COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Ferrari Testarossa te koop

In Rosso Corsa

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

47.751 km

Vermogen

389 / 286

Prijs

€119.950,-

Merk

Ferrari

Model

Testarossa

KM stand

47.751 km

Datum eerste toelating

06-08-1991

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

ROSSO CORSA FER 300/6

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Ferrari Testarossa?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Ferrari Testarossa te kopen?

Schade: schadevrij

De zon hing laag aan de horizon, schilderachtig de hemel in gouden tinten kleurend. Een zachte bries streek over de landweg, de geur van bloeiende bloemen en vers gemaaid gras vulde de lucht. En daar, als een icoon van pure snelheid en verfijning, stond hij te glanzen: de Ferrari Testarossa. Ik naderde de sportwagen met een mengeling van opwinding en ontzag. Zijn gestroomlijnde carrosserie, geschilderd in een diepe, glinsterende rode kleur, straalde kracht en gratie uit. De kenmerkende zijventilatieopeningen, als opengesperde kieuwen van een roofdier, gaven hem een agressieve uitstraling. Het geluid van de motor, als een brullend beest dat wachtte om losgelaten te worden, vulde de atmosfeer en deed mijn hart sneller kloppen.

Ferrari is een iconisch automerk dat bekend staat om zijn luxueuze sportwagens en indrukwekkende raceprestaties. Het merk werd opgericht in 1947 door de legendarische Enzo Ferrari, een voormalig coureur en teammanager van Alfa Romeo. De geschiedenis van Ferrari is gevuld met innovaties en successen in de autosport. In de jaren '50 en '60 won het merk verschillende Grand Prix-races en werd het al snel synoniem met snelheid en prestaties. Maar Ferrari is niet alleen bekend om zijn raceauto's. Het merk heeft ook een reputatie opgebouwd als producent van exclusieve sportauto's voor de openbare weg. Legendarische modellen zoals de Ferrari Testarossa, de Ferrari F40 en de Ferrari 458 Italia hebben allemaal bijgedragen aan de status van het merk als een symbool van luxe en verfijning. Vandaag de dag is Ferrari nog steeds een van de meest herkenbare en begeerde automerken ter wereld. Het bedrijf blijft innoveren en nieuwe technologieën ontwikkelen om de prestaties van zijn auto's te verbeteren. Bovendien blijft Ferrari betrokken bij de autosport en neemt het deel aan competities zoals de Formule 1.

De geschiedenis van de Ferrari Testarossa begint in 1984, toen dit legendarische model voor het eerst werd onthuld op het Autosalon van Parijs. Het ontwerp van de Testarossa was het resultaat van de samenwerking tussen Pininfarina, het beroemde Italiaanse ontwerphuis, en Ferrari's eigen ontwerpteam. De naam "Testarossa" is afgeleid van het Italiaanse woord voor "roodkop", wat verwijst naar de kenmerkende rode kleur van de kleppendeksels van de motor. Deze benaming werd al eerder gebruikt voor de legendarische Ferrari 250 Testa Rossa uit de jaren '50 en '60, waarmee een link naar het rijke erfgoed van het merk werd gelegd. Wat de Testarossa echt onderscheidde, was zijn opvallende ontwerp. De brede, lage en gespierde carrosserie trok onmiddellijk de aandacht, terwijl de kenmerkende zijventilatieopeningen een iconisch en herkenbaar element werden. Deze ventilatieopeningen waren niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar dienden ook om de motor en de achterremmen van koellucht te voorzien. Onder de motorkap bevond zich een krachtige 4,9-liter twaalfcilinder boxermotor, met een vermogen van 390 pk. Dit gaf de Testarossa adembenemende prestaties, met een topsnelheid van meer dan 290 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 5,3 seconden. Het geluid van de motor, een symfonie van rauwe kracht, werd al snel een kenmerkend aspect van de Testarossa-ervaring. De populariteit van de Testarossa groeide snel en het model verwierf wereldwijde bekendheid dankzij zijn prominente verschijning in populaire cultuur, waaronder de iconische rol in de televisieserie "Miami Vice". Deze exposure versterkte de status van de Testarossa als een ultiem symbool van snelheid en stijl. In 1991 onderging de Testarossa een aantal verbeteringen en evolueerde hij tot de Testarossa 512 TR, welke wij overigens ook binnen onze collectie te koop aanbieden. Deze nieuwe versie had een herzien exterieurontwerp, met aangepaste luchtinlaten en een gewijzigde achterzijde voor een betere aerodynamica. Onder de motorkap werden ook upgrades doorgevoerd, waardoor het vermogen toenam tot 428 pk en de prestaties verder verbeterden. Na het succes van de Testarossa 512 TR werd in 1994 de Testarossa F512 M geïntroduceerd, als een eerbetoon aan de laatste versie van dit iconische model. De F512 M had een verfijndere styling en een aantal technische verbeteringen, waaronder een aangepast onderstel en een krachtigere motor met 440 pk. Met de productie van de Testarossa die in 1996 eindigde, was het tijdperk van dit legendarische model ten einde gekomen.

