzelf een indicatie te maken van de kosten voor onderdelen.

Wij kopen uw Opel!

Heeft u een Opel oldtimer die u wilt verkopen? Bij HooG Selections zijn we altijd geïnteresseerd in het verwerven van kwaliteitsvolle klassieke auto’s van liefhebbers. Neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen u om uw Opel oldtimer moeiteloos en tegen een eerlijke prijs te verkopen.

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze collectie opel oldtimers

"Wij kopen graag uw Opel oldtimer of andere bijzondere auto. Voor onze collectie zijn wij altijd op zoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers!"