COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Renault Alpine te koop

V6 Turbo D501 with ABS

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

180.825 km

Vermogen

200 / 147

Prijs

€19.950,-

Merk

Renault

Model

Alpine

KM stand

180.825 km

Datum eerste toelating

23-10-1987

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

ROOD

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Renault Alpine?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Renault Alpine te kopen?

Schade: schadevrij

Een Franse klassieker van hoog niveau, dat is de Renault Alpine V6 Turbo! Dit zeer bijzondere exemplaar heeft in het verleden al in Nederland gereden en komt met een omvangrijke onderhoudshistorie. Lees snel verder voor alle details…

De Renault Alpine GTA, waarbij GTA staat voor 'Grand Tourisme Alpine' en diens opvolger, de A610 werden beiden onder de auspiciën van Renault gebouwd tussen eind 1984 en medio 1995.
De eerste serie uit de GTA-reeks werd in 1985 gepresenteerd tijdens de AutoRAI in Amsterdam en was qua ontwerp een evolutie van diens voorganger, de Alpine A310.
De afkorting GTA was eigenlijk alleen voor intern gebruik bedacht, maar vanwege merkrechten op de naam Alpine in Engeland werden de modellen daar als Renault GTA verkocht.
Voor de Alpine V6 GT en V6 Turbo geldt dat deze qua ontwikkeling niet langer gebaseerd waren op raceauto's, maar louter bedoeld waren als sportwagens voor normaal gebruik.
Het bijzondere ontwerp is van de hand van meesterontwerper Robert Opron, die bijvoorbeeld ook tekende voor de Citroën GS, de CX en de fameuze SM.
Het nieuwe model V6 GT werd ten opzichte van de A310 langer en breder en kreeg daarbij een aantal moderne ontwerpkenmerken zoals volledig geïntegreerde bumpers en een driehoekige C-stijl voorzien van een grote ruit.
De V6 GT was voorzien van een 2.9 liter grote V6 met 160 pk die identiek was aan de motor in de Renault 25. Met een door glasvezel versterkte kunststof carrosserie was de Alpine lichter en sneller dan diens grote rivaal, de Porsche 944.
Het is echter pas vanaf najaar 1985 dat de verkopen van de Alpine sterk verbeteren door de introductie van de V6 Turbo. Deze kreeg de beschikking over een 2.5 liter grote V6 voorzien van turbocompressor die voor maar liefst 200 pk zorgde. Omdat Renault Alpine onder haar hoede had genomen werd de eerste serie Alpine-modellen voorzien van een Renault embleem, maar in 1989 veranderde dat toen het Alpine logo gemonteerd werd tezamen met een grote Alpine-tekst tussen de achterlichten.
De V6 Turbo evolueerde in 1991 door in diens opvolger, de A610 die vervolgens nog tot omstreeks 1995 in productie zou blijven.

Na deze korte geschiedenisles zouden wij u graag mee willen nemen naar de hier door ons aangeboden Renault Alpine V6 Turbo.
Deze Alpine werd op 23 oktober 1987 voor het eerst geregistreerd in Duitsland en vond in 1998 diens weg naar Nederland.
Het rood staat de auto fantastisch en combineert prachtig met het antraciet kleurige stoffen interieur. De 2.5 liter grote V6 met turbo geeft de slechts 1.200 kg zware Alpine letterlijk vleugels en zorgt voor een lang aanhoudende duw in de rug wanneer de motor zich in zijn optimale toerenbereik bevind, hierbij bijgestaan door een heerlijk motorgeluid!
Bij de Alpine is een groot deel van de historie aanwezig waaruit blijkt dat de vorige eigenaren er altijd voor hebben gezorgd. Het rode lakwerk glanst diep en is vrij van beschadigingen. De lichtmetalen wielen zijn bijzonder fraai en ook het interieur laat weinig sporen van gebruik zien.
Door de algehele staat van onderhoud en het zo karakteristieke uiterlijk zijn wij er van overtuigd een zeer bijzondere Alpine te kunnen aanbieden, klaar voor de liefhebbende nieuwe eigenaar!

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

"Wij kopen ook graag uw Renault Alpine of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×