Ferrari 348 te koop

SPIDER | European version with 29.326 km

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

29.326 km

Vermogen

320 / 235

Prijs

€99.950,-

Merk

Ferrari

Model

348

KM stand

29.326 km

Datum eerste toelating

12-07-1993

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

ROSSO CORSA

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Ferrari 348?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Ferrari 348 te kopen?

Stel je voor, je zit achter het stuur van een Ferrari 348 Spider, de zon schijnt op je gezicht en de wind waait door je haren. Je voelt de kracht van de machine onder je, wachtend om te worden losgelaten. Je start de motor en het geluid van de V8-motor vult de lucht, het is een symfonie van kracht en elegantie. Je voelt de snelheid toenemen terwijl je gas geeft en de Ferrari snelheid maakt door de bochten. De precisie van het stuurwiel en de uitstekende handling maken het rijden een intensieve en pure ervaring. Je voelt je één met de auto, alsof jullie samen één zijn en alles samen creëren. Het is alsof de tijd stilstaat en je alleen bestaat in dit moment, achter het stuur van deze prachtige machine, rijdend door het landschap en genietend van de pure emotie die het rijden in een Ferrari 348 Spider biedt. Het is een sensatie die je nooit zult vergeten.

Als opvolger van de 328 bracht Ferrari de 348 op de markt, die in 1989 op de Autosalon van Frankfurt aan het publiek werd voorgesteld. De atmosferische en langsgeplaatste 3.4 liter V8, die een dry-sump smeersysteem kreeg had de beschikking over 300 pk en was gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met 5 verzetten. Het ontwerp van de 348 is afgeleid van diens voorganger, de 328 met ook duidelijke invloeden van de Testarossa. Een gelijkenis met dit model is ook dat de radiatoren van de voorzijde van de auto naar beide zijkanten werden verplaatst.
Een leuk weetje is dat 348 als typebenaming staat voor de gemonteerde 3.4 liter grote V8 en de T in de typeaanduiding van de eerste modeljaren staat voor de dwarsgeplaatste versnellingsbak. De letters B en S staan respectievelijk voor Berlinetta (coupé) en S voor Spider. Niet zo voordelig voor de 348 in de tijd was dat deze net voor de Honda NSX gelanceerd was en in vergelijking met deze hypermoderne sportwagen toch een beetje als een dinosaurus gezien werd! De Honda immers van de allerhoogste standaard, naast super sportief ook toegankelijk en comfortabel kwam in Amerika toch beter uit de bus dan de Ferrari. Vanaf 1993 werd de 348 subtiel gefacelift en had deze in plaats van 300 nu 320 pk vermogen. Voor het eerst in de geschiedenis werd een tweezits Ferrari V8 ook als cabrio (Spider) geleverd in de vorm van de nieuwe 348 Spider die net als de overige carrosserievarianten nog tot modeljaar 1994 in productie zou blijven.

Over naar de hier door HooG Selections aangeboden 348 Spider. Dit werkelijk beeldschone exemplaar werd in de zomer van 1993 nieuw geleverd in Duitsland aan diens eerste eigenaar.
Uitgevoerd in de misschien wel enige en correcte kleur 'Rosso Corsa' met een in 'Nero' uitgevoerd lederen interieur heeft deze 348 na een kleine 30 jaar een verregaand unieke km-stand van slechts 29.326 km.
Het zo fraai in 'Rosso Corsa' uitkomende exterieur is werkelijk puntgaaf en voorzien van een dieprode en nog immer glanzende laklaag. De lichtmetalen wielen, het cabriodak en natuurlijk ook onder de motorkap, alles verkeert in prachtige, originele en geheel onverprutste toestand.
Het interieur is zoals je met deze kilometerstand verwacht nog mat van kleur en geheel vrij van gebruikssporen. Alle schakelaars - die bij veel Ferrari's gaan plakken! - zijn in perfecte toestand en laten zien dat er los van de lage kilometerstand met ontzettend veel zorg met deze Ferrari is omgesprongen.
Het spreekt voor zich dat ook het ingevulde onderhoudsboekje bij de auto aanwezig is en de techniek, net als de rest van de 348 in zeer gezonde en uitstekende toestand verkeert.
Wanneer nu kijkende naar de markt van de Ferrari 348 zijn wij ervan overtuigd met dit exemplaar een unieke auto in zijn soort te kunnen aanbieden. Een Ferrari met het potentieel nog verder in waarde te stijgen en absoluut een auto om vooral erg van te genieten! Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.