COLLECTIE

Rolls-Royce oldtimers

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Rolls-Royce oldtimers bij HooG Selections

Rolls-Royce oldtimers staan voor veel mensen voor tijdloze luxe en ouderwetse klasse. Een status die het merk al meer dan een eeuw kenmerkt. Deze iconische voertuigen zitten vol vakmanschap en eigentijdse, baanbrekende innovatie op het gebied van luxe vervoer. Dit maakt de oldtimers van Rolls-Royce geliefd bij verzamelaars en liefhebbers van klassieke auto’s. Niet alleen in Engeland, waar ze gebouwd zijn, maar over de gehele wereld. 

Lees meer over de bekendste modellen en de betrouwbaarheid van deze klassiekers, en bekijk onze actuele voorraad onderaan deze pagina!  

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

image00001 (2)

Populairste Rolls-Royce modellen

De Rolls-Royce Silver Ghost, gelanceerd in 1906, legde de lat hoog voor luxe automobielen en wordt vaak beschouwd als het model dat Rolls-Royce op de kaart zette als “fabrikant van ‘s werelds beste auto’s”. Met bijna 6.200 geproduceerde eenheden tot 1925, was deze auto een waar succes. Deze 6.200 auto’s representeerde Rolls-Royce’s streven naar perfectie.
Andere populaire modellen zijn de auto’s uit de Phantom-reeks, die zijn debuut maakte met de Phantom I in 1925, gevolgd door opeenvolgende generaties die de luxe en prestaties steeds weer naar nieuwe hoogten tilden. Als laatst, zijn de Silver Cloud en Silver Shadow series, geïntroduceerd in latere jaren 1955 en 1965, auto’s welke qua design en technologie destijds enorm voorliepen op de modernisering. Met deze auto’s verstevigde Rolls-Royce zijn reputatie als producent van de meest luxe auto’s in de wereld.

Betrouwbaarheid van Rolls-Royce oldtimers

Hoewel de latere Rolls-Royce modellen een hoofdpijn zijn voor monteurs om aan te werken, staan Rolls-Royce oldtimers over het algemeen bekend om bouwkwaliteit en relatieve duurzaamheid qua levensduur van haar onderdelen. Uiteraard bestaan deze machines uit veel componenten waar, door hun zware motoren, best veel kracht op komt te staan. Maar met dat in uw achterhoofd, zijn de auto’s relatief betrouwbaar.

Echter, zoals bij elke klassieke auto, kunnen reparaties en onderhoud kostbaar zijn, vooral gezien de zeldzaamheid van sommige onderdelen en de expertise die nodig is voor het onderhoud van deze handgemaakte motoren. Het bezit van een Rolls-Royce oldtimer is daarmee niet altijd een plezier voor de portemonnee. Desalniettemin wegen voor velen de kosten niet op tegen het plezier en de trots die het bezit van zo’n karakteristiek voertuig met zich meebrengt. De ervaring van het rijden in een Rolls-Royce, en het gevoel van exclusiviteit en karakter, biedt een bijzondere voldoening die voor liefhebbers van klassieke auto’s de moeite waard is!

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze collectie Rolls-Royce oldtimers

"Wij kopen graag uw Rolls-Royce oldtimer of andere bijzondere auto. Voor onze collectie zijn wij altijd op zoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers!"