MG B 1.8 LHD Totall restoration te koop

keer bekeken

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

64.477 km

Vermogen

63 / 46

Prijs

€19.950,-

Merk

MG

Model

B

KM stand

64.477 km

Datum eerste toelating

29-06-1975

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

SIGNAL RED

Aantal versnellingen

4

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw MG B?"

Bent u van plan een MG B 1.8 LHD Totall restoration te kopen?

Een MGB rubber bumper in uitzonderlijke conditie

Deze MGB Rubber Bumper uit 1975 is werkelijk een zeldzaamheid. Nooit eerder hebben we zo'n net exemplaar in onze showroom gehad. De eerste registratie van deze prachtige klassieker vond plaats op 29 juni 1975, en hij verkeert nog steeds in een uitzonderlijke staat. Het strakke lakwerk en de perfect aansluitende panelen verraden de liefde en toewijding waarmee deze auto door de jaren heen is verzorgd. Een MGB Rubber Bumper in zo'n onberispelijke staat kom je zelden tegen.

Een avontuur van Amerika naar Europa

Na 19 jaar de eindeloze wegen en beloftevolle landschappen van de "American Dream" verkend te hebben, maakte deze MGB begin 1994 de overtocht naar Europa. Zoals zovelen van zijn tijdgenoten, begon zijn tweede leven in Nederland. Na een zes weken durende reis over de Atlantische Oceaan, met de ruige zee en barre omstandigheden, kwam hij eindelijk aan in de haven van Rotterdam. Hier stond hij klaar voor een nieuw avontuur, in een heel andere wereld. Zijn Amerikaanse roots zouden voortleven in het Europese landschap, met de Nederlandse wegen als zijn nieuwe thuis.

Een grondige restauratie door een gepassioneerde vakman

Gedurende zijn eerste jaren in Nederland werd er volop van deze MGB genoten door zijn nieuwe eigenaar, een vakman in hart en nieren. Deze man werkte als plaatwerker bij een autoschadeherstelbedrijf, en nam de restauratie van zijn geliefde auto geheel in eigen handen. Het resultaat is verbluffend: van onder tot boven is deze MGB in een uitstekende staat. De deuren, motorkap en achterklep liggen zo perfect in de carrosserie dat het bijna lijkt alsof het uit de fabriek komt, of misschien zelfs wel beter. Het vakmanschap straalt ervan af en maakt deze MGB tot een uitzonderlijk nette klassieker.

De geschiedenis van de MGB en de rubber bumper

De MGB, geïntroduceerd in 1962, is misschien wel een van de meest iconische sportauto's uit de Britse autogeschiedenis. Gedurende zijn productieperiode onderging de MGB verschillende veranderingen, waarbij de meest in het oog springende aanpassing in 1974 kwam: de introductie van de rubberen bumpers. Dit werd gedaan om te voldoen aan de strengere veiligheidsvoorschriften in de Verenigde Staten, waar een aanzienlijk deel van de MGB's werd verkocht. De metalen chromen bumpers maakten plaats voor de stevigere, schokabsorberende rubberen exemplaren. Hoewel de puristen destijds misschien schrokken van deze verandering, hebben de rubber bumpers inmiddels hun eigen charme en uniekheid verworven, zeker bij de latere bouwjaren van de MGB.

Ervaar deze bijzondere MGB in onze showroom

Nu hebben wij het genoegen om deze prachtige MGB Rubber Bumper aan onze collectie toe te voegen, en hij staat te schitteren in onze showroom. Met zijn strakke afwerking, geweldige staat en bijzondere geschiedenis is hij klaar om door een nieuwe liefhebber bewonderd te worden. Maar woorden kunnen niet beschrijven wat je zult voelen wanneer je deze auto zelf ervaart. Wij nodigen u dan ook van harte uit om deze MGB in levenden lijve te komen bewonderen. Zet u achter het stuur, voel de soepelheid van de transmissie, en hoor het diepe, grommende geluid van de motor die de tijdloze charme van Britse sportwagens belichaamt.
Wanneer u instapt en het gaspedaal indrukt, verandert alles. De wind suist langs de open kap, en de wereld om je heen wordt een flitsende herinnering terwijl de MGB moeiteloos over de weg glijdt. Het gevoel van vrijheid en pure, ongeremde kracht is onmiskenbaar. De geur van leer, de directe respons van het stuur en het verleidelijke gegrom van de motor brengen je terug naar een tijd waarin rijden nog een avontuur was. Deze MGB is niet zomaar een klassieker, het is een levende legende, een meesterwerk op wielen dat je uitnodigt om de wegen opnieuw te verkennen.

6000 vierkante meter showroom, vol klassiekers

Bent u klaar om de wereld van MG te betreden? Onze showroom beslaat maar liefst 6000 vierkante meter, vol met meer dan 100 zorgvuldig geselecteerde klassiekers. Van iconische Britse sportwagens zoals deze MGB tot andere zeldzame parels uit de autogeschiedenis, bij ons vindt u het allemaal. Kom langs en laat u meevoeren naar een wereld waar stijl, techniek en passie samenkomen. Stapt u in de wereld van MG rijden? Bij ons kan het werkelijkheid worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

"Wij kopen ook graag uw MG B of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"