Trabant 1.1 LAST EDITION 444 te koop

keer bekeken

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

6.817 km

Vermogen

41 / 30

Prijs

€14.950,-

Merk

Trabant

Model

1.1

KM stand

6.817 km

Datum eerste toelating

01-07-1991

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

WIT

Aantal versnellingen

Onbekend

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Trabant 1.1?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Trabant 1.1 LAST EDITION 444 te kopen?

Schade: schadevrij

Dit is toch wel heel uniek! Trabant is de bijzondere merknaam van een serie modellen uit de voormalige Oost Duitse autofabriek VEB Sachsenring Automobilwerk Zwickau in Zwickau. Een heel bijzondere naam als u het aan ons vraagt, de naam is in 1957 gekozen na een prijsvraag nadat de auto eerst slechts onder zijn typeaanduiding verkocht werd. De naam is bijzonder erg toepasselijk: enerzijds betekent het zoveel als 'begeleider' of 'maatje': Veel mensen beschouwden hun Trabant als deel van hun familie. Anderzijds verwijst de naam naar Erdtrabant, oftewel satelliet. De auto moest tonen dat de DDR meeging in de technologische vooruitgang die in 1957 in de Sovjet-Unie de eerste satelliet leverde. De Trabant 1.1 is het aller laatste model van de Trabant-serie, geproduceerd door VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau, vanaf 1990 Sachsenring Automobilwerke GmbH. Na een kostenexplosie bij de voorbereidingen van de nieuwe motor bleef nog maar weinig geld over voor vernieuwing van het model. De carrosserie van een prototype dat aanvankelijk de voorkeur had werd verworpen. In plaats daarvan werd de gemoderniseerde techniek verborgen onder het slechts in details gewijzigde uiterlijk van de Trabant 601: zo kreeg de Trabant 1.1 een nieuwe stalen motorkap, een nieuwe grille, kunststof bumpers, nieuwe achterlichten en een tankvulopening rechts achter. Op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn de versterkte voorzijde voor inbouw van de relatief zware motor en de schijfremmen.
In 1995 werden nog 444 Trabant 1.1 Universal als zogenaamde "Last Edition" aangeboden, die oorspronkelijk reeds aan Turkije geleverd waren, daar echter vanwege het faillissement van de importeur in de douanehaven van Mersin stonden opgeslagen en hun eindbestemming nooit bereikten. Ook deze verkoop was niet succesvol en uiteindelijk werd de laatste Trabant van deze serie aan Udo Lindenberg overgedragen, die hem gebruikte voor promotie van zijn musical Hinterm Horizont.

Zoals u wellicht al kan aanvoelen is de prachtige Trabant die wij aanbieden dan ook 1 vaan de 444 die naar Turkije is getransporteerd. Vandaar dat er maar 6.000 originele kilometers op staan. Alle 444 Trabants hebben hier een behoorlijke tijd gestaan, in 2013 vond dit prachtige exemplaar zijn weg naar Nederland. Om bovenstaande reden zal u begrijpen dat zowel het interieur, het exterieur en de carrosserie in nieuwstaat zijn. De auto is na 2013 warm gestald in een collectie. Kwetsbare gedeeltes zijn in het vet gezet om veroudering tegen te gaan. Kortom, in optimale conditie gehouden van mensen wie er verstand van hebben. Wij worden hier heel enthousiast van, het is een stukje geschiedenis wat wij hier in onze showroom hebben staan. Daarnaast moeten wij erkennen dat het verbazingwekkend goed rijdt, een wereld van verschil als we het vergelijken met de voorgaande motor. En natuurlijk schattig in zijn uitvoering, het witte exterieur in combinatie met de leather-look bruine bekleding. Uniek in zijn soort.
Ik hoop dat u ons enthousiasme kan voelen. Wordt u nou net zo enthousiast? Wij nodigen u graag uit bij ons in Katwijk om deze Trabant in het echt te komen beleven, de koffie staat klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

"Wij kopen ook graag uw Trabant 1.1 of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"