Land Rover Defender te koop

110 Limited Edition - Fire & Ice

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

118.756 km

Vermogen

122 / 90

Prijs

€44.950,-

Merk

Land Rover

Model

Defender

KM stand

118.756 km

Datum eerste toelating

12-02-2010

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Diesel

Carrosserie

Terreinwagen

Kleur

WIT

Aantal versnellingen

6

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Land Rover Defender?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Land Rover Defender te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Een van de grootste iconen uit de geschiedenis van de auto, dat is de Land Rover Defender! HooG Selections kan u een zeer bijzonder exemplaar aanbieden…
De Land Rover Defender. Wie kent 'm niet? Hoewel de naam Defender pas vanaf 1990 geïntroduceerd werd, is dit de naam waarmee 's werelds meest capabele terreinauto bij het grote publiek bekend geworden is.
De geschiedenis van de Defender gaat terug tot de oorspronkelijke 'Series I', welke in 1948 zijn debuut maakte tijdens de Amsterdamse autosalon, later AutoRAI geheten.
Deze Land Rover Series was ontworpen als het meest veelzijdige en ideale voertuig voor boeren en was tevens geschikt voor licht industrieel gebruik. Ontwikkeld direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog maakte dat de carrosserie van de eerste Series van aluminium vervaardigd werd, afkomstig uit de vliegtuigfabrieken die kort hiervoor nog Spitfires produceerde.
Een aardig weetje is dat het prototype van de Series I beschikte over een in het midden geplaatst stuurwiel waardoor dit model dan ook bekend werd als 'centre steer'.
Niet onbelangrijk ook is dat Maurice Wilks, toenmalig hoofd engineer van Rover zich met de Series liet inspireren door de Willys Jeep. Waar deze Jeep bedoeld was als militair voertuig en hiermee in de Tweede Wereldoorlog ook grote bekendheid verwierf creëerde Wilks met de Land Rover Series een voertuig wat geschikt was voor de gewone man die op diens boerderij simpelweg een alleskunner nodig had.
Via drie verschillende modellijnen, Series I, II en III geheten evolueerde de Land Rover omstreeks 1983 in de zogeheten Ninety en One Ten modellen en werd zoals eerder geschreven vanaf 1990 gebruik gemaakt van de naam 'Defender'. Dit model bleef uiteindelijk tot in het voorjaar van 2016 in productie, wat met alle varianten samen een meer dan indrukwekkende 68 jaar productietijd betekende!

Over naar het jaar 2022, het jaar waarin HooG Selections een zeer bijzonder exemplaar van de Defender kan aanbieden. Dit betreft een Defender 110 in de zogenoemde 'Ice' uitvoering afkomstig uit 2010.
Land Rover introduceerde in 2010 de zogeheten 'Fire & Ice' modellen welke geïnspireerd waren op de meest uitdagende landschappen op aarde.
De 'Fire' werd uitgevoerd in de bijzondere kleur 'Vesuvius Orange' waarbij voor de 'Ice' werd gekozen voor het kenmerkende 'Alaska White'. Beide uitvoeringen werden voorzien van in 'Santorini Black' uitgevoerde accenten voor het dak, de motorkap, de grille en wielkastverbreders. Heel kenmerkend en weer afkomstig van de SVX 60 Years-uitvoering is het front met heldere koplampen en de meer naar buiten staande grille.
Ook het interieur van de hier aangeboden 'Ice' onderscheid zich duidelijk van de meer reguliere Defender modellen met stoelbekleding in een combinatie van zwart leer en alcantara en de in wit uitgevoerde middenconsole.
Voorts zijn alle voor die tijd aanwezige opties aanwezig, zoals airconditioning, elektrische ramen voor, verwarmbare voorstoelen, verwarmde voorruit, een glazen dakje en de zo fraaie en kenmerkende in 'Diamond Turned' uitgevoerde lichtmetalen velgen. Met diens 7-stoelen is het ook nog eens de ideale gezinsauto!
Deze Defender, afkomstig uit februari 2010 werd in de zomer van 2015 ingevoerd in Nederland en is hier door een echte Land Rover liefhebber vertroeteld. Het onderhoud werd toevertrouwd aan een goed bekendstaande Land Rover specialist en aan alles is te zien dat dit exemplaar weinig te leiden gehad heeft.

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.