Donkervoort SUPER EIGHT te koop

2.0 S8

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

6.059 km

Vermogen

102 / 75

Prijs

€29.950,-

Merk

Donkervoort

Model

SUPER EIGHT

KM stand

6.059 km

Datum eerste toelating

26-07-1982

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

BLAUW

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Donkervoort SUPER EIGHT?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Donkervoort SUPER EIGHT te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's
Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Hollandse glorie bij HooG Selections! Wij zijn er bijzonder trots op een heuse Donkervoort Super Eight afkomstig uit 1982 te kunnen aanbieden. Een waanzinnig uitziende en ook rijdende sportwagen ontworpen èn gebouwd in Nederland!

Het Nederlandse Donkervoort Automobielen is in 1978 opgericht door Joop Donkervoort en ontwerpt en produceert vanuit Lelystad bijzondere sportwagens.
Tot 1999 waren alle Donkervoort modellen voorzien van Ford motoren, totdat er een samenwerkingsovereenkomst met Audi werd aangegaan. Audi levert tot op de dag van vandaag nog alle motoren aan het merk.
De eerste Donkervoort welke op de markt verscheen was de zogeheten S7, aangedreven door een 1.6 liter grote Ford-motor met 90 pk gekoppeld aan een handgeschakelde 4-versnellingsbak. Naast de motor was ook de achteras afkomstig van Ford, en wel van de toenmalige Escort.
Met opvolger S8 werd een enorme stap voorwaarts gemaakt. Door de bredere voortrein werd het weggedrag aanzienlijk verbeterd en ook de veiligheid werd sterk verbeterd door toepassing van een dubbel remsysteem en nu voor de vooras gemonteerde twee aluminium brandstoftanks.
In de eerste jaren van productie verlaten er van de S7- en S8 modellen zo'n 140 stuks de toenmalige fabriek in Tienhoven.
Heden ten dage en dankzij de samenwerking met Audi produceert Donkervoort modellen met vermogens oplopend tot maar liefst 415 pk en is inmiddels ook een in Duitsland gelegen dochteronderneming ontstaan. Met een prachtige historie en auto's van absolute topkwaliteit is Donkervoort met recht een merk waarop Nederland waanzinnig trots kan zijn!

Over naar de hier door ons aangeboden Donkervoort Super Eight afkomstig uit 1982. Deze Donkervoort, met chassisnummer JD0012 werd geregistreerd op 26 juli 1982 en is nog voorzien van de oorspronkelijke Ford 2.0 motor. Deze motor is door de vorige eigenaar voorzien van een snellere nokkenas en heeft ook een elektrische benzinepomp.
Naast de technische verbeteringen voorzag de vorige eigenaar onze Donkervoort ook van nieuwe bekleding en twee aparte dakjes.
Het meest recent uitgevoerde en grote onderhoud aan de Donkervoort, met onder andere ook het vervangen van de distributie en het reviseren van de voorste remklauwen dateert van maart 2021 en werd uitgevoerd bij kilometerstand 5.954, iets meer dan 100 km geleden.
Wij hebben, om de auto meer eigentijds te maken de wielen in hoogglans zwart laten stralen en poedercoaten wat de auto in combinatie met de blauwe kleur en diens zwarte accenten fantastisch staat.
De rij-ervaring in de Donkervoort is eigenlijk met geen enkele andere auto te vergelijken. Met een rijklaargewicht van nog geen 700 kg is de acceleratie werkelijk fenomenaal en krijg je als bestuurder bijna het idee met een racewagen onderweg te zijn. De gehele beleving, van de acceleratie tot het motor- en uitlaatgeluid, het stuurgevoel en de wegligging zijn van ongekend niveau. Voor een ieder die echt van auto's houdt is het een fantastische ervaring ooit eens met een Donkervoort gereden te hebben!

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.