Lancia Appia te koop

III Serie

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

10.378 km

Vermogen

48 / 35

Prijs

€12.950,-

Merk

Lancia

Model

Appia

KM stand

10.378 km

Datum eerste toelating

01-01-1963

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

GRIJS

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Lancia Appia?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Lancia Appia te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Een Italiaanse klassieker met een enorm hoge aaibaarheidsfactor, dat is deze prachtige Lancia Appia III Serie afkomstig uit 1963!

De eerste generatie van de Lancia Appia werd gepresenteerd tijdens de Internationale Autosalon van Turijn in het voorjaar van 1953.
Als directe concurrent van de toen ook net gepresenteerde Fiat 1100-103 was de Appia ongeveer een derde duurder en luxueuzer qua uitstraling en uitrusting.
Ondanks meer luxe verkocht de Fiat vele malen beter en hielp ook de introductie van de Alfa Romeo Giulietta sedan niet mee om tot betere verkoopcijfers te komen.
Lancia besloot om de Appia grondig te vernieuwen en introduceerde gedurende de Autosalon van Genève in maart 1956 de tweede serie van de Appia.
Naar ontwerp van Antonio Fessia, destijds net in dienst bij Lancia had de tweede serie een nieuwe carrosserie met een vooral meer uitgesproken kofferdeksel.
Ook de techniek werd aangepast waarbij het vermogen van 38 naar 43,5 pk steeg wat voor aanmerkelijk betere prestaties zorgde.
Met alle updates van dien was de tweede serie Appia een veel aantrekkelijker auto geworden dan diens voorganger.
In het voorjaar van 1959 volgde de laatste doorontwikkeling van de Appia met de derde serie. Voor deze laatste versie werd het motorvermogen opnieuw verhoogd - naar 48 pk - en werd ook het remsysteem aanzienlijk aangepast en verbeterd.
Door teruglopende verkoopaantallen viel in 1963 dan toch het doek voor de Appia die zou worden opgevolgd door de Fulvia.
In totaal werden er van de reguliere personenauto uitvoeringen ruim 100.000 exemplaren vervaardigd door de fabriek in Chivasso.

De hier door HooG Selections aangeboden Appia is er een uit de derde en laatste serie en tevens ook een van de later geleverde exemplaren, vermoedelijk geproduceerd in 1962.
De eerste en tot op heden enige Nederlandse eigenaar importeerde de Appia zelf uit Italië alwaar hij deze in reeds prachtig gerestaureerde toestand aantrof.
Niet alleen is het lakwerk van hoge kwaliteit, ook het in grote mate aanwezige chroomwerk glimt prachtig. De carrosserie is strak met de zo karakteristieke en prachtig sluitende suicide doors, een makkelijke en ruime instap gegarandeerd!
Ook het interieur verkeert in puntgave toestand waarin alle originele details nog behouden zijn gebleven.
In opdracht van de vorige eigenaar is er veel onderhoud uitgevoerd waardoor ook de techniek in puntgave toestand verkeert. Dankzij de prima presterende- en goed klinkende viercilinder en uitstekend schakelende versnellingsbak is het een genoegen om met deze Appia te rijden!

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.