Volvo TP21 te koop

"Sugga" 1 of 724

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

44.871 km

Vermogen

90 / 66

Prijs

€44.950,-

Merk

Volvo

Model

TP21

KM stand

44.871 km

Datum eerste toelating

28-02-1956

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Terreinwagen

Kleur

GROEN

Btw marge

Marge

Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Volvo TP21?

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

Bent u van plan een Volvo TP21 te kopen?

De Volvo Sugga is een legendarische auto die geproduceerd werd tussen 1944 en 1958 en die tot op de dag van vandaag zeer gewild is onder verzamelaars van klassieke auto's. Het model is ontworpen als militaire voertuig en werd oorspronkelijk gebruikt door de Zweedse strijdkrachten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Sugga, ook wel bekend als de TP-21 was een van de eerste voertuigen van Volvo die specifiek ontworpen was voor militaire doeleinden. Het model had een krachtige 6-cilinder motor en had een laadvermogen van meer dan 1 ton, waardoor het ideaal was voor het vervoeren van zware lasten en militair materieel. In de jaren na de oorlog werd de Sugga ook gebruikt als limousine en staatswagen voor belangrijke Zweedse functionarissen en hoogwaardigheidsbekleders. Het model was ook populair onder Zweedse taxibedrijven vanwege zijn robuuste constructie en hoge betrouwbaarheid.

De Sugga had een zeer herkenbaar uiterlijk met zijn bolle voorruit en grote, vierkante carrosserie. Het interieur was ruim en comfortabel en had vele luxe functies voor die tijd, waaronder verwarming, lederen bekleding en een radio. Tegenwoordig is de Sugga een zeldzame en gewilde klassieke auto die bewonderd wordt door autoliefhebbers over de hele wereld. Het model wordt vaak gezien als een symbool van Zweeds vakmanschap en design en is een van de belangrijkste iconen uit de geschiedenis van Volvo.

Kortom, de Volvo Sugga is een legendarische auto die zijn oorsprong vond als militair voertuig en later uitgroeide tot een populaire limousine en taxi. Het model heeft een zeer herkenbaar uiterlijk en biedt een uitstekende combinatie van kracht, comfort en betrouwbaarheid. De Sugga blijft dan ook een waardevolle toevoeging aan de geschiedenis van Volvo en een geliefde klassieker onder autoliefhebbers over de hele wereld.

Dit exemplaar van de Sugga TP-21 betreft zo'n exemplaar voor militaire doeleinden, een radiowagen van het Zweedse leger. Het zal een van de betere exemplaren ter wereld te koop zijn daar deze in de jaren '90 volledig gerestaureerd is. Na restauratie heeft deze enkel deel uitgemaakt van privécollecties in Canada, Texas en Zweden. Ook is deze verschenen in een publicatie uit de VS en genoemd in een bekend Nederlands tijdschrift. Om dit exemplaar op waarde te schatten nodigen wij u graag uit bij ons in Katwijk om hem te komen inspecteren en beleven, want dat is het; een beleving.

- WE WOULD LOVE TO SHOW YOU -

More of our collection

CONTACT

Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.