Mercedes-Benz S-Klasse te koop

(W116) 350 SE in Astralsilber

Transmissie

Automaat

Tellerstand

108.535 km

Vermogen

194 / 143

Prijs

€24.950,-

Merk

Mercedes-Benz

Model

S-Klasse

KM stand

108.535 km

Datum eerste toelating

20-01-1977

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

ASTRALSILBER

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Mercedes-Benz S-Klasse?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Mercedes-Benz S-Klasse te kopen?

Stap in de Mercedes-Benz 350 SE W116 en voel de luxe en elegantie om je heen. Het geruisloze geluid van de motor, het zachte leder van de stoelen en het glanzende houten stuur geven een gevoel van verfijning. Terwijl je door de stad rijdt, is het geruisloze rijden een sensatie. De uitstekende vering en de soepele versnelling maken elke rit comfortabel en ontspannen. Je voelt je alsof je op een wolk zweeft terwijl de W116 je soepel door de verkeersstroom loodst. Elk detail, van de verchroomde accenten tot de elegante lijnen, ademt klasse en stijl. Dit is rijden op zijn best.

Mercedes-Benz is een van de oudste en meest prestigieuze automerken ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1926 door Carl Benz en Gottlieb Daimler, twee pioniers in de auto-industrie. Samen creëerden ze de eerste auto die op verbrandingsmotor werkte en het merk werd snel bekend om zijn technische innovaties en uitstekende kwaliteit. In de jaren '20 en '30 werd Mercedes-Benz bekend om zijn luxueuze en snelle auto's, en de merknaam werd geassocieerd met rijkdom en status. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de productie gestopt en na de oorlog hervatte het bedrijf de productie van luxe auto's. In de jaren '50 en '60 lanceerde Mercedes-Benz veel iconische modellen, zoals de 300 SL "Gullwing" en de 190 SL. Het bedrijf bleef technologische innovaties ontwikkelen en zette de norm voor veiligheid, comfort en prestaties in de auto-industrie. Tegenwoordig is Mercedes-Benz nog steeds een van de meest populaire en bekende automerken ter wereld, bekend om zijn innovatieve technologieën, uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Het merk blijft zich richten op duurzaamheid en efficiëntie en biedt een scala aan modellen, van sportieve coupés tot ruime familiewagens. De rijke historie van Mercedes-Benz en de toewijding aan uitmuntendheid blijven de kernwaarden van het bedrijf.

De Mercedes-Benz W116 350 SE was een revolutionair model uit de jaren '70, dat de toon zette voor de toekomst van de automobiel. Het was het eerste model in de S-klasse en stond bekend om zijn luxe, comfort en technologische innovaties. Het ontwerp van de W116 was elegant en tijdloos, met glanzende verchroomde accenten en een onderscheidende grille. Het interieur was bekleed met zacht leder en beschikte over vele moderne functies, waaronder airconditioning, elektrische ramen, cruise control en centrale vergrendeling. De W116 was ook uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid en prestaties. Het had bijvoorbeeld een geavanceerd remsysteem, stevige carrosserie en een uitstekende vering en stuurinrichting. Ook de krachtige 8-cilinder motor en de soepele versnellingsbak maakten het rijden in de W116 een genot. In samenvatting was de Mercedes-Benz W116 350 SE een auto die de standaard zette voor luxe, comfort en technologische innovaties. Het blijft een populaire auto onder verzamelaars en liefhebbers van klassieke auto's, en is een waardevol stuk Mercedes-Benz-geschiedenis.

In onze branche kopen wij natuurlijk wel vaker auto's van liefhebbers maar soms zitten er van die speciale gevallen tussen. Dit is er zo één. Een bijzondere auto van een bijzondere man. Een auto die een deel van de familie is geworden en met heel veel pijn in het hart toch ingeruild wordt. Door omstandigheden was het slimmer om na jarenlang plezier tóch overstappen naar een nieuwere S-klasse. Overigens in precies dezelfde uitvoering, wit en zilver. Deze 350 SE is bekend in binnen- en buitenland, bij Mercedes-Benz clubs, liefhebbersdagen en gewoon in de buurt. Want het is een opvallende auto door de staat waarin hij verkeert. De hoeveelheid documentatie die met de auto komt kunnen wij onmogelijk in deze tekst samenvatten. Maar het is veel. Heel veel. Rekeningen, taxatierapporten, artikelen, schema's tot zelfs het originele geboortecertificaat uit 1977. Als je een Mercedes-Benz liefhebber bent gaat hier je hart sneller van kloppen. De liefde van de vorige eigenaar is te voelen en wij brengen deze graag over naar de nieuwe eigenaar. Wie absoluut een liefhebber moet en zal zijn. Wij ontvangen u met een rode loper in Katwijk en laten u graag alles zien. Deze auto moet een goed nieuw baasje krijgen.

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.