Peugeot oldtimers

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Peugeot oldtimers bij HooG Selections

Bent u geïnteresseerd in Peugeot oldtimers? Deze klassieke voertuigen hebben een rijke geschiedenis en een breed assortiment aan oldtimers die tot op de dag van vandaag geliefd zijn bij liefhebbers en verzamelaars. Als liefhebber van vintage auto’s heeft het merk veel te bieden. In dit blog gaan wij in op de Peugeot oldtimers en omschrijven wij wat hen zo geliefd maakt bij verzamelaars en autoliefhebbers.

Lees meer over de bekendste modellen en de betrouwbaarheid van deze klassiekers, en bekijk onze actuele voorraad onderaan deze pagina! 

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

image00001 (2)

Populairste Peugeot oldtimer modellen:

Peugeot heeft door de jaren heen een flinke reeks oldtimers geproduceerd die veel autoliefhebbers aanspreekt. Eén van de meest bekende modellen is de Peugeot 205. Dieze iconische hatchback, geproduceerd van het bouwjaar 1983 tot 1998, staat bekend om een sportief rijgedrag, betrouwbare kwaliteit en een tijdloos ontwerp. Met zijn compacte formaat en wendbare handling blijft het model 205 een favoriet.

Een ander iconisch model is de Peugeot 504, die van het bouwjaar 1968 tot 1983 werd geproduceerd. Deze sedan staat bekend om zijn comfortabele rijervaring en tevens flinke betrouwbaarheid. Door deze betrouwbaarheid en het ontwerp blijft de 504 een gewilde keuze voor liefhebbers van klassieke auto’s.

Betrouwbaarheid van Peugeot oldtimers:

Wanneer u veel met een oldtimer wilt gaan rijden is het belangrijk dat de auto technisch betrouwbaar is. Of een Peugeot oldtimer dan echt zo betrouwbaar is, is niet eenduidig aan te geven. Dit aangezien de betrouwbaarheid van een oldtimer sterk afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder onderhoudsgeschiedenis en algemene staat van de auto en motor. Over het algemeen staat Peugeot uit die tijd bekend om hun degelijke bouwkwaliteit en betrouwbare prestaties. Echter, zoals bij alle oldtimers, kunnen er problemen optreden als gevolg van veroudering en slijtage. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van een Peugeot oldtimer grondig onderzoek te doen naar de bovengenoemde aspecten. Wij raden altijd aan na aankoop een ervaren monteur te raadplegen. 

Hoewel het onderhoud van een Peugeot oldtimer soms kostbaar kan zijn, is het rijplezier en karakter wat zo’n auto (en andere oldtimers ook wat ons betreft) wordt dit vaak gecompenseerd door het plezier en de voldoening die de eigenaar ervaart aan het bezitten en rijden van een klassieke auto. Voor liefhebbers van Peugeot oldtimers is het gevoel van nostalgie en verbondenheid met het verleden tevens waardevol, waardoor de betrouwbaarheid van deze klassiekers opweegt tegen eventuele kosten en prijzen natuurlijk. 

Het ontstaan van de eerste Peugeot klassieker

Het verhaal van Peugeot begint in de vroege 19e eeuw, toen de Franse ondernemer Jean-Pierre Peugeot een molen en staalgieterij overnam in het dorpje Valentigney, in het oostelijke deel van Frankrijk. In het jaar 1810 begon de Peugeot-familie met de productie van verschillende staalproducten, waaronder veren voor korsetten, zaagbladen en parapluframes. Het was echter pas in het jaar 1889 dat de eerste Peugeot-auto het daglicht zag.

Armand Peugeot, kleinzoon van Jean-Pierre Peugeot, was een visionaire ondernemer die geloofde in de toekomst van gemotoriseerd transport in Europa. In samenwerking met Gottlieb Daimler, een pionier op het gebied van de interne verbrandingsmotor, begon Armand Peugeot te experimenteren met de ontwikkeling van automobielen. Dit resulteerde in de oprichting van de “Société Anonyme des Automobiles Peugeot” in 1896, waar de eerste Peugeot-auto, de Type 1, werd geproduceerd.

De Peugeot Type 1 was een eenvoudig, maar revolutionair voertuig dat werd aangedreven door een 2-cilinder benzine verbrandingsmotor, goed voor een bescheiden snelheid met een top van 25 km/u. Het was een open tweezitter met een houten frame en metalen carrosserie, en hoewel het slechts een beperkt bereik had, betekende het onwetend de geboorte van een groot automerk.

Het succes van de Type 1 leidde tot verdere ontwikkelingen en innovaties binnen het bedrijf. Peugeot begon al snel met het produceren van een breder scala aan automodellen, waaronder sedans, coupés en cabriolets. In de daaropvolgende decennia groeide Peugeot uit tot een van de meest vooraanstaande automerken, met een reputatie voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie in de jaren 80 en 90.

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze collectie oldtimers