Volvo oldtimers

"Het karakter van een oldtimer draagt bij aan het authentieke gevoel van autorijden"

Volvo oldtimers bij HooG Selections

Volvo, wat in het Latijn “Ik rol” betekent, staat sinds 1927 bekend om de betrouwbaarheid, veiligheid en in zekere zin: innovatie. Opgericht door Gustav Larson en Assar Gabrielsson, heeft Volvo zichzelf gevestigd als een vooraanstaand merk in de autowereld. Het merk begon met de productie van de ÖV4, een robuuste en betrouwbare auto, en evolueerde door de jaren heen met verschillende iconische modellen die een blijvende indruk hebben achtergelaten in de autowereld. Dit blog gaat dieper in op de wereld van Volvo oldtimers, en verkent enkele van de meest populaire modellen en het verhaal achter de beroemde ‘Volvo Kattenrug‘. 

Tevens vindt u onderaan deze pagina een live weergave van Volvo oldtimers uit onze collectie. Indien wij geen oldtimer van dit merk beschikbaar hebben, kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u op de hoogte houden van nieuwe modellen in onze collectie per e-mail of telefoon!

Diesel

Diesel Waardenburg

Verkoopadviseur

image00001 (2)

Populairste volvo modellen

De ‘Volvo Amazon‘, geïntroduceerd in 1956, is een van de meest gedenkwaardige modellen in de geschiedenis van Volvo. Dit model, opvolger van de beroemde PV444 of ‘Kattenrug’, vertegenwoordigt de essentie van Volvo’s toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. Met meer dan 650.000 verkochte exemplaren was de Amazon een verkoopsucces dat de standaard zette voor toekomstige generaties Volvo’s. Iets waarvan we ons af kunnen vragen of dit hedendaags nog steeds haar vruchten afwerpt…

De PV444 zelf, bekend om zijn ‘Kattenrug’-design, was een bijzonder model dat bijdroeg aan Volvo’s reputatie als producent van robuuste en betrouwbare auto’s. Andere opmerkelijke modellen zoals de 200-serie, met het topmodel 262C, en de 700-serie met de robuuste 740, tonen de veelzijdigheid en innovatieve geest van Volvo uit die tijd. Deze series benadrukken Volvo’s vermogen om trouw te blijven aan hun kernwaarden van veiligheid en betrouwbaarheid. Elk van deze modellen heeft op zijn eigen manier bijgedragen aan de rijke geschiedenis van Volvo en blijft tot op de dag van vandaag geliefd bij oldtimerfanaten.

Kattenrug: De Iconische Volvo Oldtimer

De ‘Volvo Kattenrug‘, officieel bekend als de Volvo PV444, is een van de meest iconische modellen in de geschiedenis van Volvo. Uitgebracht in 1944, viel de PV444 op door zijn innovatieve ontwerp en geavanceerde veiligheidskenmerken. Met zijn zelfdragend koetswerk, gelaagde voorruit en veilige kooiconstructie, zette de PV444 nieuwe standaarden in auto-ontwerp en -veiligheid.

Het model werd een enorm succes in Scandinavië en vond zijn weg naar de Verenigde Staten in de jaren ’50, waar het een reputatie opbouwde voor zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. De naam ‘Kattenrug’ verwijst naar het unieke, afgeronde achterontwerp van de auto. Een kenmerk dat bijdroeg aan zijn charme en herkenbaarheid. De PV444 blijft tot op de dag van vandaag een geliefd model onder oldtimerliefhebbers en is een levend bewijs van Volvo’s erfgoed in auto-innovatie.

STUK VOOR STUK OP KWALITEIT GESELECTEERD

Onze Volvo collectie