Bentley S2 te koop

| 6.2 liter V8 | LHD | 2nd Owner

Transmissie

Automaat

Tellerstand

62.626 km

Vermogen

200 / 147

Prijs

€54.950,-

Merk

Bentley

Model

S2

KM stand

62.626 km

Datum eerste toelating

05-03-1960

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

GRIJS

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Bentley S2?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Bentley S2 te kopen?

Het moment dat je plaatsneemt in de luxueuze Bentley, voelt als het betreden van een andere wereld. De zachte lederen stoelen omarmen je als een warme deken en de geur van het fijnste leer omhult je zintuigen. De glanzende houten panelen in het interieur stralen een tijdloze elegantie uit, terwijl de verfijnde afwerking elk detail tot in perfectie laat zien. Wanneer je de sleutel omdraaid komt de krachtige motor tot leven, een diepe brommende grom vult de ruimte en je voelt de trillingen van de machine door de vloer en in je borstkas. Zachtjes verlaat de Bentley de oprit en begint te rijden, de straten transformeren in een persoonlijke landingsbaan waarop je onbelemmerd kunt rijden. Het klassieke stuur ligt perfect in je handen. Het is alsof de auto en jij één worden, een naadloze verbinding tussen mens en machine. De Bentley reageert direct en vloeiend op elke beweging van het stuur en geeft je een gevoel van totale controle over het voertuig.

Bentley is een iconisch Brits automerk dat al meer dan 100 jaar geschiedenis heeft geschreven. Het merk werd in 1919 opgericht door W.O. Bentley en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van 's werelds meest prestigieuze fabrikanten van luxe auto's. De geschiedenis van Bentley is rijk aan hoogte- en dieptepunten, maar heeft altijd gekenmerkt door de constante focus op vakmanschap, prestaties en kwaliteit. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw bouwde Bentley enkele van de meest iconische raceauto's aller tijden, zoals de Bentley Speed Six en de 4 1/2 Litre. Deze auto's wonnen talloze races, waaronder de 24 uur van Le Mans, en vestigden Bentley als een synoniem voor snelheid, kracht en prestaties. Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde Bentley vliegtuigmotoren voor de Britse strijdkrachten. Na de oorlog hervatte het merk de productie van luxe auto's, waaronder de beroemde Continental-serie. In de jaren 50 en 60 produceerde Bentley enkele van de meest elegante en luxueuze auto's ooit gemaakt, waaronder de S-Type, de T-Series en de Continental S1, S2 en S3.
De Bentley S2 is een iconische luxe auto die tussen 1959 en 1962 werd geproduceerd. Het model was de opvolger van de beroemde Bentley S1 en werd geproduceerd in verschillende carrosserievarianten, waaronder een vierdeurs sedan, een cabriolet en een coupé. De S2 werd aangedreven door een 6,2-liter V8-motor die in staat was om 200 pk te produceren, waardoor de auto een topsnelheid van 180 km/u kon bereiken. De S2 werd ook geleverd met een automatische transmissie en stuur- en rembekrachtiging, waardoor het rijden in de auto een soepele en luxueuze ervaring was. Een van de kenmerken van de S2 was het luxe interieur, met handgemaakte lederen bekleding, houten afwerking en hoogwaardige materialen. De auto bood ook geavanceerde functies voor die tijd, zoals airconditioning, elektrische ramen en een verwarmde achterruit. Het ontwerp van de S2 was ook opvallend, met een klassieke en tijdloze uitstraling die nog steeds veel bewonderaars heeft. De auto had een gestroomlijnde carrosserie en opvallende details zoals de kenmerkende grille, ronde koplampen en elegante lijnen. Hoewel de productie van de S2 slechts enkele jaren duurde, blijft het model een gewild verzamelobject onder autoliefhebbers en een symbool van de elegantie en luxe die Bentley zo bekend hebben gemaakt. De S2 is een prachtig voorbeeld van de Britse vakmanschap en blijft een geliefde auto onder verzamelaars en liefhebbers van klassieke auto's.

Wij zijn u trots dit exemplaar van de Bentley S2 te kunnen en mogen aanbieden. Daar wij net hierboven gelezen hebben is de S2 gemaakt van 1959 tot 1962, wat maakt dat dit exemplaar van 05-03-1960 een vroeg exemplaar betreft. Wat dit exemplaar zo bijzonder maakt is zijn historie. Het betreft een origineel Nederlands geleverde Bentley S2. Wat op zich natuurlijk al bijzonder is. Maar het fenomeen dat wij de auto hebben mogen kopen van de tweede originele eigenaar maakt het extra bijzonder. De eerste eigenaar betreft een bekende Leidse familie wie de Bentley tot zo'n tien jaar geleden in bezit hebben gehad. Hierna is de S2 in de privécollectie beland van de tweede eigenaar, sindsdien heeft de Bentley niet meer veel kilometers gemaakt. Zowel het interieur als het exterieur verkeren in prachtige staat, deze auto straalt één en al jaren '60 uit. Wij nodigen u dan ook graag uit bij ons in Katwijk om dit exemplaar te komen bewonderen, woorden schieten tekort. Pure emotie.

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.