Gedurende zijn productieperiode werden er in totaal 7.177 exemplaren van de Ferrari Testarossa geproduceerd. Dit aantal omvat zowel de oorspronkelijke Testarossa-modellen als de latere evoluties, de 512 TR en de F512 M. Van de oorspronkelijke Testarossa, geproduceerd tussen 1984 en 1991, werden er ongeveer 4.415 stuks gebouwd. Het exacte aantal geproduceerde exemplaren kan variëren, omdat Ferrari de productieaantallen niet altijd volledig heeft vrijgegeven. Het was destijds een populaire sportwagen, vooral dankzij de bekendheid die het verwierf in de media. De 512 TR, de evolutie van de Testarossa, werd geproduceerd tussen 1991 en 1994. Hoewel er geen specifieke productiecijfers beschikbaar zijn, wordt geschat dat er ongeveer 2.261 exemplaren zijn gebouwd. De 512 TR bood verbeterde prestaties en enkele ontwerpveranderingen ten opzichte van zijn voorganger. De F512 M, de laatste versie van de Testarossa, werd geproduceerd van 1994 tot 1996. Ook hier zijn geen exacte productiecijfers bekend, maar er wordt geschat dat er ongeveer 501 exemplaren zijn gebouwd. De F512 M bood verdere verbeteringen op het gebied van prestaties en design. In totaal zijn er dus naar schatting ongeveer 9.939 Testarossa-varianten geproduceerd, inclusief de oorspronkelijke Testarossa, de 512 TR en de F512 M. Deze cijfers maken de Testarossa een relatief zeldzame en gewilde sportwagen onder verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld. Het beperkte aantal geproduceerde exemplaren, gecombineerd met het iconische ontwerp en de krachtige prestaties, draagt bij aan de exclusiviteit en waarde van de Ferrari Testarossa op de huidige markt.

Het door ons aangeboden exemplaar betreft een in "ROSSO CORSA" uitgevoerde Ferrari Testarossa. Nieuw geleverd door de Ferrari dealer in Oostenrijk in de strenge winter van 1991, op 06-08-1991 om precies te zijn. De eerste eigenaar - een sjeik uit Dubai - heeft de auto gekocht als verzamelobject. Direct na aankoop heeft hij de Testarossa in zijn verzameling opgenomen zonder erin de rijden of de auto op kenteken gezet te hebben. De man had wel smaak, deze Ferrari is besteld in - wat ons betreft de beste kleuren combinatie - ROSSO CORSA in combinatie met een "TAN" interieur. Nadat de auto zo'n 3 jaar had stilgestaan in zijn verzameling kon de beste man de verleiding toch niet weerstaan om met de Testarossa te gaan rijden, op 18-02-1994 is de Ferrari dan ook op kenteken gezet. Het zal u als liefhebber opgevallen zijn dat deze Testarossa is voorzien van "centerlocks" oftewel centrale wielmoeren, welke eigenlijk enkel geleverd zijn op oudere modellen. De sjeik heeft - toen hij toch met de Testarossa wilde gaan rijden - opdracht geven de Ferrari om te bouwen naar het eerdere "Monospecchio" type omdat hij dit mooier vond. Echter zijn de spiegels in handen van een latere eigenaar weer teruggebouwd naar origineel maar zijn de centrale wielmoeren behouden. Kortom, een Testarossa met een leuk verhaal welke zich vandaag de dag in goede conditie bevindt. Bij de Ferrari komt een factuur ter hoogte van zo'n 22.500 euro daterend van 11-08-2021 waarbij de auto groot onderhoud gehad heeft en volledig is nagezien. Bent u in de markt voor een Testarossa? Dan nodigen wij u graag uit bij ons in Katwijk om deze Ferrari in het echt te komen beleven, hij is het absoluut waard.

"Wij kopen ook graag uw Ferrari Testarossa! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar bijzondere auto's. Om direct te kopen of op basis van consignatie, waar u zich het prettigst bij voelt"

×