COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Audi 80 te koop

L from 1 Owner

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

29.556 km

Vermogen

60 / 44

Prijs

€9.950,-

Merk

Audi

Model

80

KM stand

29.556 km

Datum eerste toelating

25-08-1978

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

BRUIN

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Audi 80?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Audi 80 te kopen?

Schade: schadevrij

Een in prachtige staat verkerende en zeldzaam geworden klassieker, dat is deze Audi 80 L uit 1978, afkomstig van de eerste eigenaar met minder dan 30.000 kilometer ervaring!

Het is 1972 wanneer Audi de eerste generatie van de 80 aan het grote publiek voorstelt. Leverbaar als twee- en vierdeurs sedan, voorzien van voorwielaandrijving en een in lengterichting geplaatste watergekoelde 4-cilinder benzinemotor bood de 80 veel ruimte aan diens passagiers.
De vierkante carrosserie zorgde er met diens dunne raamstijlen en veel glas voor dat de auto goed te overzien was.
Het platform van de Audi 80 werd een jaar na diens introductie gebruikt als basis voor de toenmalige nieuwe Volkswagen Passat, en voor sommige markten kwam er van de 80 ook een station wagon variant beschikbaar die Variant zou gaan heten.
Voor het ingaan van modeljaar 1977 werd de auto gefacelift en verhuisden bijvoorbeeld de richtingaanwijzers van de voorzijde naar de hoeken van de koplampen en werd tevens de achterzijde van de auto aangepast.
Het is najaar 1978 wanneer Audi de tweede generatie van de 80 aan het publiek voorstelt waarna er 2 modelgeneraties van de 80 op de markt gebracht zouden worden.
Wij zouden u nu graag mee willen nemen naar de hier aangeboden 80, een uniek exemplaar van de eerste modelgeneratie, nieuw geleverd op 25 augustus 1978 in België.
Deze 80 heeft in de afgelopen 44 jaar slechts 29.556 kilometer afgelegd en is door ons van de eerste eigenaar uit België geïmporteerd. Uitgevoerd in een typische jaren zeventig (metallic!) lakkleur en een bijpassend lichtgekleurd stoffen interieur met donkerbruine accenten van het dashboard, het stuurwiel en de stoelen is dit exemplaar een ware tijdmachine. Aan alles valt op te merken dat de 80 in de afgelopen decennia zo weinig gebruikt geweest is en ook altijd binnen geslapen heeft.
Het lakwerk glanst als dat van een bijna nieuwe auto, het interieur met daarin nog zo fraai gevulde stoelen geeft absoluut dezelfde indruk.
Ook onder de motorkap is alles even mooi schoon en in perfecte toestand, onze poetser kreeg van ons eigenlijk al een auto mee die in showroomstaat verkeerde!
Naast de prachtige staat van in- en exterieur is het meer dan leuk om te vermelden dat alle originele boekjes nog bij de auto aanwezig zijn. Daarbij zitten er in het dossier van de auto nog tal van facturen van uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden die bevestigen hoe zuinig er met deze unieke 80 is omgesprongen.

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

"Wij kopen ook graag uw Audi 80! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar bijzondere auto's. Om direct te kopen of op basis van consignatie, waar u zich het prettigst bij voelt"

×