COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Jaguar XJ XJ8 4.2 Executive from 1 Owner te koop

Transmissie

Automaat

Tellerstand

53.173 km

Vermogen

298 / 219

Prijs

€24.950,-

Merk

Jaguar

Model

XJ

KM stand

53.173 km

Datum eerste toelating

08-10-2003

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

JAGUAR PLATINUM SILVER

Aantal versnellingen

6

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Jaguar XJ?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Jaguar XJ XJ8 4.2 Executive from 1 Owner te kopen?

Schade: schadevrij

Stap in en voel meteen de weelde om je heen. De zachte, met leer beklede stoelen omarmen je als een warme knuffel, terwijl het soepele stuurwiel perfect in je hand past. Je draait de sleutel om en de motor begint te snorren als een tevreden tijger. Je zet de auto in beweging en voelt meteen het verschil met andere auto's. De Jaguar XJ glijdt als het ware over het asfalt, zonder enige moeite. Het wegdek lijkt te veranderen in een zacht tapijt dat je moeiteloos meevoert. Het is alsof je op een wolk zweeft, terwijl je met volle teugen geniet van het comfort en de prestaties van deze prachtige auto. Of je nu op weg bent naar een belangrijke afspraak of gewoon een ontspannen ritje wilt maken, de Jaguar XJ zorgt ervoor dat je altijd comfortabel en in stijl reist.

Jaguar is een legendarisch automerk dat al meer dan 90 jaar meedraait in de autowereld. Het merk werd opgericht in 1922 onder de naam Swallow Sidecar Company en begon als fabrikant van zijspannen voor motorfietsen. In de jaren '30 ging het bedrijf zich richten op de productie van sportauto's en in 1935 werd de naam veranderd in Jaguar Cars Ltd. In de jaren '50 en '60 groeide Jaguar uit tot een van de belangrijkste automerken ter wereld. Het merk stond bekend om zijn sportieve en elegante auto's, zoals de Jaguar XK120, de Jaguar Mark II en de legendarische Jaguar E-Type. De E-Type werd geproduceerd van 1961 tot 1975 en wordt nog steeds beschouwd als een van de mooiste auto's ooit gemaakt. In de jaren '70 en '80 had Jaguar het moeilijk. Het bedrijf werd overgenomen door British Leyland en kampte met financiële problemen en kwaliteitsproblemen. Maar in de jaren '90 ging het weer bergopwaarts voor Jaguar, toen het merk onderdeel werd van Ford. Onder leiding van ontwerper Ian Callum werden er weer prachtige auto's geproduceerd, zoals de Jaguar XJ, XK en de Jaguar XF.

Wij zijn verheugd u dit exemplaar van de XJ8 te kunnen en mogen aanbieden. De XJ hebben wij - samen met de X308's op onze website - gekocht van de eerste Spaanse eigenaar wie een klant van ons is. Hij heeft ook deze auto destijds nieuw aangeschaft. Nieuw geleverd door JAGUAR C. DE SALAMANCA te Madrid op 08-10-2003 om precies te zijn. Leuk detail: terug de vinden is in alle bijkomende documentatie en stempels dat de auto ook bij diezelfde dealer terug geweest is voor onderhoud. Van de band gerold als XJ8 4.2 Executive uitvoering met als exterieurkleur "Jaguar Platinum Silver" en een ADX - beter bekend als "Sand" - uitgevoerd interieur. Kortom, een leuke kans om een unieke Jaguar in handen te krijgen afkomstig van de eerste eigenaar. Een XJ die klopt, want dat wilt u als liefhebber. Wij nodigen u dan ook graag uit bij ons in Katwijk om deze Jaguar in het echt te komen beleven.

1 gedachte over “Jaguar XJ XJ8 4.2 Executive from 1 Owner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"Wij kopen ook graag uw Jaguar XJ of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×