Alfa Romeo Spider te koop

1600 - Only 1 Owner/Collectable

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

86.150 km

Vermogen

0 /

Prijs

€32.500,-

Merk

Alfa Romeo

Model

Spider

KM stand

86.150 km

Datum eerste toelating

15-04-1975

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

ROOD

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Alfa Romeo Spider?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Alfa Romeo Spider te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Het nieuwe jaar had niet mooier kunnen beginnen dan met deze prachtige Alfa Romeo Spider 1600 afkomstig van de eerste (!) eigenaar die deze Alfa in 1975 aanschafte….

De Alfa Romeo Spider. Wie kent 'm niet? Deze beeldschone Italiaanse heeft sinds haar introductie tijdens de Autosalon van Genève in 1966 al vele harten gestolen. Deze serie Spider, officieel Spider 1600 geheten werd ook wel bekend onder de naam 'Duetto' en was de eerste van in totaal 4 modelgeneraties die tussen 1966 en 1993 geproduceerd zouden worden.
In Italië staat de eerste serie vanwege diens fraai aflopende achterzijde bekend als 'Osso di seppia', ook wel 'boat tail' genoemd.
In de vele jaren dat de Alfa Romeo Spider geproduceerd werd bleef het oorspronkelijke ontwerp nog altijd zeer duidelijk aanwezig. Ook de Serie 4, gebouwd tussen 1990 en 1993 was nog makkelijk te herkennen als een echte Spider en is inmiddels ook doorgedrongen tot de klassiekermarkt.
Staat u ons toe de geschiedenisles van hierboven voor nu te vergeten en u mee te nemen naar het hier door Hoog Selections aangeboden exemplaar? Wij staan te popelen…

Op 14 april 1975 werd er door de Fa. Do van Nielen te Alphen aan den Rijn geschiedenis geschreven. Op deze dag werd aan de heer H. uit diezelfde gemeente namelijk de verkoopfactuur verstrekt van een splinternieuwe Alfa Romeo 1600 Spider die een dag later, op 15 april 1975 voor het eerst op kenteken zou worden gezet.
Het totale factuurbedrag bedroeg een lieve fl. 17.990,00 en wie zou toen hebben vermoed dat nu, anno 2022 de auto nog steeds zou bestaan èn nog immer afkomstig zou zijn van die eerste en enige eigenaar?
Uitgevoerd in de klassieke kleurcombinatie van rood met een zwart interieur heeft deze Spider na 47 jaar nog niets aan uitstraling ingeboet. De Alfa is geheel origineel, en derhalve voorzien van de juiste stalen velgen, een prachtig houten stuurwiel- en pookknop en mooie stoelbekleding met een prachtig patina.
Enkele jaren geleden werd er door de nogmaals eerste en enige eigenaar besloten dat diens Spider toe was aan een restauratie. De carrosserie werd opnieuw en vakkundig gespoten, iets wat aan het glanzende lakwerk nog steeds af te zien is.
De motor is gereviseerd en geschikt gemaakt voor het rijden op loodvrije benzine en ook de versnellingsbak is gereviseerd.
Bij de Alfa is een zeer omvangrijke onderhoudshistorie aanwezig die onderschrijft dat de eigenaar met een enorme toewijding voor diens kostbare bezit gezorgd heeft.
Wij zijn er van overtuigd u met deze prachtige Alfa Romeo Spider een unieke auto aan te kunnen bieden die, gezien de reeds uitgevoerde restauratiewerkzaamheden geheel gereed is om over te gaan naar een nieuwe en liefhebbende eigenaar.

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.