COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Jaguar XJ te koop

4.2 V8 in British Racing Green

Transmissie

Automaat

Tellerstand

66.678 km

Vermogen

298 / 219

Prijs

€29.950,-

Merk

Jaguar

Model

XJ

KM stand

66.678 km

Datum eerste toelating

10-12-2004

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

BRITISH RACING GREEN

Aantal versnellingen

6

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Jaguar XJ?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Jaguar XJ te kopen?

Schade: schadevrij

Stap in en voel meteen de weelde om je heen. De zachte, met leer beklede stoelen omarmen je als een warme knuffel, terwijl het soepele stuurwiel perfect in je hand past. Je draait de sleutel om en de motor begint te snorren als een tevreden tijger. Je zet de auto in beweging en voelt meteen het verschil met andere auto's. De Jaguar XJ glijdt als het ware over het asfalt, zonder enige moeite. Het wegdek lijkt te veranderen in een zacht tapijt dat je moeiteloos meevoert. Het is alsof je op een wolk zweeft, terwijl je met volle teugen geniet van het comfort en de prestaties van deze prachtige auto. Of je nu op weg bent naar een belangrijke afspraak of gewoon een ontspannen ritje wilt maken, de Jaguar XJ zorgt ervoor dat je altijd comfortabel en in stijl reist.

Jaguar is een legendarisch automerk dat al meer dan 90 jaar meedraait in de autowereld. Het merk werd opgericht in 1922 onder de naam Swallow Sidecar Company en begon als fabrikant van zijspannen voor motorfietsen. In de jaren '30 ging het bedrijf zich richten op de productie van sportauto's en in 1935 werd de naam veranderd in Jaguar Cars Ltd. In de jaren '50 en '60 groeide Jaguar uit tot een van de belangrijkste automerken ter wereld. Het merk stond bekend om zijn sportieve en elegante auto's, zoals de Jaguar XK120, de Jaguar Mark II en de legendarische Jaguar E-Type. De E-Type werd geproduceerd van 1961 tot 1975 en wordt nog steeds beschouwd als een van de mooiste auto's ooit gemaakt. In de jaren '70 en '80 had Jaguar het moeilijk. Het bedrijf werd overgenomen door British Leyland en kampte met financiële problemen en kwaliteitsproblemen. Maar in de jaren '90 ging het weer bergopwaarts voor Jaguar, toen het merk onderdeel werd van Ford. Onder leiding van ontwerper Ian Callum werden er weer prachtige auto's geproduceerd, zoals de Jaguar XJ, XK en de Jaguar XF.

De uitvoering van dit exemplaar is als model XJ wel erg bijzonder. Wat direct opvalt is de kleurstelling, "British Racing Green" (HGD) exterieur met een "Champagne" (SEL) interieur. Overigens dezelfde kleur als de XK uit onze collectie maar dat ter zijde. Deze XJ is op 06-12-2004 geproduceerd en werd op 10-12-2004 afgeleverd aan de eerste gelukkige eigenaar. De man had smaak als u het ons vraagt. Een leuk en belangrijk gegeven is, is dat wij de uitverkorene waren dit exemplaar - na bijna 20 jaar bezit - van hem mochten overnemen. De XJ is destijds nieuw aan hem geleverd door de welbekende dealer Emil Frey AG in Duitsland. Terug te lezen in de bijkomende onderhoudshistorie is dat de XJ ook hier in onderhoud is geweest. Een dealer-onderhouden XJ in deze uitvoering. Moeten wij nog meer zeggen? Als u in de markt bent voor een XJ dan moet u deze gezien hebben, gun het uzelf.

"Wij kopen ook graag uw Jaguar XJ of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×