Citroën Hy Original Dutch te koop

keer bekeken

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

2.380 km

Vermogen

52 / 38

Prijs

€27.500,-

Merk

Citroën

Model

Hy

KM stand

2.380 km

Datum eerste toelating

01-10-1969

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Overig

Kleur

NIET VAN TOEPASSING

Aantal versnellingen

3

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Citroën Hy?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Citroën Hy Original Dutch te kopen?

Schade: schadevrij

De Citroën type H: een klassieker in Europa

De Citroën Type H, ontworpen door het Franse Citroën, is een voertuig dat een unieke plaats inneemt in de geschiedenis van de Europese autotechniek. Deze bestelwagen, geproduceerd tussen 1947 en 1982, is gemakkelijk herkenbaar aan zijn kenmerkende 'golfplaatcarrosserie'. Met diverse varianten, waaronder de HY als de bekendste, diende deze wagen als opvolger van de TUB (Traction Utilitairé de type B). De H-serie was 34 jaar lang vrijwel onveranderd in productie, een ongeëvenaard record voor een bestelwagen. In Nederland werden tussen 1963 en 1970 meer dan 10.000 HY-bussen geassembleerd bij Citroën Nederland aan het Stadionplein in Amsterdam.

Een bijzonder verhaal: De Ex-BB hospitaalwagen

Deze specifieke Citroën HY heeft een opmerkelijk verleden. Oorspronkelijk in dienst van de Bescherming Bevolking (BB), diende hij als hospitaalwagen in de jaren '70. Totaal gerestaureerd en met een ongekend lage kilometerstand, is deze HY een van de laatste in deze staat. Gedurende zijn dienstjaren was deze HY op meerdere locaties actief, zoals gedocumenteerd. Het uitschuifbare dak, oorspronkelijk bedoeld als extra bescherming tegen zon en regen, biedt nu tal van mogelijkheden zoals een uitbreiding voor een foodtruck of campingafdekking.

Van margraten tot Katwijk: De reis van de HY

In 1974 en 1975 werd deze HY in Zuid-Limburg, Margraten, door de BB zelf aangepast tot hospitaalwagen. Met vier eenheden in 1974 en nog eens vijf in 1975, had elke geneeskundige peloton drie aan elkaar koppelbare hospitaalwagens. Na de opheffing van de BB in 1986 werden de wagens verdeeld over het Rode Kruis, de brandweer en de GGD. In 1991 werd deze HY omgebouwd tot camper en voorzien van een nieuw kenteken: 62-65-ZB.

De showroom in Katwijk: een Stap terug in de tijd

Vandaag de dag kunt u deze bijzondere Citroën HY bewonderen in onze showroom in Katwijk. Hier wordt het rijke verhaal van deze iconische bestelwagen uitgebreid verteld en getoond. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u alles te vertellen over de geschiedenis en de restauratie van deze unieke HY. U kunt de wagen van dichtbij bekijken en ervaren wat het betekent om in deze tijdloze klassieker te rijden.

Rijden in een Citroën HY: een unieke ervaring


Het rijden in een Citroën HY is als een reis terug in de tijd. De karakteristieke geur van het interieur, het geluid van de motor, en de manier waarop de wagen over de weg glijdt, brengen een gevoel van nostalgie en bewondering naar boven. De hoge zitpositie biedt een uitstekend zicht op de weg, terwijl het robuuste stuurwiel en de klassieke meters op het dashboard een authentieke rijervaring bieden. Elke rit voelt als een avontuur, waarbij u zich kunt voorstellen hoe deze wagen ooit door drukke straten en landelijke wegen reed, dienstdoend als een betrouwbare en multifunctionele bestelwagen.

Uw droomauto vinden
Bent u op zoek naar een klassieker zoals de Citroën HY, of heeft u een andere droomauto in gedachten? Onze showroom in Katwijk is de ideale plek om uw zoektocht te beginnen. Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van uw droomauto, met een uitgebreide selectie van klassieke en moderne voertuigen. Kom langs en laat u inspireren door de verhalen en de schoonheid van de auto's die wij met zorg en passie presenteren.

Bezoek ons vandaag nog

Bezoek onze showroom in Katwijk en ontdek de tijdloze schoonheid van de Citroën HY en vele andere klassieke auto's. Laat u meevoeren door de rijke geschiedenis en ervaar zelf de unieke charme van deze bijzondere voertuigen. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen en u te helpen bij het vinden van de auto van uw dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

"Wij kopen ook graag uw Citroën Hy of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"