Triumph TR6 te koop

In Royal Blue | Fully restored | Overdrive

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

500 km

Vermogen

105 / 77

Prijs

€39.950,-

Merk

Triumph

Model

TR6

KM stand

500 km

Datum eerste toelating

01-07-1970

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

ROYAL BLUE

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Triumph TR6?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Triumph TR6 te kopen?

"Het rijden in een Triumph TR6 is een unieke ervaring. De auto, gebouwd tussen 1968 en 1976, is een ware klassieker met een krachtige zes-cilinder motor en een karakteristiek design. Bij het instappen voel je meteen de sfeer uit de jaren '60 en '70 en de auto nodigt je uit om te gaan rijden. Het rijden in de TR6 is een sensatie, de auto reageert snel en responsief op het gaspedaal en het uitzicht is fantastisch door het lage en brede dashboard. Bovendien maakt het geluid van de motor het rijden nog intenser. Of je nu op de snelweg cruist of door de bochtige wegen rijdt, de Triumph TR6 zorgt voor een onvergetelijke rit. Het is een auto die liefhebbers van klassieke auto's en liefhebbers van rijplezier samenbrengt. Rijden in een Triumph TR6 is niet alleen een reis naar je bestemming, maar een reis terug in de tijd."

Triumph is een beroemd Brits automerk met een rijke en interessante geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in 1885 en begon als fabrikant van fietsen. Na verloop van tijd ging het bedrijf over op de productie van auto's en werd het beroemd om zijn sportieve en iconische modellen. De geschiedenis van Triumph omvat enkele van de meest populaire en begeerde klassieke auto's, waaronder de Spitfire, TR6 en Stag. Het merk speelde ook een belangrijke rol in de motorsport, met raceauto's die uitblonken in competities over de hele wereld. Hoewel Triumph in de jaren '70 werd getroffen door financiële problemen, werd het merk overgenomen door Rover en ging het verder als een bekend en geliefd automerk. Helaas werd het bedrijf in 1984 stilgelegd, maar de herinnering aan Triumph blijft levendig en het merk is nog steeds zeer geliefd bij liefhebbers van klassieke auto's. Vandaag de dag is de geschiedenis van Triumph een belangrijk onderdeel van de Britse automobiele geschiedenis en blijft het een bron van trots voor de Britse automotive industrie.

De hoeveelheid documentatie die bij dit exemplaar zit is niet in één tekst samen te vatten zoveel. Enfin, we beginnen gewoon bij het begin. Pagina 1 betreft het "British Motor Industry Heritage Trust" ook wel "geboortecertificaat" van de auto. Af te lezen is dat het een TR6 gebouwd is in de zomer van het jaar 1970, op 01-07-1970 om precies te zijn. Dit was ook het jaar dat Paul McCartney besloot om aan zijn solocarrière te beginnen en zo kwam er een einde aan een hoofdstuk uit de muziekgeschiedenis, The Beatles. Dat ter zijde. Verder af te lezen op het certificaat is dat het een originele LHD betreft met als bestemming Noord Amerika. Na jarenlang rond gereden te hebben op Long Beach in Californië vond de TR6 in 2019 zijn weg naar Nederland om onderdeel van een droom te worden van de vorige eigenaar. De droom om een TR6 volledig te restaureren naar nieuwstaat. Om een heel lang verhaal kort samen te vatten: dat is gelukt. Voor ons staat een TR6 zo mooi als dat wij hem nog nooit gezien hebben. Om over de gekozen kleurencombinatie nog maar niet te spreken. Het exterieur uitgevoerd in de Triumph kleur "Royal Blue" in combinatie met het bruine lederen interieur is oogverblindend mooi. Bijna zonde om ermee te gaan rijden, echter, gun het uzelf. Wij nodigen u graag uit om deze auto bij ons te komen beleven, woorden schieten tekort. En de map vol met documentatie is niet in een tekst samen te vatten. Alles is aanwezig, van geboorte tot eind restauratie.

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.