Triumph TR6 te koop

Rally prepared

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

41.425 km

Vermogen

0 /

Prijs

€28.950,-

Merk

Triumph

Model

TR6

KM stand

41.425 km

Datum eerste toelating

28-02-1972

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

GEEL

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Triumph TR6?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Triumph TR6 te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Een klassieker van formaat en in deze uitmonstering duidelijk onderscheidend van andere exemplaren, dat is deze prachtige Triumph TR6 uit 1972!

De Triumph TR6 werd geïntroduceerd in januari 1969 en gold als opvolger van de TR5. Voorzien van hetzelfde chassis, motor, versnellingsbak en diverse carrosseriedelen kreeg de TR6 een door Karmann in Duitsland nieuw ontworpen front en achterzijde. De zogeheten ´Kammback´ achterzijde zou volgens de overlevering ooit het idee geweest zijn van Michelotti.
Gelijktijdig met de optische aanpassingen werd er door Triumph zelf een nieuwe hardtop ontworpen.
Alle ooit tussen 1969 en 1976 gebouwde TR6-modellen waren voorzien van dezelfde 2.5 liter zescilinder-lijn voorzien van mechanische Lucas brandstofinspuiting voor de Europese markten terwijl de exemplaren zoals bedoeld voor de Amerikaanse markt voorzien werden van carburateurs.
De zogenoemde 'home-market' modellen hadden een vermogen van 150 pk, terwijl de voor de Amerikaanse markt bestemde modellen met carburateurs en een lagere compressieverhouding een vermogen hadden van 104 pk.
De TR6 beschikte over een handgeschakelde vierversnellingsbak waaraan optioneel een elektronische overdrive bedienbaar middels een schakelaar kon worden toegevoegd.
Andere kenmerken van de TR6 waren onder meer onafhankelijke wielophanging achter, tandheugelbesturing, 15 inch wielen voorzien van asymmetrische Michelin 'XAS' banden, tapijt in het interieur en in de kofferbak, kuipstoelen en een uitgebreid instrumentenpaneel.
Voor beschikte de TR6 over schijfremmen terwijl de achterzijde voorzien was van trommelremmen. Als extra af-fabriek opties kon worden gekozen voor een stabilisatorstang achter en een limited slip differentieel.
Volgens het beroemde Autocar in Engeland kon de Europese versie van de TR6 voorzien van Lucas brandstofinspuiting in 8,2 seconden van 0-60 mijl per uur (96 km/h) sprinten en haalde deze een topsnelheid van 190 km/h.
Met een totale productie van 91.850 stuks is de TR6 het meest succesvolle model uit de TR-serie waarbij kan worden opgemerkt dat maar liefst 83.480 exemplaren direct geëxporteerd werden. Slechts 8.370 exemplaren waren daarmee uiteindelijk bestemd voor de Engelse markt.

Na bovenbeschreven - korte - geschiedenisles nemen wij u graag mee naar onze TR6. Afkomstig uit Amerika en nieuw geleverd in februari 1972 vond dit prachtige exemplaar al in het voorjaar van 1993 diens weg naar Nederland.
Uitgevoerd in de prachtige kleur 'Saffron Yellow' die fraai combineert met de donkerblauw lederen bekleding heeft deze TR6 een geweldige uitstraling, temeer daar de voorbumper verwijderd is en hiervoor in de plaats 4 mistlampen zijn teruggekomen.
Dit exemplaar is los van de extra verlichting rally geprepareerd en voorzien van zaken als 4-punts gordels, een rolbeugel, een ander uitlaatsysteem en een motor welke naar verluid meer dan 160 pk levert. Deze motor overigens, de welbekende 2.5 liter zescilinder-lijn klinkt werkelijk fenomenaal en presteert ook fantastisch. Schakelen gaat trefzeker en maken het rijden, tezamen met vele andere technische verbeteringen en wijzigingen echt tot een ware beleving.
Los van de techniek en de geweldige rijkwaliteiten verkeert deze TR6 in prachtige toestand. Het lakwerk is fraai, de passingen van de carrosserie strak en ook het interieur is up-to-date onderhouden. Naar wens van de nieuwe eigenaar kan de TR6 worden geleverd met speciale racestoelen en is deze ook al voorzien van een extra brandstoftank. Klaar voor vele sportieve kilometers!

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze specialist, Sjoerd Knotter.
Graag tot ziens in onze showroom in Katwijk aan Zee!

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.