Ferrari Testarossa Rosso Corsa te koop

keer bekeken

Transmissie

Handgeschakeld

Tellerstand

13.275 km

Vermogen

390 / 287

Prijs

€169.950,-

Merk

Ferrari

Model

Testarossa

KM stand

13.275 km

Datum eerste toelating

29-01-1988

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupé

Kleur

ROSSO CORSA

Aantal versnellingen

5

Btw marge

Marge

"Zou ik u mogen begeleiden bij de aankoop van uw Ferrari Testarossa?"

Bent u van plan een Ferrari Testarossa Rosso Corsa te kopen?

Een Italiaanse legende in Rome

Op 29 januari 1988 rolde deze Ferrari Testarossa van de band, een icoon van Italiaanse autotechniek. Oorspronkelijk geleverd in Rome bij de prestigieuze dealer S.A.MO.CAR SpA, deze Testarossa belichaamt de Italiaanse passie en precisie. Rome, de stad van geschiedenis en cultuur, is ook een stad met een diepe connectie met Ferrari. De Mille Miglia, een beroemde historische race, heeft altijd een speciale plaats gehad voor Ferrari's, waarbij de auto's en de stad samenkomen in een symfonie van snelheid en stijl.
Onderhoud en geschiedenis

Deze Ferrari Testarossa heeft zijn onderhoud altijd laten verzorgen door Ferrari dealers, met de eerste twee beurten bij de originele dealer in Rome. Daarna is de auto naar Duitsland verhuisd, waar hij in 2016 een beurt kreeg bij Ferrari Fellbach. De kilometerstand is origineel en gecontroleerd, een zeldzaamheid in de wereld van klassieke auto's. Deze Testarossa rijdt als een droom en is klaar voor zijn volgende avontuur. De motor en versnellingsbak werken in perfecte harmonie, wat zorgt voor een ongeëvenaarde rijervaring.

De krachtige V12 motor

Onder de motorkap van de Testarossa schuilt een indrukwekkende 5-liter V12 motor. Dit meesterwerk van techniek levert een vermogen van 287 kW, gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie. De motor is niet alleen een krachtpatser, maar ook een kunstwerk, met een geschiedenis van prestaties en innovatie. Het geluid van de V12 is puur muziek voor autoliefhebbers, een symfonie van kracht en precisie.

Ontstaan en ontwerp

De Ferrari Testarossa werd ontworpen door Pininfarina en betekende letterlijk "rode kop" vanwege de rood geverfde kleppendeksels van de motor. In de jaren 80 was de Testarossa een geduchte tegenstander voor rivalen zoals de Lamborghini Countach en de Porsche 911. Ferrari's geschiedenis tot de jaren 90 is er een van voortdurende evolutie en prestatieverbetering, met de Testarossa als een van de meest iconische voorbeelden. Er werden 7177 Testarossa's gemaakt tussen 1984 en 1992.

Het icoon van de jaren 80

Voor velen is de Testarossa hét symbool van de jaren 80. Met zijn opvallende design en ongeëvenaarde prestaties, blijft het een van de meest bekende en geliefde Ferrari's ooit. Deze auto roept herinneringen op aan een tijdperk van glamour en snelheid, en blijft ook vandaag de dag een geliefd verzamelobject.

De beginjaren van Ferrari

Ferrari werd opgericht in 1939 door Enzo Ferrari, oorspronkelijk als een raceafdeling van Alfa Romeo, genaamd Auto Avio Costruzioni. Het duurde echter tot 1947 voordat de eerste Ferrari-badge op een auto verscheen, met de lancering van de Ferrari 125 S. Dit model werd aangedreven door een V12-motor, ontworpen door de geniale ingenieur Gioachino Colombo. Deze motor legde de basis voor de indrukwekkende serie van twaalfcilinder motoren die Ferrari in de decennia daarna zou produceren.

De evolutie van de V12 motor

De V12-motor werd snel het hart van Ferrari's identiteit. In de jaren 50 en 60 evolueerde deze motor continu om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren. Belangrijke modellen zoals de Ferrari 250 GTO, die in de vroege jaren 60 werd geïntroduceerd, illustreerden perfect hoe de V12-motoren van Ferrari niet alleen krachtig waren, maar ook betrouwbaar en veelzijdig, geschikt voor zowel racebanen als de weg.

250 GTO: de perfectie van de V12

De Ferrari 250 GTO, aangedreven door een 3.0-liter V12, werd een legende dankzij zijn overwinningen in races zoals de Tour de France en de 24 uur van Le Mans. Dit model toonde aan hoe Ferrari's V12-motoren konden presteren onder extreme omstandigheden, en het hielp de reputatie van Ferrari als topfabrikant van sportwagens te vestigen.

Technologische innovaties in de jaren 70

In de jaren 70 introduceerde Ferrari nieuwe technologieën en verbeteringen aan hun V12-motoren. Modellen zoals de Ferrari 365 GTB/4, bekend als de "Daytona", en de Ferrari 512 BB (Berlinetta Boxer) lieten zien hoe de V12-motoren steeds krachtiger en geavanceerder werden. De 365 GTB/4, met een 4.4-liter V12-motor, was een van de snelste auto's van zijn tijd en bevestigde Ferrari's positie als leider in de high-performance autowereld.

De Ferrari Testarossa: Een nieuwe mijlpaal

De introductie van de Ferrari Testarossa in 1984 markeerde een nieuwe mijlpaal in de evolutie van Ferrari's V12-motoren. De Testarossa was uitgerust met een 4.9-liter V12-motor, die 287 kW produceerde. Deze motor was een doorontwikkeling van de 512 BB-motor en introduceerde platte twaalfcilindertechnologie, die de auto een lagere zwaartepunt gaf en de handling verbeterde.

Ferrari in de jaren 80 en 90

Tijdens de jaren 80 en 90 bleef Ferrari innoveren en hun V12-motoren verfijnen. De Testarossa werd opgevolgd door modellen zoals de Ferrari 512 TR en de Ferrari F512 M, die beide verbeteringen in prestaties en rijervaring boden. Ferrari bleef zijn reputatie opbouwen als een van de meest prestigieuze en gewilde sportwagenfabrikanten ter wereld.

Een legacy van prestaties

De geschiedenis van Ferrari tot en met de introductie van de Testarossa is een verhaal van voortdurende innovatie en toewijding aan prestaties. De evolutie van de V12-motoren, van de vroege Colombo-ontwerpen tot de geavanceerde motoren in de Testarossa, laat zien hoe Ferrari's passie voor snelheid en techniek hen heeft geholpen om iconische auto's te creëren die geliefd zijn bij autoliefhebbers over de hele wereld.


Een kans om geschiedenis te kopen

Dit is je kans om een originele Testarossa te bezitten, een auto met een rijke historie en een prachtig verhaal. Deze Testarossa heeft niet alleen een glorieuze geschiedenis, maar ook een veelbelovende toekomst. Nu kan het nog, we leven nu. Deze Testarossa staat momenteel in Katwijk, in onze showroom bij HooG Selections, klaar om zijn volgende eigenaar te ontmoeten. Mis deze unieke kans niet om een stukje autogeschiedenis te bezitten.
Kom langs en beleef zelf de magie van de Ferrari Testarossa.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

"Wij kopen ook graag uw Ferrari Testarossa of andere bijzondere auto! Voor onze collectie zijn wij altijd opzoek naar nieuw aanbod afkomstig van liefhebbers"