COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

BMW 5 Serie te koop

520i E28 | 2nd Owner

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

185.707 km

Vermogen

126 / 93

Prijs

€9.950,-

Merk

BMW

Model

5 Serie

KM stand

185.707 km

Datum eerste toelating

24-03-1986

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

BMW-BRONZITBEIGE-METALLIC

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw BMW 5 Serie?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een BMW 5 Serie te kopen?

Schade: schadevrij

Rechtstreeks gekocht van de tweede eigenaar! Van tal van generaties BMW 5-serie is het tweedehands aanbod nog behoorlijk breed. Dat geldt helaas niet voor de E28, wat ons betreft één van de mooiere modellen uit de prachtige reeks. Waarvan de 'jongste' exemplaren immers ook alweer zo'n 30 jaar oud zijn. Alles wijst erop dat dit absoluut een klassieker in wording is.
De BMW E28 is de tweede generatie van de prachtige BMW 5-serie executive auto's. Deze unieke serie werd gebouwd van 1981 tot 1988, deze serie verving de historische E12 5-serie. De pre-serieproductie begon in april 1981, de auto werd later dat jaar in de herfst geïntroduceerd.
De E28 werd aanvankelijk geproduceerd met vier- en zescilinder benzinemotoren in 1983 kwam hier echter verandering in, toen kwam de eerste 524td-model uit. De eerste BMW-auto die werd aangedreven door een dieselmotor. Het was ook de eerste 5-serie met een naar de bestuurder gerichte middenconsole en leverbaar met antiblokkeerremmen (ABS).

Na de bovenbeschreven geschiedenisles nemen wij u graag mee naar ons prachtige exemplaar van de BMW 520I (E28). Het unieke is dat deze E28 met kenteken PH-44-XF een origineel Nederlands exemplaar betreft. In de lente van 1986 mocht de eerste eigenaar deze destijds gloednieuwe 5-serie in ontvangst nemen, op 24-03-1986 om precies te zijn. Op het eerste oog lijkt het een redelijk gangbare uitvoering, echter heeft hij toch een spannend randje. Het exterieur is niet uitgevoerd in bijvoorbeeld de veelvoorkomende kleur "Polaris silber" van BMW. Dit exemplaar is uitgevoerd in de toch wel unieke BMW kleur "BMW-bronzitbeige-metallic". Een leuk detail, zéker in combinatie met de iconische BMW-geruite bekleding. In haar begin jaren is zij precies gebruikt waar de 5-serie voor ontwikkeld is, comfortabele lange ritten over de Duitse - in dit geval Nederlandse - snelwegen. Wat een erg leuk detail is, is het ESSO auto dagboek, wie kent het nog? Dit dagboek is tot 2001 zeer nauwkeurig en uitgebreid bijgehouden, van het vervangen van een lampje tot grote reparaties. Verder zijn er notities tot 2009 hierin terug te vinden. Echter werd er steeds minder met de auto gereden, tot de dag van vandaag wanneer wij de auto mochten kopen van de tweede Nederlandse eigenaar. Wat op zich al bijzonder is voor een auto van dergelijke leeftijd. U merk het, wij zijn erg enthousiast over deze auto. Bent u dat ook geworden na het lezen van deze lofzang? Dan nodigen wij u graag bij ons uit in Katwijk om de jaren 80 opnieuw te beleven!

"Wij kopen ook graag uw BMW 5 Serie of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×