COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Volkswagen T1 te koop

(Typ2) Pritsche Transporter as Pick-up

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

30.561 km

Vermogen

44 / 32

Prijs

€34.950,-

Merk

Volkswagen

Model

T1

KM stand

30.561 km

Datum eerste toelating

10-04-1962

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Pick-Up

Kleur

GREEN/WHITE

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Volkswagen T1?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Volkswagen T1 te kopen?

Schade: schadevrij

Stap in de Volkswagen T1 en laat je meevoeren op een reis terug in de tijd. Het geluid van de motor is zachtjes pruttelend, en het stuur voelt solide in je handen. Het interieur is eenvoudig maar charmant, met zijn iconische ronde snelheidsmeter en klassieke stoffen bekleding. Terwijl je de motor start en de versnellingspook in de eerste versnelling zet, voel je de kracht van de motor onder je voeten. Je laat de koppeling los en de bus begint langzaam te rollen. Je hoort het zachte gekreun van de vering terwijl je over het wegdek hobbelend voortbeweegt. Onderweg zie je mensen naar je kijken en glimlachen terwijl ze de klassieke VW-bus bewonderen. Je voelt je trots en nostalgisch tegelijk terwijl je verder rijdt, genietend van het gevoel van vrijheid en avontuur dat de T1 met zich meebrengt.

De geschiedenis van Volkswagen begint in 1937, toen de Duitse overheid besloot om een nieuw automerk te creëren dat betaalbaar en geschikt was voor de gewone man. Het bedrijf kreeg de naam Volkswagen, wat in het Duits 'volksauto' betekent. Ferdinand Porsche werd aangesteld als hoofdingenieur en hij ontwierp de eerste Volkswagen, die bekend werd als de Kever. De Kever werd geïntroduceerd in 1938 en was een doorslaand succes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de fabrieken van Volkswagen gebruikt voor de productie van militaire voertuigen, maar na de oorlog werd de productie van de Kever hervat.

In 1947 exporteert Volkswagen de eerste kevers, in dit geval naar importeur Ben Pon uit Nederland. Het is niet toevallig dat Ben Pon vaker langskomt, en tijdens een bezoek in 1948 een Kever onderstel ziet met een werkbakje erbovenop. Het werkvolk gebruikt het handige wagentje voor allerhande transporten in de fabriek. Dit originele wagentje is thans nog te bekijken in het Volkswagen museum! Ben Pon is geïnspireerd door het wagentje en schetst zelf een praktisch busje op een Kever onderstel. Nieuwe directeur Nordhoff van Volkswagen is bereid naar het model te kijken en in 1948 startten de ontwikkelingen. In twee jaren tijd wordt de eerste schets uitgewerkt tot een volledig nieuw voertuig. De bodem van de kever bleek niet sterk genoeg, en er wordt een speciaal ladder chassis voor het busje ontwikkeld. Er komt een iets andere motor in het busje, maar verder zijn veel onderdelen gelijk aan de kever. Na de kever (type 1) introduceert Volkswagen in 1950 het busje als een stationwagen (type 2). De eerste twee gebouwde busjes verlaten op 8 maart 1950 de fabriek en werden geleverd aan de Keulse VW-dealer Fleischhauer.

Het model T1, ook wel bekend als de Volkswagen Type 2 of Transporter, werd in 1950 geïntroduceerd en was een van de meest iconische auto's van de jaren '50 en '60. Het werd vaak liefkozend aangeduid als de "hippiebus" vanwege zijn populariteit onder de hippiecultuur van die tijd. De T1 was een busje met een kenmerkende ronde vorm en een platte neus. Het had een kleine motor die zich achterin de auto bevond, wat zorgde voor een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte. Het interieur van de T1 was eenvoudig, maar functioneel. Het had zitplaatsen voor maximaal negen personen en kon worden omgebouwd tot een kleine camper. Een van de redenen waarom de T1 zo populair was, was vanwege zijn veelzijdigheid. Het busje werd vaak gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals het vervoeren van goederen of als werkbusje voor bouwbedrijven. Maar het werd ook veel gebruikt als gezinsauto en als vervoermiddel voor surfers en andere buitenliefhebbers.

Het door ons aangeboden betreft een pick-up versie. De officiële benaming betreft "T1 Pritsche". Geproduceerd in de zomer van 1962, op 10-04-1962 om precies te zijn. Het betreft dus een van origine in Duitsland geproduceerd exemplaar, welke vandaag de dag meer geliefd zijn. De laatste liefhebbende eigenaar van wie wij deze T1 hebben mogen kopen, heeft de bus in 2016 geïmporteerd om deze vervolgens in zijn geheel te restaureren. Wanneer de restauratie volledig voltooid was heeft de VW op 27-07-2018 een Nederlands kenteken gekregen. Een leuk detail is dat er een historisch kenteken op de bus is afgegeven om de historische look te behouden. Op wat technische verbeteringen na verkeert dit exemplaar in originele staat. Zowel het interieur als het exterieur zijn erg netjes. En door de verbeterde motor zo betrouwbaar als een moderne auto. Perfect geschikt als promotieauto, reclameauto of natuurlijk gewoon als bedrijfsbus. Bent u in de markt voor een T1? Dan moet u deze gezien hebben, gun het uzelf. Deze T1 is één en al positiviteit.

"Wij kopen ook graag uw Volkswagen T1! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar bijzondere auto's. Om direct te kopen of op basis van consignatie, waar u zich het prettigst bij voelt"

×