Jaguar XK te koop

4.2 XK in Seafrost Metallic

Transmissie

Automaat

Tellerstand

57.081 km

Vermogen

305 / 224

Prijs

€39.950,-

Merk

Jaguar

Model

XK

KM stand

57.081 km

Datum eerste toelating

30-05-2006

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

SEAFROST METALLIC

Aantal versnellingen

6

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Jaguar XK?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Jaguar XK te kopen?

De zon schijnt fel aan de hemel en een lichte bries streelt je gezicht terwijl je het zachte lederen interieur van de Jaguar XK cabriolet binnenglijdt. Het gevoel van luxe en comfort omringt je terwijl je jezelf neervlijt in de perfect gestikte stoelen en het stuur in je handen neemt. Met een druk op de knop glijdt het dak geruisloos naar beneden, waardoor je het licht van de blauwe hemel ziet neerstrijken op de even zo mooie blauwe lak. Je zet de motor aan en voelt de krachtige 4.2 Jaguar motor tot leven komen met de welbekende aanwezige doch nette roffel tot jouw oren komt. Van deze zonnige dag rijdend in jouw nieuwe Jaguar XK zal je nog lang nagenieten.

Jaguar is een Brits automerk dat bekend staat om zijn luxe sportauto's en sedans. Het bedrijf werd opgericht in 1922 als Swallow Sidecar Company door William Lyons en William Walmsley. In de beginjaren van het bedrijf richtte het zich op het maken van zijspannen voor motorfietsen. In de jaren 30 begon Jaguar met de productie van auto's en de eerste modellen waren gebaseerd op de Austin Seven. In 1935 werd de SS Jaguar 100 gelanceerd, een sportwagen die bekend stond om zijn snelheid en elegantie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richtte Jaguar zich op de productie van vliegtuigmotoren voor de geallieerden. Na de oorlog bracht Jaguar een nieuwe lijn van auto's uit, waaronder de legendarische XK120 sportwagen. De XK120 had een topsnelheid van 120 mijl per uur en was een van de snelste auto's van zijn tijd. In 1951 won Jaguar de 24 uur van Le Mans met de XK120C, beter bekend als de C-Type. In de jaren 60 lanceerde Jaguar de iconische E-Type sportwagen, die bekend stond om zijn slanke ontwerp en hoge snelheid. De E-Type was populair bij beroemdheden en werd beschouwd als een van de meest begeerde auto's ter wereld.

De Jaguar XK is een sportwagen die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1948 en die tot 2014 in verschillende vormen in productie bleef. Het is een iconische auto die bekend staat om zijn elegante design, hoge snelheid en uitstekende prestaties. De eerste generatie XK werd geproduceerd van 1948 tot 1954 en omvatte de XK120, XK140 en XK150 modellen. De XK120 was de eerste Jaguar sportwagen met een 6-cilinder motor en was destijds een van de snelste auto's ter wereld met een topsnelheid van meer dan 120 mijl per uur. In de jaren 50 werd de XK ook beroemd in de racesport. Het model won in 1951 en 1953 de 24 uur van Le Mans en vestigde zo zijn reputatie als sportauto van wereldklasse. De tweede generatie van de XK werd geproduceerd van 2006 tot 2014 en omvatte de XK en XKR modellen. Deze auto's werden aangedreven door een V8-motor met een vermogen tot 510 pk en konden een topsnelheid van meer dan 250 km/u bereiken. Ze werden geprezen om hun uitstekende prestaties en rijcomfort.

Wij zijn trots u dit prachtige exemplaar te kunnen aanbieden. Het betreft een XK welke geproduceerd is in de zomer van 2006, op 30-05-2006 om precies te zijn. Uiteraard uitgevoerd met de door liefhebbers befaamde 4.2 liter V8 benzinemotor. Wat zo bijzonder aan dit exemplaar is, is de uitvoering. Dit exemplaar is door de eerste eigenaar besteld met een "Seafrost Metallic" exterieur. Wat in combinatie met het "Caramel" lichte interieur - bijna letterlijk - oogverblindend mooi is. Deze XK heeft zijn hele leven in Spanje mogen doorbrengen wat maakt dat door het droge klimaat zelfs de onderkant van de auto zo goed als nieuw is. Een exemplaar welke zich in optimale conditie bevindt. Afkomstig van de tweede liefhebbende eigenaar, klaar voor nog vele kilometers rijplezier. Wij nodigen u dan ook graag uit om deze XK in het echt te komen beleven.

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.