Porsche 911 te koop

2.2 E Targa in "Blutorange"

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

60.167 km

Vermogen

155 / 114

Prijs

€129.950,-

Merk

Porsche

Model

911

KM stand

60.167 km

Datum eerste toelating

22-07-1970

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

BLUTORANGE

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Porsche 911?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Porsche 911 te kopen?

Het was een prachtige dag, de zon scheen fel aan de strakblauwe hemel. Ik liep naar mijn garage en opende de deur. Daar stond hij, glimmend in het licht: mijn Porsche Targa. Ik glimlachte breed en pakte de sleutels van het haakje. Dit ging een fantastische dag worden. Ik stapte in de auto en voelde het zachte leer van de stoelen onder me. Ik draaide de sleutel om en het indrukwekkende geluid van de motor vulde de garage. Met een grijns op mijn gezicht schakelde ik de versnelling in en reed de straat op. De wind waaide door mijn haren en ik voelde de zon op mijn gezicht. De krachtige motor van de Porsche Targa gaf me een gevoel van vrijheid en macht. De weg lag voor me open en ik voelde me één met de auto.

Porsche is een Duits automerk dat in 1931 werd opgericht door Ferdinand Porsche. Het merk is vooral bekend vanwege zijn sportwagens, die bekendstaan om hun uitstekende prestaties en iconische ontwerp. Porsche heeft in de loop der jaren vele legendarische modellen geproduceerd, zoals de Porsche 911, de Porsche 356 en de Porsche Cayenne. De geschiedenis van Porsche begon in de jaren 30, toen Ferdinand Porsche werkte aan de ontwikkeling van de Volkswagen Kever. Nadat de Tweede Wereldoorlog was afgelopen, richtte hij zijn eigen bedrijf op en begon hij met de productie van sportwagens. Het eerste model dat onder de naam Porsche werd geproduceerd, was de Porsche 356, die in 1948 op de markt kwam. Dit model was zeer succesvol en legde de basis voor het succes van Porsche als automerk.

In de jaren 60 bracht Porsche de iconische 911 op de markt, die nog steeds een van de meest herkenbare sportwagens ter wereld is. Dit model werd ontworpen als opvolger van de 356 en werd al snel een favoriet onder autoliefhebbers vanwege zijn uitstekende prestaties en tijdloze ontwerp.

De Porsche 911E was een sportwagen die in 1968 werd geïntroduceerd en geproduceerd tot 1973. Het model was een tussenversie van de 911S en de 911T, met een iets minder krachtige motor dan de 911S maar meer vermogen dan de 911T. Het "E" in de naam stond voor Einspritzung, wat Duits is voor injectie, wat verwees naar het gebruik van brandstofinjectie in plaats van carburateurs. De 911E had een 2.2-liter, zescilinder boxermotor die 155 pk produceerde, waardoor de auto een topsnelheid haalde van ongeveer 220 km/u. Het ontwerp van de 911E was vergelijkbaar met de andere modellen in de 911-reeks, met zijn kenmerkende ronde koplampen en lange motorkap. Een van de belangrijkste kenmerken van de Porsche 911E was zijn rijdynamiek. De auto had een uitstekend weggedrag en was zeer responsief, waardoor het een genot was om mee te rijden op bochtige wegen. Het interieur was ook zeer luxueus, met lederen bekleding en andere hoogwaardige materialen. Vandaag de dag is de Porsche 911E een zeer gewilde klassieke 911 onder verzamelaars en autoliefhebbers. Met zijn unieke combinatie van vermogen, rijdynamiek en luxe interieur, blijft de 911E een van de meest iconische en geliefde modellen in de geschiedenis van Porsche.

Op het meegeleverde geboortecertificaat van het door ons aangebodene exemplaar, is terug te lezen dat het een E betreft geproduceerd op 15-07-1970. Uitgevoerd als 2.2 E Targa in de zeldzame kleur "Blutorange". De auto is oorspronkelijk geleverd en besteld door Porsche Centrum Frankfurt en hier op 24-07-1970 geleverd aan de eerste eigenaar. Deze eerste eigenaar - dhr. Müller - heeft bij het bestellen van deze 911 voor de volgende originele opties gekozen: 404 Stabilisatoren vorn und hinten, 409 Recaro-Sportsitze links und rechts, 425 Heckscheibenwischer, 426 Zierleisten an den Radausschnitt, 427 Schürze für hintere Stossstange, 432 Fernlichtscheinwerfer Halogen über Stossstange en 567 Getönte Windschutzscheibe. Een Porsche met veel opties vanaf fabriek dus. Onze favoriet is uiteraard de Recaro-Sportsitze maar dat ter zijde. De carrosserie, motor en kleur zijn dus ook volledig matching. Een erg leuk detail wat betreft de historie is dat de originele "PFLEGEPASS" nog bij dit exemplaar zit. Zelden zit deze er nog bij maar hierin is alles terug te vinden, als u het handschrift kunt lezen. Het chassisnummer, motornummer, naam van de eerste eigenaar, wie hem geleverd heeft, uitgevoerd onderhoud, etc. Het is een Porsche met een leuke en kloppende historie, precies zoals je het wilt hebben. Wij nodigen u dan ook graag bij ons uit in Katwijk om deze Targa in het echt te komen beleven en u zichzelf te overtuigen. Dit is een Porsche die gezien moet worden.

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.