Land Rover Range Rover te koop

3.9 V8 County - Soft Dash/Softdash

Transmissie

Automaat

Tellerstand

134.716 km

Vermogen

182 / 134

Prijs

€29.950,-

Merk

Land Rover

Model

Range Rover

KM stand

134.716 km

Datum eerste toelating

28-02-1995

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Terreinwagen

Kleur

ZWART

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Land Rover Range Rover?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Land Rover Range Rover te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

De laatste toevoeging aan onze uitgebreide collectie is een waar icoon; de Range Rover Classic! Afkomstig uit 1995 is dit een van de laatst gebouwde exemplaren…

Aan het eind van de jaren vijftig is men er zich bij Land Rover van doordrongen dat er markt bestaat voor een 4x4 met meer comfort voor de inzittenden dan met de dan al zo bekende Series-modellen.
In 1958 wordt het zogeheten 'Road Rover' prototype gebouwd; een normale station wagon achtige auto voorzien van 4x4 techniek. Ofschoon dit prototype nooit in productie gegaan is, zorgde auto's als de International Harvester Scout uit 1961 en de Ford Bronco uit 1966 er wel voor dat onder bezielende leiding van hoofdingenieur Charles Spencer King de ontwikkeling van diverse prototypen in een stroomversnelling kwam. King was er na het rijden met een Rover P6 van overtuigd dat de latere Range Rover voorzien diende te zijn van schroefvering om een comfortabele rij-ervaring mogelijk te maken.
Via het laatste en 'Velar' geheten prototype werd in juni 1970 de Range Rover aan het grote publiek voorgesteld. Voorzien van een 3.5 (Buick) V8, een trekcapaciteit van 3.500 kg, een topsnelheid van 160 km/h, schijfremmen rondom en een hoogwaardig vierwielaandrijfsysteem gold de Range Rover al snel als 'A Car For All Reasons'.
Bijzonder is dat de oorspronkelijke en 3-deurs Range Rover de eerste en enige auto ooit is die in het Louvre in Parijs tentoongesteld werd.
Met de introductie van de 4-deurs Range Rover in 1981 volgde de ook de gelimiteerde 'In Vogue' uitvoering welke voortkwam uit een samenwerking met het wereldberoemde magazine 'Vogue' waarin de Range Rover bij een fotoreportage fungeerde als achtergrond.
Aan het eind van de jaren tachtig volgde de zeer luxe 'Vogue SE' uitvoering welke voorzien was van volledig lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen, airconditioning, een elektrisch schuifdak en vanaf 1989 ook de direct ingespoten 3.9 V8 motorvariant in combinatie met een ZF 4-traps automaat.
Begin jaren negentig volgde nog meer nieuwe snufjes en werd de Range Rover in 1993 de eerste auto voorzien van luchtvering rondom.
Nadat in 1994 de zogeheten 'Soft Dash' modellen op de markt kwamen viel in 1996, na ruim 25 jaar en met twee gelimiteerde uitloopmodellen voor de Amerikaanse en de Engelse markt dan toch het doek voor de Range Rover, nu officieel Classic geheten.
Het is voorjaar 1995 wanneer onze Range Rover Classic, een zeldzame en voor de Amerikaanse markt gemaakte 'County' uitvoering geregistreerd wordt. Uitgevoerd in 'Beluga Black' en voorzien van een 'Light Stone' en natuurlijk 'Soft Dash' interieur is dit de laatste en meest doorontwikkelde variant van de oorspronkelijke Range Rover Classic. Onder de kap voorzien van de welbekende 3.9 V8 voorzien van directe brandstofinspuiting, luchtvering rondom, ABS, elektrisch verstelbare voorstoelen met memoryfunctie en prachtige, van piping voorziene lederen bekleding is deze County los van de exterieurkleur grotendeels identiek aan het voor de Engelse markt bedachte en nog zeldzamere '25th Anniversary Edition' model.
De hier door HooG Selections aangeboden Classic werd in de zomer van 2018 ingevoerd in Nederland vanuit Amerika en beschikt over een uitgebreide onderhoudshistorie. Zeldzaam!
De staat van het in- en exterieur bevestigen dat er de laatste 26 jaar zeer goed voor onze Range Rover gezorgd is. Het plaatwerk is mooi strak, vrij van deukjes en voorzien van een mooie en diep glanzende laklaag. Belangrijk is dat vanwege diens afkomst, Florida in de USA deze Classic gevrijwaard is gebleven van de roestduivel.
Met de aanwezige historie is het gehele team van HooG Selections er van overtuigd dat wij u een zeer bijzondere Range Rover Classic kunnen aanbieden.

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.