COLLECTIE           GRAND OPENING ’23

Volvo Amazon te koop

P-131

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

92.450 km

Vermogen

75 / 55

Prijs

€13.950,-

Merk

Volvo

Model

Amazon

KM stand

92.450 km

Datum eerste toelating

27-11-1969

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

GROEN

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Volvo Amazon?"

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Volvo Amazon te kopen?

Schade: schadevrij

Ontdek de tijdloze pracht van de Volvo Amazon 131 bij HooG Selections

Bent u op zoek naar een stukje autogeschiedenis dat tot leven komt zodra u het stuur vastgrijpt? Zoek niet verder, want bij HooG Selections hebben we een interessante klassieker : de Volvo Amazon 131, die op 15 oktober 1999 zijn weg vond naar Nederland. Stap binnen in een wereld van elegantie en prestaties, waar elke rit een reis terug in de tijd is.

Een historische aanwinst - de eerste rit

Deze verfijnde Volvo Amazon, met zijn oorspronkelijke verschijning, roept een gevoel van nostalgie op. De eerste eigenaar mocht dit juweeltje ophalen bij de dealer op 27 november 1969. De diepgroene kleur, die een vleugje doet denken aan het legendarische racing green, ademt karakter en stijl. Kom gerust langs bij onze showroom om dit kunstwerk op wielen van dichtbij te aanschouwen.

Technische excellentie - een rijervaring als geen ander

De tweedeurs uitvoering van de Volvo Amazon is van nature al een sportieve verschijning. Maar deze specifieke Amazon is eigenlijk nog leuker. Met een solide basis en technische uitstekende staat, straalt hij een kracht uit die zowel voelbaar als zichtbaar is. De zorgvuldige ( gedocumenteerde ) revisie van de motor en andere essentiële componenten verzekert u van nog vele jaren rijplezier.

Een sieraad met karakter - een unieke patina

Terwijl de mechanische perfectie van deze Amazon een verhaal van duurzaamheid vertelt, heeft de lak een eigen karakter ontwikkeld. Hoewel niet helemaal in lijn met de mechanica, biedt dit juist een unieke charme. De subtiele patina op de carrosserie voegt een gevoel van geschiedenis en karakter toe aan deze tijdloze klassieker.

Stap in de tijdloze schoonheid - de sedan erfenis van Volvo

De Volvo Amazon is het resultaat van decennia aan evolutie binnen de sedanlijn van Volvo. Vanaf de PV650 in de jaren '30 tot de PV51 die tot 1945 werd vervaardigd, legde Volvo de basis voor wat uiteindelijk de Amazon-lijn zou worden. Met de geboorte van de 120 en de 130 in de jaren '50, vond Volvo een perfecte balans tussen stijl en betrouwbaarheid. De productie van deze iconische Amazons ging door tot 1971, en wij geloven dat ze tot op de dag van vandaag de beste klassieke Volvo's zijn.

Bij HooG Selections helpen we u graag uw autodroom te verwezenlijken. Kom langs en ontdek de schoonheid en geschiedenis van de Volvo Amazon 131. Uw reis door de tijd begint hier.

"Wij kopen ook graag uw Volvo Amazon of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"

×