COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Maserati Quattroporte te koop

SPORT GTS 4.7 V8

Transmissie

Automaat

Tellerstand

130.500 km

Vermogen

439 / 323

Prijs

€49.950,-

Merk

Maserati

Model

Quattroporte

KM stand

130.500 km

Datum eerste toelating

27-01-2010

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

GRIJS

Aantal versnellingen

6

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Maserati Quattroporte?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Maserati Quattroporte te kopen?

Schade: schadevrij

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Zelden heeft het team van HooG Selections meer in vuur en vlam gestaan dan voor onze nieuwste aanwinst. Een Maserati Quattroporte van de vijfde modelgeneratie. Leuk, horen wij u bijna denken, daar zijn er meer van! Wees gerust, van de ultieme uitvoering Sport GT S (mèt spatie tussen GT en S!) slechts 1.847 stuks en in deze waanzinnige kleurstelling nog veel minder….
De vijfde generatie van de Maserati Quattroporte, naar ontwerp van Pininfarina, debuteerde in september 2003 op de IAA van Frankfurt. Aanzienlijk groter en eigenlijk in niets meer te vergelijken met diens voorganger kreeg de Quattroporte in eerste instantie de beschikking over de bekende 4.2 V8 met 400 pk gekoppeld aan een gerobotiseerde handbak genaamd 'Cambiocorsa'. En hoewel het ontwerp van zowel exterieur- als interieur, de prachtige en romige V8 van Ferrari en diens rij-eigenschappen direct in de smaak vielen, gooide die eerder genoemde versnellingsbak toch wat roet in het eten. Immers zijn sinds jaar en dag alle toplimousines, al dan niet de sportieve versies voorzien van een boterzacht schakelende automaat en niet van een bak waarvan je zou kunnen zeggen dat de bestuurder het begrip koppelen nog niet helemaal onder de knie heeft…
Gelukkig zag men in Italië ook in dat de Quattroporte alleen met een conventionele automaat echt een succes kon worden en zo kwam het dat met ingang van modeljaar 2007 er een fantastisch schakelende ZF 6-traps automaat kon worden aangeboden.
En het werd nog beter, want 2 modeljaren later, vanaf productiejaar 2008 werd de zogeheten Quattroporte S voorzien van de nieuwe 4.7 V8 met 430 in plaats van 400 pk en belangrijker met meer koppel; 490 in plaats van 450 Nm. Vooral dit laatste maakt in rijden tussen de 4.2- en 4.7 V8 veel verschil. Deze laatste is vooral onderin nog romiger en soepeler en geeft de bijna 2 ton zware Quattroporte wanneer gewenst absoluut vleugels.
Maar nu vooruit naar het jaar 2021 en onze Quattroporte Sport GT S, de nogmaals ultieme uitvoering. Hoewel voorzien van dezelfde 4.7 V8, ZF zestraps automaat en slechts 10 pk meer en opzichte van de S is deze Sport GT S een geheel andere auto.
Geen verchroomde ronde uitlaten meer, maar twee enorme antractietkleurige en platte uitlaatsierstukken kenmerken de Sport GT S.
En laat het uitlaatsysteem nu net dè attractie zijn van deze Quattroporte… In normale stand absoluut potent doch zeer beschaafd klinkend totdat de bestuurder de 'Sport' knop in het dashboard ingedrukt heeft. Dan verandert deze Quattroporte van een gedistingeerde luxe toplimousine in een ware sportwagen, nee, een super car! Eigenlijk is de beleving door deze transformatie in het geluid van de auto met geen pen te beschrijven. De combinatie van het uitlaatgeluid en de, naarmate het toerental stijgt zo vurig klinkende V8 is absoluut ongeëvenaard. Ons dringende advies alvorens onze showroom te bezoeken is derhalve dan ook om via YouTube eerst naar 'Intouchables Maserati' te zoeken en zodoende een idee te krijgen van het potentieel van deze Maserati.
De enorme glimlach van de geweldig spelende acteur Omar Sy geeft een tipje van de sluier welke emotie deze Quattroporte teweeg brengt. Vergeef schrijver dezes, tevens uw adviseur rondom deze auto; het is de moeite absoluut meer dan waard het fragment of beter gezegd de gehele film te bekijken.
De hier getoonde Maserati Quattroporte Sport GT S, nieuw geleverd door Ferrari-Maserati Antwerpen, afgekort FMA, is uitgevoerd in de prachtige kleur 'Grigio Granito'. Deze diep donkergrijze metallic kleur combineert fantastisch met het in 'Sabbia' uitgevoerde vol-lederen interieur, gecomplementeerd door bijzonder fraaie houtafwerking in Bois de Rose en prachtig zacht aanvoelende alcantara hemelbekleding in 'Pearl Beige'.
U leest het al; alleen een smetteloos gekozen Italiaanse outfit met stukken van Finamore, Incotex, Boglioli en Santoni ontbreekt nog….
Het moge duidelijk zijn dat de historie van deze Maserati net zo soepel leest (…) als deze lofzang. Het onderhoudsboekje is niet anders dan volledig afgestempeld wat bevestigt wordt door de gehele staat waarin de Quattroporte verkeert. Puntgaaf.

Hoewel met veel pijn in het hart hebben wij dan toch besloten dat er een publicatiemoment moest komen van deze advertentie en de bijbehorende foto's. Bent u enthousiast geworden? Maak dan een afspraak en kom op audiëntie bij onze specialist.

"Wij kopen ook graag uw Maserati Quattroporte of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×