Mercedes-Benz S-Klasse te koop

(W140) 600 SE V12 in Brilliant Silver Metallic

Transmissie

Automaat

Tellerstand

146.212 km

Vermogen

408 / 300

Prijs

€24.950,-

Merk

Mercedes-Benz

Model

S-Klasse

KM stand

146.212 km

Datum eerste toelating

04-09-1991

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Sedan

Kleur

BRILLIANT SILVER METALLIC (744U)

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Mercedes-Benz S-Klasse?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Mercedes-Benz S-Klasse te kopen?

Je glijdt in de zachte, comfortabele lederen stoel van de Mercedes S600 en laat je ogen afdwalen naar de dashboardklok die zachtjes tikt. Het is alsof je in een luxe privéjet zit, klaar voor een rustgevende vlucht. Je start de motor en het geluid van de V12-motor is nauwelijks hoorbaar. Je zet de auto in drive en voelt de auto zachtjes optrekken, zonder schokken of trillingen. Het is alsof je op een wolk zweeft. Als je bij je bestemming aankomt, voel je je ontspannen en verfrist. Je stapt uit de auto en kijkt nog even om naar de "Kathedraal", wetende dat je zojuist een van de meest legendarische auto's ooit hebt gereden.

De S-klasse is altijd al een icoon geweest in de autowereld, maar er is één specifieke variant die bijzonder opvalt vanwege zijn bijnaam: de "Kathedraal". De S-klasse Kathedraal, ook bekend als de W140, werd geproduceerd tussen 1991 en 1998 en wordt beschouwd als een van de meest luxe en prestigieuze auto's ooit gemaakt. De W140 werd in 1981 voor het eerst voorgesteld als een conceptauto op de Autosalon van Genève. Het ontwerp was revolutionair voor die tijd en omvatte veel geavanceerde functies, waaronder elektronische stabiliteitscontrole, actieve vering en remmen, en dubbele beglazing. In 1991 werd de productieversie van de W140 gelanceerd en het was meteen duidelijk dat deze auto niet alleen luxueus was, maar ook technologisch geavanceerd. De S-klasse Kathedraal was enorm in omvang en had een lengte van bijna 5,3 meter en een breedte van meer dan 1,9 meter. Het interieur was ruim en bood genoeg ruimte voor vijf passagiers, terwijl de achterbank ook als werkplek kon worden gebruikt met de optionele inklapbare tafel. De auto was ook voorzien van enkele van de meest geavanceerde technologieën van die tijd, waaronder een spraakgestuurd telefoonsysteem, een Bose-geluidssysteem en automatische klimaatregeling. Onder de motorkap was de S-klasse Kathedraal voorzien van een 6-liter V12-motor die 408 pk produceerde en een topsnelheid had van 250 km/u. Dit maakte de auto niet alleen snel, maar ook stil en soepel dankzij de luchtvering en actieve dempers. Het was alsof je over de weg zweefde in een luxe privévliegtuig. De S-klasse Kathedraal was echter niet alleen een auto voor de elite en de rijken der aarde. Het was ook een auto die symbool stond voor het Duitse vakmanschap en de technische expertise. Het was een auto die werd gebouwd om de tand des tijds te doorstaan en te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en prestaties. Vandaag de dag is de S-klasse Kathedraal nog meer een bijzonder gezicht op de wegen en wordt hij beschouwd als een van de meest legendarische auto's die ooit zijn gemaakt. De auto heeft een blijvende erfenis achtergelaten als een symbool van technologische vooruitgang, luxe en Duits vakmanschap.

Wij zijn trots u dit exemplaar te kunnen aanbieden. Een 600 SE V12 "Kathedraal" afkomstig van de derde liefhebbende eigenaar. Van de fabrieksband gerold in de winter van 1991 en afgeleverd aan de eerste eigenaar op 04-09-1991 om precies te zijn. De eerste eigenaar dhr. Gerhard Mann wie directeur/eigenaar was van een groot pharmaceutisch bedrijf heeft ervoor gekozen om dit exemplaar samen te stellen middels een "BRILLIANT SILVER METALLIC (744U)" exterieur in combinatie met een zwart volledig lederen interieur (LEATHER BLACK 261A). Daarnaast heeft hij bij het bestellen van zijn Kathedraal bij Mercedes-Benz dealer Richard Burger in Uhingen onderstaande extra opties aangevinkt.

200A LEATHER
260 TYPE DESIGNATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
261 TYPE DESIGNATION ON FENDER / SIDEWARD DELETION
266 ELIMINATION OF MODEL DESIGNATION 600 SE/SEL ON GLOVE COMPARTMENT LID
291 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
303 FRONT FOLDING ARMREST WITH TRAY
563 FRONT SEATS, LEFT AND RIGHT, REINFORCED
592 HEAT-INSULATING GLASS, ALL-AROUND, HEATED REAR WINDOW PANE, BAND FILTER
652 8-HOLE LIGHT ALLOY RIMS
682 FIRE EXTINGUISHER
873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS

Een leuk detail is dat in het bijkomende originele onderhoudsboekje welgeteld veertien officiële Mercedes-Benz stempels zijn terug te vinden. Een erg waardevol gegeven. Later zou deze prachtige 600 SE de Duitse "Autobahn" inruilen voor het Belgische landschap, waar de Mercedes-Benz in handen kwam een liefhebbende garagehouder. Aan ons de eer om deze Kathedraal begin deze maand te kopen en naar Nederland te halen. Nu staat dit schitterende exemplaar bij ons in de showroom. Het is absoluut geen straf om elke dag naar deze iconische auto te mogen kijken. Maar mocht u dan toch in markt zijn voor een 600 raden wij u ten zeerste aan dit exemplaar te komen bekijken bij ons. Van zo'n echt exemplaar als dit zijn er weinig te vinden.

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.