Alfa Romeo Giulia 1600 Super ‘Bollino Oro’ te koop

keer bekeken

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

35.398 km

Vermogen

98 / 72

Prijs

€39.950,-

Merk

Alfa Romeo

Model

Giulia

KM stand

35.398 km

Datum eerste toelating

23-01-1967

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

VERDE MUSCHIO

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Alfa Romeo Giulia?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Alfa Romeo Giulia 1600 Super ‘Bollino Oro’ te kopen?

Schade: schadevrij

Voor de échte Alfisten! De Alfa Romeo Giulia Super 'Bollino Oro'. Toen de jaren 50 ten einde kwamen werd het duidelijk dat de voorganger van de Giulia de Giulietta vervangen moest worden, deze Giulietta ging namelijk ondertussen ook al weer 10 jaar mee. Op 27 juni 1962 was de opvolger van de Giulietta daar, gepresenteerd op het circuit van Monza, Italië. De Giulia TI is ontworpen door Orazio Satta Puliga. Zeer opvallend was de lage luchtweerstand, die de toch hoekige Alfa Romeo had. Deze lage luchtweerstand kwam door de zogeheten "Kamm-Tail". Door deze "Kamm-Tail had de Giulia zelfs minder luchtweerstand had dan een 911 uit de zelfde tijd. Met het model Giulia trapte Alfa Romeo de tot en met 1978 durende carrière af. Tevens was het de basis voor tal van Alfa Romeo modellen. De Sprint en Spider zijn twee van die iconen die hun basis in de Giulia vonden.
De Giulia werd een enorm economisch succes voor Alfa Romeo, daarom volgden er al snel varianten op deze Giulia. In april van 1963 kwam Alfa Romeo met de Giulia TI Super. Dit was een wel heel bijzondere uitvoering. Deze TI werd in totaal maar 501 keer geproduceerd en is alleen aan private coureurs aangeboden.
De Giulia Super werd gepresenteerd in het voorjaar van 1965, tijde de autoshow, Geneve Zwitserland. De Giulia Super kreeg een krachtigere motor, betere carburateurs, de versnellingspook werd op de vloer gemonteerd en een groot aantal detailwijzigingen. Onder andere het kenmerkende embleem dat het model zijn 'Bollino Oro' bijnaam geeft. 'Bollino Oro' betekent in de volksmond gouden bol/bal en is de benaming voor de eerste generatie Supers. Deze naam verwijst naar het gouden schildje op de c-stijl.

Wij bij HooG Selections presenteren u met trots deze Alfa Romeo Giulia Super. Dit prachtige exemplaar is gebouwd in 1967, om precies te zijn op 23-01-1967. Het door ons aangeboden exemplaar betreft een origineel Italiaans geleverde auto en verkeert in een nooit gerestaureerde en zéér originele en roestvrije conditie. Deze fraaie Alfa Romeo is voorzien van het zeer zeldzame 'Bollino Oro' pakket. Deze Giulia is voorzien van een roestvrijstalen grille, roestvrijstalen dorpelafwerking en het 'Bollino Oro' - embleem op de' C-stijl. Wat zeer uniek is aan dit exemplaar zijn de deurpanelen. Deze zijn nog voorzien van het plastic uit de fabriek, precies zoals deze werd geleverd in '67. Wat een leuke detail is, zijn de ventilatieraampjes. Bij de eerdere modellen wou het mechanisme om de ramen te sluiten nog wel eens afbreken. Bij dit model hebben ze dit mechanisme geïntegreerd in de deur. Deze Giulia Super is volledig origineel, van de radio tot aan de carrosserie. Aan deze Giulia Super is dan ook niet gelast. Dit alleen al is uniek voor een Alfa van deze leeftijd. In het jaar 2016 is de auto gekocht door een zeer liefhebbende eigenaar uit Nederland. Wij hebben het exemplaar in juli 2022 overgenomen, hierna hebben wij direct het nodige groot-onderhoud uitgevoerd. Wij hopen dat u net zo enthousiast bent over de Alfa Romeo Giulia als dat wij zijn. Wij nodigen u dan ook graag uit om deze pracht auto te bewonderen onder het genot van een heerlijke kop koffie, graag tot ziens bij ons in Katwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

"Wij kopen ook graag uw Alfa Romeo Giulia of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"