COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Jaguar XK te koop

140 FHC (LHD) as restoration project

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

126 km

Vermogen

193 / 142

Prijs

€39.950,-

Merk

Jaguar

Model

XK

KM stand

126 km

Datum eerste toelating

28-02-1955

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

OLD ENGLISH WHITE

Aantal versnellingen

Onbekend

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Jaguar XK?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Jaguar XK te kopen?

Schade: schadevrij

De Jaguar XK140 - Een Verleidelijk Icoon uit het Verleden
Ontdek de betoverende wereld van de Jaguar XK140, een klassieke schoonheid die zijn weg heeft gevonden naar het hart van autoliefhebbers over de hele wereld. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de tijd, waarbij we je laten kennismaken met de geschiedenis, de unieke kenmerken en het onvergetelijke gevoel van rijden in deze legendarische sportwagen.

Een Historisch Meesterwerk
Deze Jaguar XK140 werd oorspronkelijk geproduceerd als "Left Hand Drive" in Engeland, maar vond al snel zijn weg naar de Verenigde Staten. Met een enkele eigenaar in Philadelphia werd de auto later verkocht via GULLWING MOTOR CARS in New York aan een gepassioneerde Nederlandse autoliefhebber. In 1997 werd deze prachtige machine geïmporteerd naar Nederland, de afgelopen 25 jaar in handen van deze zelfde eigenaar. De laatste 20 jaar heeft de XK140 opgeslagen gestaan in een droge schuur.

Restauratieobject met Een Glansrijk Verleden
Hoewel deze Jaguar XK140 een restauratieobject is, is zijn geschiedenis des te fascinerender. Gedurende zijn hele leven heeft hij veilig en beschermd in een schuur gestaan, wachtend op het moment om opnieuw tot leven te worden gebracht. Deze unieke auto heeft een karakteristieke kleurencombinatie van een tijdloos "Old English White" exterieur en een opvallend rood interieur, waardoor hij echt opvalt tussen de massa.

Een Bijzonder Verhaal dat Verteld Moet Worden
Deze Jaguar XK140 draagt een bijzonder verhaal met zich mee, een verhaal dat we graag met u delen. In onze showroom in Katwijk kunnen we u alles vertellen over de geschiedenis van deze auto en kunt u deze prachtige machine met eigen ogen bewonderen. Bovendien bieden we u de mogelijkheid om achter het stuur plaats te nemen en de sensatie van het rijden in deze klassieker zelf te ervaren. De auto rijdt, remt en schakelt goed. Een goede basis voor restauratie.

Leuke Feitjes over de Jaguar XK140
"De Jaguar XK140 werd geproduceerd tussen 1954 en 1957 en was de opvolger van de legendarische XK120. Met zijn krachtige zescilindermotor en aerodynamische ontwerp was de XK140 een ware sensatie op de weg."
"De XK140 was verkrijgbaar in drie carrosserievarianten: de open tweezitsroadster (OTS), de fixed head coupe (FHC) en de drophead coupe (DHC). Elke variant had zijn eigen unieke charme en stijl."
"In zijn tijd werd de Jaguar XK140 beschouwd als een van de snelste productieauto's ter wereld. Met een topsnelheid van meer dan 200 km/u was hij een echt snelheidsmonster."

Het Onvergelijkbare Gevoel van Rijden in een Jaguar XK140
Stel je voor dat je achter het stuur zit van de Jaguar XK140, de motor brullend in je oren terwijl je het gaspedaal intrapt. Je voelt de kracht van de zescilinder tot leven komen, terwijl je soepel door de bochten manoeuvreert. De wind waait door je haar terwijl je met elke seconde meer

"Wij kopen ook graag uw Jaguar XK of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×