COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Porsche 911 te koop

T Targa 2.2 | 100% matching numbers

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

83.465 km

Vermogen

125 / 92

Prijs

€89.950,-

Merk

Porsche

Model

911

KM stand

83.465 km

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

ORANJE

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Porsche 911?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Porsche 911 te kopen?

Schade: schadevrij

De Porsche 911, een waar icoon als het om sportauto's gaat. Deze icoon kwam in 1964 voor het eerst op de markt, sindsdien zijn er meerdere generaties op de markt gebracht met een eigen typeaanduiding. Het prachtige uiterlijk van de 911 is ontworpen door Ferdinand "Butzi" Porsche, kleinzoon van Ferdinand Porsche, de oprichter van het merk Porsche. De door "Butzi" ontworpen vorm is in de afgelopen vijftig jaar nauwelijks veranderd. In 1968 kwam de eerste 911T op de markt. De 911T ook wel de 'Touring' versie genoemd, wat het nieuwe instapmodel van de 911 familie werd. De eerste generatie 911T had een vermogen van 110 pk. Het facelift model kreeg een 2.2 liter grote motor, welk door zijn upgrades 125pk had. De naam "Targa" werd voor het eerst gebruikt bij Porsche in 1966. Deze naam - Targa - is afkomstig van de legendarische wegrace "Targa Florio" die sinds 1906 werd verreden op Sicilië. Porsche vernoemde de 911 hiernaar omdat het merk veel succes geboekt had tijdens de races die plaats vonden op het stratencircuit van "Targa Florio". Het "Targa" model werd enorm populair bij andere autoproducenten nadat de voertuigeisen in de Verenigde Staten zouden worden aangescherpt in de jaren zeventig. Door het geboekte succes en de eisen - die zouden worden aangescherpt - kwam de type aanduiding "Targa" te staan voor de iconische dak constructie. Zoals u kunt verwachten legde Porsche al snel patent op de naam "Targa" zodat andere fabrikanten deze benaming niet konden gebruiken. De 911 Targa blijft een iconisch model, er is dan ook niets met dit model te vergelijken. In de begin jaren van de Targa werd deze geleverd met een achterruit van plastic, gecombineerd met een stoffen kap. Later is deze vervangen door de welbekende glazen achteruit. Hierdoor is het rijgedrag verbeterd en is het ook iets stiller binnenin tijdens het rijden. Het rijgedrag van de Porsche 911 Targa is geweldig speels. Op een bochtige weg voelt de Targa zich uitstekend thuis, net als iedere andere Porsche uit deze modelreeks. Hoe krapper de bochten, des te meer plezier u beleeft. Het insturen voelt heel licht en de tractie is geweldig.

Met trots presenteren wij deze volledig matching numbers, Porsche 911T 2.2 Targa. Deze 911T werd afgeleverd in het najaar van 1970, om precies te zijn op 15-09-1970. Een ware klassieker wat ons betreft. Deze Porsche 911T is afkomstig van een liefhebbende eigenaar uit België. De vorige eigenaar heeft in het jaar 2014 de carrosserie laten restaureren. Hierbij heeft de eigenaar de keuze gemaakt om de kleur te wijzigen van het "Condagrün" naar de prachtige - door Porsche ontwikkelde - kleur "Signalorange". Nadat de eigenaar de carrosserie heeft aangepakt heeft hij de 911T technisch aangepakt. U kunt hierbij denken aan het afstellen van de ontsteking, vervangen van de startmotor, het na lopen van de kleppen/tuimelaars, schokdempers achter vervangen, vele pakkingen vervangen, het reinigen van de carburateurs en alle filters vervangen. Terug te lezen op de bijgeleverde "Porsche Geburtsurkunde" - het officiële geboortecertificaat - is dat dit exemplaar origineel af-fabriek geleverd is met een leuk aantal opties. Deze Porsche 911T Targa werd geleverd met bijpassende 15 inch "Fuchs" velgen, 2-staps verwarmbare achterruit en de "M470 Comfort austattung" (in volksmond S pakket). Dit laatste is een optiepakket van de in goud uitgevoerde letters op de achterklep, velours vloermatten, aluminium instaplijsten, chromen dorpellijsten, 911S rubberen lijsten op de bumpers en onder de deuren en 911S tellers/instrumenten. Naast de nodige cosmetische upgrades, is de 911T ook voorzien van de optionele 901 5 versnellingsbak. Deze versnellingsbak zorgt niet alleen voor een zuiniger rijgedrag maar ook een hogere topsnelheid. Bent u net zo enthousiast als ons en opzoek naar een leuke rijdersauto? Dan is dit exemplaar absoluut uw auto. Wij nodigen u dan ook graag uit bij ons in Katwijk om hem in het echt te komen beleven, de koffie staat voor u klaar.

"Wij kopen ook graag uw Porsche 911! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar bijzondere auto's. Om direct te kopen of op basis van consignatie, waar u zich het prettigst bij voelt"

×