Volvo 940 te koop

Estate 2.3i Turbo Automaat

Transmissie

Automaat

Tellerstand

195.566 km

Vermogen

135 / 99

Prijs

€14.950,-

Merk

Volvo

Model

940

KM stand

195.566 km

Datum eerste toelating

26-07-1995

Transmissie

Automaat

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Stationwagon

Kleur

GROEN

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Volvo 940?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Volvo 940 te kopen?

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Ter aanvulling op onze nog groeiende collectie van Volvomodellen, waarover later meer is deze prachtige 940 2.3 Turbo Estate de laatste toevoeging. Afkomstig uit 1995 en gespoten in een prachtige diepdonkergroene metallic lakkleur verkeert deze 940 met 195.576 km in perfecte staat…

De Volvo 900-serie was vanaf 1990 de opvolger van de uitgaande 700-serie en tevens de laatste serie van de klassieke, zo hoekig vormgegeven en achterwielaangedreven Volvomodellen.
De 940 was het basismodel van de reeks en leunde sterk op de uitgaande 740-serie. Voorzien van viercilinder benzinemotoren met een inhoud van 2- of 2.3 liter inhoud of een van Volkswagen afkomstige 2.4 liter grote zescilinder dieselmotor, allemaal naar keuze met- of zonder turbo was er een ruim aanbod aan motoren.
Los van de 940 en de hierin beschikbare motoren was er een topmodel in de vorm van de 960, welke voorzien was van een naar keuze 2.5- of 3.0 liter grote zescilinder-lijn benzinemotor. De 2.5 liter zescilinder kwam overigens pas vanaf 1994 op de markt.
Los van de motorisering was de 960 ook voorzien van een ander dashboard en een veel luxer interieur en waren ook de rij-eigenschappen van een veel hoger niveau.
Voor de laatste twee bouwjaren evalueerde de 960 door in de S90- en V90 reeks waarbij met name de meer afgeronde vormen deze duidelijk onderscheidden van de reguliere 960-modellen.

De hier door ons aangeboden 940 Estate is afkomstig uit juli 1995 en werd nieuw geleverd in Duitsland. Voorzien van de zeer soepele 2.3 liter grote 'light pressure turbo' motor met 135 pk en 230 Nm gekoppeld aan de fijn schakelende 4-traps automaat is dit een zeer goed rijdende 940.
De prachtige en diepdonkergroene metallic lakkleur staat de auto fantastisch en laat de originele en 15" lichtmetalen wielen mooi tot haar recht komen.
Het interieur, uitgevoerd in donkergrijze stof is ook na iets meer dan 195.000 kilometer nog in perfecte staat en weinig sporen van gebruik zien. Zaken als werkende airconditioning, elektrische ramen voor en elektrisch bedienbare buitenspiegels zijn allemaal aanwezig en dragen bij aan het comfortabele karakter van de 940.
Wij vonden dit exemplaar in Duitsland waar de liefhebbende eigenaar er alleen afscheid van wilde nemen wanneer wij de belofte zouden doen weer een echte liefhebber voor de auto te vinden…
Wij leveren de Volvo inclusief nieuw en Nederlands kenteken, nieuwe APK-keuring en technische controle.

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.