MG B te koop

Roadster | Orig. chrome bumper / H-Zulas.

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

26.445 km

Vermogen

95 / 70

Prijs

€14.950,-

Merk

MG

Model

B

KM stand

26.445 km

Datum eerste toelating

29-06-1972

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

ROOD

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw MG B?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een MG B te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's
Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Een klassieker in optima forma en een auto met bakken karakter; dat is deze prachtige en zo fraai uitgevoerde MGB Roadster afkomstig uit 1972!

De MGB, bij velen bekend geworden als de betaalbare en charmante klassieker werd geïntroduceerd in 1962 en bleef tot 1980 in productie. Beschikbaar als Coupé en als Roadster werd de MGB in eerste geleverd met een 1.798 cc grote 'B-Series' viercilinder met een vermogen van 95 pk. Deze motor zorgde voor een acceleratie van 0-60 mijl per uur in iets meer dan 11 seconden wat in die tijd absoluut vlot was!
In eerste instantie werd de MGB alleen als Roadster geleverd waarbij de Coupé in 1965 het levenslicht zag. Naar een baanbrekend ontwerp van Pininfarina was de Coupé misschien wel de eerste echt sportieve hatchback die op de markt beschikbaar kwam en het is dan ook de Coupé die bij velen het meest tot de verbeelding spreekt. Niet voor niets noemde 'Road & Track' de MGB GT Coupé in 2019 een van de 16 mooiste ontwerpen die Pininfarina tekende 'That Aren't Ferraris'… Los van diens prachtige uiterlijk was de Coupé ook nog eens praktisch door de grote achterdeur en een veel grotere bagageruimte dan de Roadster.
Ondanks diens hogere gewicht lag de topsnelheid van de Coupé 5 mijl hoger met dank aan de betere aerodynamica dan de Roadster. Niet bij velen bekend is ook dat de MGB een van de eerste auto's was die beschikte over een kreukelzone die de bestuurder en diens passagier beschermde bij een crash met een snelheid tot 48 km/h.
Naast de basismotorisering in de vorm van de 1.8 viercilinder volgde later nog een zescilinder in MGC vorm en de nog veel zeldzamere MGB GT V8 waarvan HooG Selections ook een exemplaar in haar aanbod heeft.
Na 12 jaar uit productie geweest te zijn kwam de MGB nog een keer terug op de markt als MG RV8. Nu in een moderner jasje gestoken en altijd voorzien van een 3.9 liter grote V8 is ook dit model inmiddels een gewilde klassieker geworden.

De hier door HooG Selections aangeboden MGB Roadster dateert uit juni 1972 en hebben wij, na lang onderhandelen mogen kopen van de laatste liefhebbende en in Duitsland woonachtige eigenaar.
Uitgevoerd in de klassieke kleur rood en voorzien van een fraai zwart interieur heeft deze MG nog immer niet aan uitstraling ingeboet. Het lakwerk glanst diep en laat het chroom prachtig uitkomen. Ook onder de motorkap is te zien dat er goed voor de MG gezorgd is en dat deze altijd de nodige 'TLC' heeft gekregen. De 1.8 liter grote viercilinder klinkt gezond en presteert met 95 pk absoluut voldoende om veel rijplezier te hebben. De versnellingsbak daarbij schakelt soepel en door zijn compacte afmetingen is het een auto waarin je eigenlijk zo wegrijd.
Het cabriodak van deze MG verkeert in nette toestand en bij de auto zijn voorts nog een hoop papierwerk en facturen aanwezig.

Bent u na het lezen van bovengenoemde lofzang voldoende enthousiast geworden? Dan raden wij u ten zeerste aan een afspraak te maken met onze specialist, Sjoerd Knotter, die u graag in onze showroom in Katwijk verwelkomt!

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.