COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Alfa Romeo 1750 te koop

GTV Bertone

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

94.765 km

Vermogen

124 / 91

Prijs

€44.950,-

Merk

Alfa Romeo

Model

1750

KM stand

94.765 km

Datum eerste toelating

22-12-1970

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

ZILVER

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Alfa Romeo 1750?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Alfa Romeo 1750 te kopen?

Schade: schadevrij

De zon straalt fel boven het kronkelende asfalt van de landweg, terwijl ik achter het stuur van mijn Alfa Romeo 1750 GTV zit. Het geluid van de motor is als muziek voor mijn oren, de zachte brom van de uitlaat diep en doordringend. De geur van benzine en olie mengt zich met de zoete geur van bloemen die langs de weg groeien. Terwijl ik de weg vervolg, komt er een glimlach op mijn gezicht. Deze Alfa Romeo 1750 GTV is niet alleen een auto, het is een machine die emoties en ervaringen kan opwekken die je nooit zult vergeten. Ik geniet van elk moment achter het stuur en kan niet wachten om weer de weg op te gaan en deze sensatie opnieuw te beleven.

Alfa Romeo is een Italiaanse autofabrikant met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1910. Het bedrijf werd opgericht in Milaan door een groep investeerders en ingenieurs, waaronder Ugo Stella. De naam Alfa komt van de letters A.L.F.A., wat staat voor 'Anonima Lombarda Fabbrica Automobili'. In de beginjaren van het bedrijf werden voornamelijk luxe auto's geproduceerd, maar al snel ging Alfa Romeo zich richten op de productie van raceauto's. Het bedrijf werd al snel een grote naam in de autosport, met legendarische coureurs zoals Enzo Ferrari en Juan Manuel Fangio achter het stuur van hun raceauto's. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de fabriek van Alfa Romeo zwaar beschadigd door bombardementen. Na de oorlog werd het bedrijf genationaliseerd en begon het met de productie van personenauto's, waaronder de beroemde Giulietta en later de Giulia. In de jaren '60 en '70 produceerde Alfa Romeo enkele van zijn meest iconische modellen, zoals de Spider, de GTV en de Montreal. Deze auto's waren niet alleen snel en elegant, maar ook baanbrekend op het gebied van design en technologie.

De Alfa Romeo 1750 GTV is een iconisch model uit de jaren '60 en '70, geproduceerd tussen 1967 en 1974. Het was de opvolger van de Giulia Sprint GT en was bedoeld als een sportieve, high-performance auto voor de veeleisende automobilist. De 1750 GTV was een prachtig voorbeeld van Italiaans design uit die tijd, met een slank en gestroomlijnd uiterlijk dat nog steeds indruk maakt. Het was een tweedeurs coupé, gebouwd op het chassis van de Giulia en voorzien van een 1,8-liter viercilindermotor met een vermogen van 118 pk. De auto was ook voorzien van schijfremmen op alle vier de wielen en een onafhankelijke ophanging voor een betere wegligging en rijcomfort. De 1750 GTV was niet alleen snel en wendbaar, maar ook zeer comfortabel en praktisch. Het interieur was ruim en goed ontworpen, met een ergonomische indeling en mooie details zoals het klassieke Alfa Romeo stuurwiel en het instrumentenpaneel met ronde klokken. De stoelen waren bekleed met leer of stof en zorgden voor een comfortabele zitpositie, zelfs tijdens lange ritten. Wat de 1750 GTV echt bijzonder maakte, was de manier waarop hij reed. De auto had een uitstekende balans en was zeer responsief op het stuur. Het was een genot om ermee te rijden op bochtige wegen, waar de auto zijn grip en stabiliteit bewees. De motor leverde soepele, krachtige prestaties en het geluid van de uitlaat was onmiskenbaar Alfa Romeo. De 1750 GTV was niet alleen een auto, maar een symbool van Italiaanse stijl en passie voor autorijden. Het is een model dat nog steeds gewaardeerd wordt door liefhebbers over de hele wereld en zijn erfenis leeft voort in de moderne Alfa Romeo's van vandaag.

Wij zijn trots u dit exemplaar van de 1750 GTV te kunnen aanbieden. Het betreft een exemplaar welke nieuw geleverd is in Italië in de winter van 1970, op 22-12-1970 om precies te zijn. Een origineel Italiaans geleverde 1750 GTV welke in 1997 de wegens van Bologna ruilde voor de wegen in ons platteland. Met nog nooit aan de Alfa gelast te hebben is deze Alfa een waar onaagetast kroonstuk. Met recent onderhoud toegepast te hebben ( denk aan volledige remmenrij, vloeistoffen, kleppen etc. ) durven wij te zeggen dat dit een van de lekkerst rijdende Alfa Romeo 1750 modellen is om de markt. Deze Alfa - in wat ons betreft een van de mooiste en gedistingeerde uitvoeringen - is altijd in handen geweest van liefhebbers, dat is aan alles terug te zien. Voor ons staat een exemplaar waar de originaliteit vanaf druipt. Wij hebben de auto kunnen kopen uit een collectie waarin de Alfa de laatste zeven jaar heeft stilgestaan. Na wat puntjes op de i gezet te hebben bieden wij deze met trots aan, klaar voor vele kilometers rijgenot met u als nieuwe eigenaar. Want rijden in deze 1750 is echt een genot. Bent u in de markt voor een 1750 dan moet u deze gezien hebben, gun het uzelf.

"Wij kopen ook graag uw Alfa Romeo 1750 of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×