COLLECTION

MG B Roadster with Rover 3.5 V8 te koop

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

85.213 km

Vermogen

139 / 102

Prijs

€29.950,-

Merk

MG

Model

B

KM stand

85.213 km

Datum eerste toelating

30-06-1976

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

GROEN

Aantal versnellingen

Onbekend

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw MG B?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een MG B Roadster with Rover 3.5 V8 te kopen?

Schade: schadevrij

De waanzinnige MGB is een prachtige tweedeurs sportwagen die in de pracht jaren 60 tot de jaren 80 werd geproduceerd. Het bijzondere Britse wonder werd op de markt gebracht door de British Motor Corporation (BMC), later de Austin-Morris-divisie van British Leyland. De prachtige MG werd als eerste met een viercilinder geleverd, een elegante sportwagen met softtop. Een vijf tal jaren later kwam de iets snellere (en absoluut minder zuinige) zescilinder sportwagen, als kers op de taart kwam MG in 67 met de coupé MGC (1967-1969), en de achtcilinder 2+2 coupé, de MGB GT V8 (1973- 76). MG begon in 1973 met het aanbieden van de prachtige MGB GT V8, van 3,528L. Gebouwd door het historische bedrijf Rover. Het lichte aluminiumblok werd voor het eerst werd gemonteerd op de Rover P5B. Wat natuurlijk een heel ander type auto is. Dankzij het voor die tijd enorme koppel van 262 N?m kon het in 7,7 seconden 60 mph (97 km/h) bereiken en had ze een aanzienlijke hoge topsnelheid van maar liefst 125 mph (201 km/h)!

Met trots presenteren wij u deze unieke MG B V8 Roadster! Nieuw geleverd in de zomer van 1976, op 30-06-1976 om precies te zijn. Na een tal van jaren in de US rondgereden te hebben vond dit exemplaar in 2016 zijn weg naar Nederland. Een liefhebber had het prachtige plan een Roadster V8 te bouwen en dit exemplaar was de gelukkige. Alvorens het plaatsen van de Rover 3.5 V8 motor is de carrosserie volledig in Nederland gerestaureerd. En met volledig bedoelen wij ook écht volledig. Toen wij dit exemplaar voor het eerst op de brug bekeken kregen wij een lach op ons gezicht, het vakmanschap en de kwaliteit straalt er vanaf. Ervaring leert dat dit helaas niet altijd het geval is, de ene restauratie is de ander niet. Zoals u wellicht weet. Enfin. Kosten noch moeite zijn gespaard om tot dit eindresultaat te komen. Bij de eindassemblage en het plaatsen van de Rover V8 is een Edelbrock 390 carburateur geïnstalleerd om de motor optimaal te laten presteren. Ook is tegelijkertijd een volledig custom RVS uitlaatsysteem gemonteerd voor een optimale V8 beleving. De MGB Roadster is voorzien van een versnellingsbak met 5 versnellingen om de langere ritten nog comfortabeler te maken. Deze MG is echt een genot om in te rijden, met veel gevoel aan het stuur. Als kers op de taart, speciaal voor onze Engelse liefhebbers, is de carrosserie gespoten in English Racing Green; wat natuurlijk in combinatie met het chroomwerk oogverblindend mooi is. U hoort het, wij zijn een beetje verliefd op deze snelle roadster. Laat u overtuigen door een bezoek te brengen aan onze showroom in Katwijk, de koffie staat klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

"Wij kopen ook graag uw MG B of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×